(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
所以手足唔想走
點知一上連登全部都係屌手足嘅post
我諗就算航空公司改,但都無可能賠返啲時間,住宿費同膳食費俾遊客。
所以aa喺airlines照俾人online check in情況下虛報cancel囉
因為啲客唔會入到黎,3個入境大堂都關晒,啲客又點入黎呢?所以佢直接出取消,等啲客走
咁又唔係唔俾佢地衝,都係那句,唔關示威者事,係AA塊中牌令乘客以為上唔到機所以走咗,點知而家啲機飛走晒
機管局係有預謀頼落示威者度嘅,總之今日喺地嘅飛機全部都飛到。

如果你好彩check in到入到禁區就有得飛,check in咗但係入唔到禁區嘅就食自己喇,係冇得賠貴客自理喇。
政府就係想旅客討厭示威者!

同埋初頭都比機管局個apps fake 到,仲以為好似前一晚咁冇嘢做,點知今晚仲要做到足,因為好多客check in咗行李但係去唔到boarding gate ,機底同事要搵返佢地嘅行李出嚟,所以今晚好多機都delay咗。

哩個就係今晚嘅真相。

P.S : 15年機場撚
已經email左港台
好撚嬲完全瞓唔到
個問題係佢無真係關離境大堂,仲繼續上客呀屌!!你明唔明大家質疑緊啲乜
係,所以其實賠極都只係得張機票,但有人話機票都無賠,咁我就唔知了
Aa誤導可恥
咁如果佢咁寫啲客走,但飛機又照飛,咁錯咪在AA囉
記者 澄清
成個政府全部都係賤種嚟
行李跟人,no show會off load
個重點唔係隻機有無飛走,而係佢有無上客
如果預期上客,佢話cancel就係講大話同令唔知嘅人變no show
如果唔打算上客,就無可能繼續有online check in同叫人入到禁區就入
係其他post講到攰,唔知你地係咪鬼啦。
因為85罷工個日,aa cx hx cad都有員工岀信罷工先有個日既佳績,依家啲鬼每樣嚟,先係cx ,依家aa。
我copy and paste一下,點解機管局會話cax。
機管局係一個場地提供者,你當佢係一個商場好了,咁點先令商場唔肯做生意呢
一,商户唔開門,航空公司啲員工如果係示威入便有咩冬瓜豆腐,保險係唔包,所以依兩日只要dep個層一佔左,有風險,啲員工就唔會係禁區外岀現,而航空公司就算走吉機都好,都要接啲客返香港,所以先會有無check in而機照走既情況。
二,個場做唔到生意,正如第一日係交通停左,係唔肯定有無人入唔到嚟上機既情況下都會cax,第二日係有人塞曬安全檢查入口,所以cax。
對於機管局係唔洗咁多陰謀論,佢同民航局一樣,係好簡單既機械式運作,所有野點處理係寫係本手冊到,就算林鄭係到,都係咁做法,短時間內都唔會come up到第二種。
以上
依度好似得我同你先明白講緊咩
其實我都覺得有問題,因為一開始我係入面就知道counter收晒無人做check in,然後就話離境大堂收晒無客入到黎,但我10點出去見到南邊開左,仲有唔少人大叫啲客可以去個邊入,我都見到有客入到去
機場係suspend check in
唔俾joining客上機,只做轉機客
而少部分飛機係照非,咁你明未?
以你老母上
而家講緊佢話cancel仲原來仲上緊客
唔係單單隻機飛走呀
好撚煩,個個話自己識乜識物但睇唔到我地質疑緊啲乜
補充多一樣野

今日差唔多7點半左右係t2
已經有啲旅客話自己做左check in 拎住pass
話收到通知班機可以登機

但明明見水牌係寫cancel 佢地又搵唔撚到啲職員問
其實我地一睇就知係局黎,先叫我地收counter,然後收離境大堂,再出全部取消,目的就係要做到機場比示威者搞亂
咁佢做乜水牌出cancel黎呃旅客?
幾粒鐘前講撚咗
又係冇人理
都話13日對於香港係零傷害
根本成個機場operation 係正常嘅冇停過
到港客照落
轉機客照做 貨運照飛
淨係唔上本地客
要知道 好多airline 靠食轉機客
本地local上嘅客只佔好細嘅份數
所以對於香港嚟講尋日係冇乜經濟傷害
反而仲多咗酒店booking

真Cancel得嘅全部都係本地客好多嘅Flight
例如UO MM

成間公司尋晚全部都要番工
公司下午已經講 唔好信hkia 個page
我而家都準備番工飛

利申 行內人
講真話會俾人屌散水撚
塞機場嘅手足 你用心反省下 尋日有冇效果啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞