(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
出盡陰招
我覺得唔算
有人塞住同取消班機係兩樣野
如果有人塞住,佢正常應該照寫boarding依類字,咁先合理。

同埋我想講依個唔係我地唔知,係好多遊客都唔知,唔係一早個個衝晒入閘唔會咁多空既飛機飛走。
所以就算AA解釋水牌話cancelled唔代表真正cancelled,一切以航空公司為準之類,啲人都會照屌佢呃人,所以成件事來講我地都無問題。
即係可以話機管局彈弓手?
但呢類型嘅野常唔常見
我都覺得奇怪甘多旅客要check in
我無睇過份新聞稿,但如果我無記錯,各電視台只係打caption話停止辦理登機

好多媒體直播嘅口述話取消航班都只係記者自己睇航班顯示板後自行做嘅報導

我懷疑呢部分係玩咗少少語言偽術,留咗少少後路

不過我睇直播好似聽到機場係有廣播話航班取消,叫人走
幫推求真相!
行李飛先過人,唔出奇
寄左行李冇上機就會offload行李架啦
今日塞唔到 咪搵個星期六再去塞囉
我就岩岩機場收工既

可以講其實無機係canx既

我諗係因為個passport control封左 同埋chk in位霸左

先話canx等啲未黎到機場既人唔洗再入黎

當然 佢係唔想啲普通市民入黎而清唔到場就不得而知啦

今晚所有機都有飛到既 而班班機都offload左好多 因為啲人入唔到黎
因為aa射個波比航空公司,停機場checkin 但airline自己決定仲飛唔飛,一黎可以有transit 客,二黎可以吉機去做回程,航空公司咪自己計數delay/cancel/照飛,又交番個波比旅客,你用自己方法入禁區啦,旅客又交番個波現場,點解唔比我過,然後現場又叫旅客自己搵aa/airline處理,最後黑警吹雞完場
痴撚線
機管局攞自己啲誠信嚟玩
唔係吉機
有嚟香港嘅轉機客,唔需要喺禁區外辦理check in
咁就可以演繹成AA出個假水牌呃遊客話取消,遊客上唔到飛機又claim唔到錢
緊係唔常見,佢咁做我覺得只係想啲留係機場既人散水
1號閘姐系最南個邊?
即係星期一吹風話清場
星期二就假Cancelled想軟性清場啦
屌你老母民航處
推 現場消息其實好混亂 就算遊客都唔知要點做
staff完全消失!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞