(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
Gate點會冇staff呀 冇staff點上機呀 啲飛機又點飛呢?
貨唔識走
搬到入去就掂
如果阻住左人即係旅客
我地就有排受,機管局就可以乘機責難
政府又有文宣
討論完搵人出多個po整理 有啲複雜
大家覺得呢樣可吾可推番人地話我地阻你飛?
要查下
下次整塊紙板玩9你死物嚟 人係生 💦
要煲大件事
但其實佢又點會唔知我地睇到啲機已經飛走左?
佢寧願搏呢一樣野都要抹黑我地

定我高估左機管局智商?
係,禁區入面啲機係照飛
因為有貨,同埋啲機要飛走
先可以去到各個機場接人翻嚟
所以真係入到禁區就飛得
Miss咗會補飛
咁佢唯一可以責難就係話有人塞住個口唔畀旅客登機
臨走都睇到突然變哂final call
本身夜晚見到有個遊客跳過防線後,保安有比佢入禁區都覺得奇怪
討論同睇咗咁多証據,總結..

就係今日啲飛機大部份都正常降落同起飛,但機管局塊牌就寫咗cancelled,引致大部分遊客都離開/滯留機場。

唔存在示威者封閘口引致上唔到機,原因
1. 有少量其他乘客都上到機
2. 乘客只要表明佢地要飛走其實都有放行
3. 大部分乘客上唔到機唔係因為有示威者,係因為塊牌寫咗cancelled誤導乘客

如果AA射波話水牌係for reference,真正決定係航空公司其實都無所謂,因為依啲資訊唔係我地唔知,係全世界啲遊客都唔知,知就唔會咁多人上唔到飛機啦?所以佢咁講都唔會spin到去示威者度,係你塊牌呃我無check in cancelled,唔係示威者阻我

再問多一個問題,點樣唔check in既情況下可以上飛機?我係遊客無上網無電話又有行李,咁點做?

一句講晒,根本AA就設局做示威者,完
成功起飛?離開機場?
趕住飛走,都唔駛寫cancelled
佢咪照寫話飛機會如常on time升降,係check in櫃位有問題。
咁個櫃位有問題佢就要解決啦,解決唔到就要停飛
8月16號如果有手足會飛...可以嘅話早少少入禁區同外面嘅情況實時對比一下?
麻煩你
首先,貨機無停
第二,cx同ka既空姐空少要上機根本就唔洗入t1t2,禁區又有staff番工,有人有機就算無客都飛到。
Eu貨機啊!
擋既人唔係示威者,係警犬臥底
唔關我地事唔好攬上身
係,我都係現場
佢個廣播又下午開始一直播到夜晚,其中一句仲要叫乘客盡快離開機場,雖然話詳情可以同航空公司查詢姐,但有個咁嘅廣播,啲水牌又轉晒,咁我係旅客都走啦
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞