Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
Thanks
我睇左呢個以為淨得基金、外匯、保險
https://internationalservices.hsbc.com/zh-hk/index/international-investment/
可唔可以分享多啲
我得HKD500k係Advance,開唔開到Expat
同埋我依家有幾百萬mortgage係HSBC,升唔升到上Primer?上年簽mortgage果陣個staff唔肯升
環球轉脹首選匯豐
Advance 開嘅話係咪要比800蚊 再加每次電匯都要收charge?
個海外戶口無minimum deposit?
追完post想請教大家如果想expat 同uk 都開戶(因爲expat 美金有定期,但UK 先係ring-fenced)
個程序應該點?應該開uk 定 expat先?
想問下要keep £500k係戶口計唔計美金/港紙?
等值
(其實不如自己去官網睇啦)
唔關邊到開事
個戶口係 uk 就 uk
hk 就 hk
唔會因為你係 hk 幫手開既 uk
而同 uk 開既 uk 有唔同
hk 只係幫你交表比 uk
想問開加拿大 英國 定美國 戶口比較好
我美國冇住址證明,但12月會去美國旅行。但唔知開唔開到
想問有無人知依家香港Advance waive咗唔夠結餘手續費, 但如果戶口長期唔夠廿萬會唔會比人降返落普通戶口?
同埋美國advance有無定期做同息口o唔ok?
Advance Global transfer又有無charge? Thanks
追晒post都係expat 最好
但係grad咗唔係好耐未有半球
如果手持bc係咪可以直接去hsbc advance 開離岸戶口?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞