Hsbc 離岸戶口

982 回覆
100 Like 3 Dislike
巴打online定去總行開?搞咗幾耐?
轉錢過去唔係ebanking 度轉就得咩?
剛剛上網按完
嘩,原來要搵人certify ID copy同地址證明咁麻煩...
睇你同邊度比啦,同香港比新加坡好好多,至少中共隻手伸唔到過去先,但同英美比我會 prefer 英美囉
HSBC Expat...
請問開了 uk hsbc advance戶口要網上轉出轉入香港hsbc advance戶口(同一人)係咪都要收費?

Uk advance戶口係咪要keep住錢?如果冇每個月入錢會罰幾錢?
Both yes
Online 交唔洗喎,郵寄先要
明白哂 thx
why not both?
我諗連大貓都諗唔到香港人會咁用 expat
Expat 本身係 target 去第二度做嘢嘅鬼佬用。
Expat本身係香港已經有office,可以直接走去開戶。可見對HSBC而言,香港係Expat對象之一,雖然一直都係冷門。
佢本身 target 香港工作嘅鬼佬
你見佢條HK team都係英文人就知
我打去問 May I speak Cantonese 佢都話要講英文
我直頭一打完電話佢攞左我 email,唔夠半個鐘已經 email 俾左兩個 timeslots 我揀邊日上去星期一打電話問,今日已上左去整。
嬲嬲地不如請兩日假飛去美國開個戶口算啦,香港hsbc 都唔想幫你開係咁拖
9月開美戶 , 10月頭收到DEBIT CARD , 大家記著打去香港電話理財再轉駁美國 , 確認DEBIT CARD , 原本有廣東話 , 適合我英文水平一般 , 佢話EMAIL同PASSWORD應已SEND俾我,但CHECK完都沒有

之後佢RESEND , 現在已轉了些錢去USA
問一問 hsbc Uk
果度如果advance 咪要keep gbp 10500 6個月 or 1750 per month
姐係佢每六個月 review 1次 我d資產right ?
Same as 以前hsbc hk advance 20萬個道理?

頭先睇師兄話premier 的話 個資產係睇home country 咁advance 有無
Hsbc 約左今個星期四 phone in
而家係咪都要等幾個星期先上到總行交文件
9月時約了2星期,現在不知
感謝我都預至少兩三星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞