(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
推aa回應呀
係 佢取消佢可以free你改 佢飛9左真係企左係度 保險又彩你on99
聽聞有crew係步行由1號閘入禁區
有好多都有屌抗爭手足
點解釋、講幾多sorry 都冇用
但機場係真on9 想屈我地 但又要係我地面前扮野
就算我霸住個出口,你寫cancel都係事實
即係AA呃我話取消。理得有無人霸出口,你寫咗取消我就會信。
尋日係no departure no arrival, 今日只係cancel check-in. 所以飛機係照升降

如果唔駛寄行李,直接網上check in, 自己print boarding pass, 是咪未可以直入禁區?
佢當時無影到個水牌,但我唸問題不大,主要係想揾其他受害者睇下點搞
唔好諗住做文章先
如果佢話係霸住左個出口令乘客登唔到機咁又點計
如果咁機管局咪可以話塊Board寫Cancelled係因為有人塞住出口,乘客Check in左但登唔到機

如果咁機管局就屈到
其實今晚大柴long haul 9成有飛。唔飛點接客回港。
唔好諗住做文章先

如果咁機管局咪可能可以話塊Board寫Cancelled係因為有人塞住出口,乘客Check in左但登唔到機
所以佢就放消息話Cancelled左
無錯,就係機管局特登fake旅客去同我哋嘈
如果搵得番尋日機場個notice,你會發現用詞有分別
佢地屌既唔係因為佢地check in咗入唔到禁區,係屌緊班飛機因爲手足而取消,兩樣野來。
如果佢知班飛機可以飛,但個水牌陰佢,佢會點睇?
唔好諗住做文章先

如果咁機管局咪可能可以話塊Board寫Cancelled係因為有人塞住出口,乘客Check in左但登唔到機
所以佢就放消息話Cancelled左
我都覺得自己print boarding pass囉,外國跟本都係咁
呢個要煲大 cancelled但仲起飛 搞到旅客no show 完全係cls
正解
等我同大家解釋下

點解個fids 會show cancel?

係因為機管局自己一下就擅自將所有航班取消,that why 你會見到fids 所有航班都會變cancel

點解人哋會知道航班實際上未取消?

因為乘客會打俾航空公司查詢,而航空公司根本唔想取消航班,所以會同佢旅客講航班正常運作,咁啲客人就自然會入機場 or 市區預辦登機check-in

點解fids突然間變status?

因為當航班喺閘口開始boarding嘅時候,你就會見到fids 點解會突然間由cancel 變成boarding soon / final call

所以其實下次見到就算fids 寫住cancel ,你可以搵啲 航空公司打去問下班飛機既實際情況

利申:地勤,今日所見到既野
咁就睇佢幾時出左Cancelled
同幾點有人塞住出口
同埋樓上有人講係有人登到機
佢寫cancelled係cancelled, 同有無人阻門口兩樣野
佢寫住boarding而有手足阻住門口就當然可以屌我地,而家唔係,係佢發錯誤資訊陰啲乘客喎
咁飛走左d機係空機?
定其實佢有其他位放人入禁區係得少部分遊客唔知所以去左departure hall嘈

有冇空姐空少講今晚d更有冇cancel到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞