(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
Push
同意
佢呃啲遊客話飛唔到,令佢地做成損失,依個位可以大造文章。同埋咁做啲airlines都會蝕錢,雖然佢地應該敢怒不敢言,但長遠來講都會影響到香港既經濟。
所於我認為依個只係佢地既權宜之計,唔會長遠
多數都有起飛 入左禁區就已經係另一番景象
你唔出現變左你no show no more claim
順便賴埋落示威活動度
明白
但個問題係我係遊客,睇到個牌寫cancelled就唔會再入,咁就變咗係AA呃我令我唔入禁區,應該有得嘈。
再者,依個似係權宜之計,唔會長遠,鑊鑊都係咁呃得幾多次
問題係造成混亂,應該直接同旅客講無得飛,而唔係啲旅客入到機場唔知點
當然 所以佢真係呃都唔可以次次咁做
幫手推上去熱門
我朋友本來今晚飛,但機場水牌一路寫取消班機,但原來入面嘅資料先係真,結果知道得太遲,Miss左班機

最仆街係航空公司員工話出面水牌唔關佢地事,唔會負責,只能當我朋友no show

想揾下有無人識人有同類情況,睇下之後有無可能追到啲咩⋯⋯
答埋你第一條,空姐被call返公司standby,最後一刻先通知照飛,有部分delay但係大部分都冇cancel到,crew之間一直有傳d客照check in。

其實唔係冇人報料,而係比其他post洗走左,點解aa放流料比press,你要問返aa
咁想反問我點可以睇到入面既資料?
如果係咁佢點可能日日咁呃,旅客都會癲咗知AA玩9佢
唔可以將錯既事合理化,佢唔可以次次做,但唔代表可以呃
根本佢地主動停
之前遊行就叫路線上既店考慮關門話危險
都係怪大家影響經濟個招
航空公司純粹平衡利益,被迫唔接禁區外嘅check in客,只接嚟香港轉機嘅客,再飛去outport接飛香港嘅客。只要損失比真正取消航班少,都要硬住頭皮做,係無奈嘅商業決定

而機管局對外訛稱航班取消,令唔少禁區外check in嘅客未能如期離港,不負責任程度同可能被索償嘅後患有幾大,可想而知。佢哋依然咁做係不折不扣嘅政治決定
咁文宣可以大造話AA用個錯誤既水牌撚9啲旅客,等佢地以為取消咗飛機點知當no show
都好嚴重喎件事
我都唔知,我朋友宜家就係中左招

求下大家幫手推

與其諗塞機場對錯,不如諗8.16㩒錢經濟戰
https://lih.kg/1467538
AA或民航處應該係可以隨時操控顯示屏
應該係要睇番airline有冇咩support比番奶左既旅客 曹就曹硬但冇都係硬食
呢招賤招姐係叫人早24粒中好入禁區訓住等啦
佢地勁無助,所以想揾下有無其他人有同類情況,搞後續追究
係,機管局咁做根本無可能瞞到人。
可以搵報俾傳媒,造文宣。
而依招只可以做一次
宜家就係要推上去,製造輿論,要aa解釋
我朋友坐漢莎,問可唔可以轉CX第二朝早另一班聯營班機,漢莎話唔得,只能買過張
有!我朋友都係一樣情況依家唔知點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞