(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
pish
不如你又睇下你出左呢段字咁多次又有無人覆你啦
塞完無用又點?大家一早知無用?馬後炮就行開
癱瘓機場個目標其實係令經濟收皮,之後政府跪低
咁如果佢下下啲飛機都飛到,塞爆個機場有咩野作用?
佢照運到貨照轉到機,係啲遊客上唔到機,損失既唔會係政府
純粹討論
有手足講過塞上貨嘅路最有用
示威者係block人就block人啦
又要威又要囉光環想賴係aa錯?無病下話
搞左咁多日aa cx有無岀聲?有無清場?罷工就兩間都有岀聲
依家屌佢地嚟割席?
姐系機場無甘容易癱瘓?
不過那個位一係就禁區,唔係既話死守又會食彈同送頭..
你睇清楚先
而家我地唔係話示威者有無block人 個問題係AA水牌寫cancelled但飛機照飛,從而令好多遊客就咁離開咗
呃就實係呃架啦,都擺明出黎,你出取消但隻機照上客照走,咁都唔係呃係咩。所以佢已經準備好點屈落示威者到,最簡單就係,基於示威者影響機場運作,Counter同離境大堂要關閉,出取消係等乘客及早離開機場或者唔好出門
呢度無人割呀on9,幾撚多人撐國泰
但事實係aa妄顧旅客權益,擺左政治任務行頭
同醫管局有乜分別
岩就岩錯就錯,你係aa員工都唔洗咁喎
咁部飛機又照飛?
機場運作有問題你就要同airlines傾好先,唔係要AA做咩?
你要有好多人,好似12號嗰日咁,全部車塞死晒連crew都入唔到機場。
我就係控制中心睇住咁多間係到deal
aa話啲示威者仲係和平,仲有條路仔走,盡做啦。到最後一刻,有人用推車block路先放棄,之後對住對手册做野
咁即係重點都係返返出面條路,令到crew返唔到,即係要全部航空公司同機管局既員工罷工....
仲有塞鐵手足無人諗過要拎光環
佢地係因為你地唔出黎,唔夠人而焗住要咁做
升級要黑警還眼係大家一齊講
即係尋日升完今日當無回事?
如果係咁就唔該一早講清楚唔好而家馬後炮
想停機場 封staff channel 唔俾外站airline crew 同 ground staff 入

仲有 封 gatehouse 唔俾crew入
burn曬裡面atc啲人嘅時間就局停

不過 起碼要玩 十個八個鐘頭
同埋gatehouse 有成五個 有一個喺正狗屋隔離
想停機場 封staff channel 唔俾外站airline crew 同 ground staff 入

仲有 封 gatehouse 唔俾crew入
burn曬裡面atc啲人嘅時間就局停

不過 起碼要玩 十個八個鐘頭
同埋gatehouse 有成五個 有一個喺正狗屋隔離
係時候聲討民航處 !!!
咁我想問點解佢要將個水牌變cancelled?
佢照寫onboarding有咩野問題?
澄清:12號領空係無關閉, 貨機係正常服務, 9點左右隨便check schedule 5x, 5y, cx都係正常起飛
手快打錯,唔係塞鐵,但你地明我講咩啦
照飛嘅多數係非本地airline同非廉航,因為佢地都會有一定嘅客量係入面,同埋佢地隻機通常上午/中午已經到左,唔會想擺過夜,想隻機返返去先。
其實aa出取消前係無講任何野,當然我唔係啲咩高層唔知係咪真係咁啦,但好多airlines 都係係被動嘅角色,你出取消我再決定係咪真取消定照飛
你地行內人澄清左好多野
但我地行外人最想知係:
如果預期上客,佢話cancel就係講大話同令唔知嘅人變no show
如果唔打算上客,就無可能繼續有online check in同叫人入到禁區就入
借個位

文宣道歉日,希望保護過家園的你地明白我們的困境。

借多個位

free to print : https://we.tl/t-zTHYn0SbVd
我地咁緊張唔係因為要推卸責任
而係因為有旅客有手足因為aa彈弓手而無得賠
而呢樣野我地第日都可能遇上
同醫管局一事一樣,aa將政治任務放喺乘客權益之上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞