(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
到底香港仲有咩係信得過...
5點幾公開
暫時睇落似係。
雖然佢地會有一堆語言偽術9噏,但‘機管局水牌寫cancelled,但飛機最後照飛走而上唔到機既遊客無得claim錢'依個係事實。
做成咁唔係因為有人示威,塞住門口之類,係因為機管局你放流料喎
鬼唔洗捉 捉唔晒
只要冷靜 忍耐唔郁手
睇實隻鬼 拉住佢唔比佢郁手
隻鬼係無 作 用!

團結就是力量
不分化不割蓆不篤灰

對準政權
五大訴求
缺一不可

軍事政府
中共警察
濫殺無辜
打去airlines就得
個個都話要得上機,叫比佢入
咁其實又好似冇問題
如果出面示威者封左departure hall佢唔寫cancelled會有大量旅客衝入禁區同示威者起衝突
d機又keep住黎香港又冇可能唔比d機走唔係都冇位泊
明了
即係你話要搵個人直入禁區
親身試下AA有冇講大話咁解
第1 我覺得似空機
因為你keep住有機入香港 冇可能無了期咁等
一定要有啲飛機飛走先
而且第個國家都有旅客可能等緊本身香港飛黎個班機
所以一定要清減啲
至於點解會寫boardingsoon 會唔會係俾唔知點解 你仲可以入到黎既旅客上機咁樣

第2 你出面塊板寫cancel之後個旅客book酒店整哂野 第二日你同個客講班機飛左 要再買飛 你估會唔會俾人屌到上天花板?
咁樣仲好呀 旅客唔係藍絲 唔會咁無腦
塊板係機管局既 點都唔會怪到示威者身上囉
女朋友係空姐
今日係只停check in 無停flight
原因之一 係今日有eu貨機 但星期一係無
貨係值錢過人
第二 d客被通知可正常上機 黎到見到示威者塞
就會怪罪落示威者
第三 都一樣一堆機load唔夠無飛 亦都有機delay/裝得一半客
影響依然非常大
5點15分嗰次係彈弓手,佢講完取消後半個鐘水牌有返時間,所以嗰半個鐘係極多人討論到底俾唔俾人入,因為癱瘓機場目標表面上已達成,之後大家發現被fake,但呢啲唔係重點

呢張相係2049影嘅
有無人有時間check下有咩機最後有飛?
咁但係機管局都冇理由話Cancelled架
個問題就係示威者有冇直接阻礙到﹙縱然物理上封左,但又有人上到機喎﹚
即係乘客會否誤信機管局而導致Check in左而登唔到機
呢點已經好重要啦
而家睇落似AA講大話假水牌呃人。就算頭先你真係搵人入去試到登機機管局講大話,都會有一大堆遊客因爲見到cancelled而走咗無上機,所以個問題都係AA.
頭先知佢講大話同而家知分別不大(當然犧牲咗幾位手足上唔到機),因為都係講大話呃人,可以搵傳媒做文宣
文宣做嘢
個問題係佢呃旅客cancel但照飛,旅客no show無得賠
記者朋友做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞