(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
砌生豬肉
啲客online check in完只要入到禁區就得,咁佢can乜撚cel?
幾粒鐘前講撚咗
又係冇人理
都話13日對於香港係零傷害
根本成個機場operation 係正常嘅冇停過
到港客照落
轉機客照做 貨運照飛
淨係唔上本地客
要知道 好多airline 靠食轉機客
本地local上嘅客只佔好細嘅份數
所以對於香港嚟講尋日係冇乜經濟傷害
反而仲多咗酒店booking

真Cancel得嘅全部都係本地客好多嘅Flight
例如UO MM

成間公司尋晚全部都要番工
公司下午已經講 唔好信hkia 個page
我而家都準備番工飛

利申 行內人
講真話會俾人屌散水撚
塞機場嘅手足 你用心反省下 尋日有冇效果啦
幾粒鐘前講撚咗
又係冇人理
到港客照落
轉機客照做 貨運照飛
淨係唔上本地客

例如UO MM

我而家都準備番工飛

利申 行內人
講真話會俾人屌散水撚
明 一直都明
但我地而家質疑緊點解個水牌寫cancelled不過啲飛機照飛。
我係乘客on99咁睇到個水牌咁寫就走咗,點知飛機就走埋。
我在香港上唔到網咁點flight check?
咁最後佢地有無入禁區定走咗?
因為aa單方面停check in扮cancel但無視旅客權益無同airlines夾過
Airlines係照網上check in
實際上同cancel冇分別,班機都冇預你哋d街客上,大部分airlines都可以免費改機票同退飛
幾粒鐘前講撚咗
又係冇人理
到港客照落
轉機客照做 貨運照飛
淨係唔上本地客

例如UO MM

我而家都準備番工飛

利申 行內人
講真話會俾人屌散水撚
或者咁講啦,機位有限航空公司都唔想佢啲機黎晒香港又無返轉頭,所以就有幾多客幾多貨照走,其實今晚有機係無客咁走,目的係唔可能擺隻機係到唔用
手足們堅持唔放 佢地就去左附近等

最後點我唔知喇

後尾我過返T1 因為個面有事嘛...
因為外面俾人block左丫嘛
如果航空公司要吉機去接客,點解唔運埋入到去啲人?不如你答我
你係咪無睇到5點個時有check in 而無cax,啲旅客去t2同示威者衝突啊
btw 利申:cad 加係倫敦機場做過
我唔係出嗰個post嘅手足
但我發夢見到係照入到禁區又唔見有人要出返黎
其實照你咁講,塞機場根本無辦法令飛機停飛,貨運同轉機如常...
除咗好似12號咁令香港領空關閉
不過有咩野Guideline先可以咁做?
齋做transit同cargo
大柴都唔會蝕 香港都冇損失
而家死UO MM嗰啲專食local客嗰啲咋嘛
酒店食野唔洗錢?本來真取消保險有得賠,假取消要自費
仲有係有airlines唔賠機位
個重點唔係隻機有無飛走,而係佢有無上客
如果預期上客,佢話cancel就係講大話同令唔知嘅人變no show
如果唔打算上客,就無可能繼續有online check in同叫人入到禁區就入
聽朝要再將依個post置頂

我唔知連登仔有無去過現場

定還是現場班手足都係cd rom為主
咁都係因為個水牌寫cancelled而令到乘客混亂,從而miss咗飛機..
除咗求雷之外 冇仼何安全嘅辦法推介
當日tower 死電腦 都係停咗二十分鐘加flow control
香港唔係第三世界個airspace 冇可能話冧就冧
幾粒鐘前講撚咗
又係冇人理
到港客照落
轉機客照做 貨運照飛
淨係唔上本地客

例如UO MM

我而家都準備番工飛

利申 行內人
講真話會俾人屌散水撚
幾粒鐘前講撚咗
又係冇人理
到港客照落
轉機客照做 貨運照飛
淨係唔上本地客

例如UO MM

我而家都準備番工飛

利申 行內人
講真話會俾人屌散水撚
幾粒鐘前講撚咗
又係冇人理
到港客照落
轉機客照做 貨運照飛
淨係唔上本地客

例如UO MM

我而家都準備番工飛

利申 行內人
講真話會俾人屌散水撚
點解你都係唔明我地講緊乜
唔洗大我
我發夢喺t2,睇住5點aa彈弓手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞