(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
呢個真係要推
啱,依個政府嘅計謀,
老實講好多人係撐依個運動
但今日意見好不滿嗰班都係咁講:你阻到我,我就介意囉
政府嘅局令到示威者同遊客對立
破滅之前班遊客嘅諗法
好賤
我系現場睇到都覺得不合利
同行發夢朋友用自己公司app check先發現根本無飛機取消
但而家唔做都做咗,作為藍絲既我收到微訊既可靠消息話佢地係警方既臥底
請廣傳,好人一生平安
同記者講?唔知有冇用
第三點
咁如果佢賠埋啲酒店錢食宿之類,又可以claim到保險,其實都吹佢唔漲
為此 我們200萬香港人在這裏 謹代表不負責任的香港政府 向旅程受阻的各國旅客致歉
並促使林鄭政府回應示威者訴求
文宣 大大個字diu爆機管局啦 今日仲要唔處理啲緊急例子 想賴落我哋到
你估間間airlines都有咩
唔知答左未,其實我地入面一早知,出面塊板係比啲入唔到黎嘅客睇,因為由下午5點定6點嘅時候immi個邊已經入唔到,所以基本上未入禁區嘅客係無可能上到機,但入面塊版就正常顯示邊啲機準備登機咁,因為入面有坐船黎嘅客,轉機黎嘅客,同一早入左禁區嘅客,所以今晚走到嘅機入面只有少量客人同只有貨。
大概咁上下,有咩再問再答
咁咪係囉
所以咪就係AA呃遊客而令遊客招致損失,唔關示威者事
呢單係國際醜聞,一定要推
個重點唔係隻機有無飛走,而係佢有無上客
如果預期上客,佢話cancel就係講大話同令唔知嘅人變no show
如果唔打算上客,就無可能繼續有online check in同叫人入到禁區就入
我想問咁既情況,出面因爲塊牌既資訊誤導而上唔到機既乘客,知唔知有無得賠?
同埋之前有無啲類似既案例?
今晚board嘅機一樣有人入到禁區就照上到
如果AA唔交代成件事示威者食哂阻遊客飛
全中
佢而家係有預期上客,唔係點會有少部分既乘客衝到入閘口上到機?
據我理解係因為做唔到check in所以寫cancel, 客人可以rebooking/退飛,但係班機會照飛,因為有貨運同埋transit客,更重要係佢一定要起飛先可以有機喺外地返香港。所以如果入到禁區的確係可以上機。
AA作為協調角色,係有責任fact check airlines決定同埋同佢地夾一個一致講法
無可能airlines唔取消,但aa自己扮取消
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞