(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
有乜咁賤 其實佢咪助功緊你地

佢寫照常上機 啲遊客仲唔同你死過
加多句
依家係咪aa cad叫cx飛,佢就唔賺錢都要飛啊
金管局都唔會命令啲銀行要示威個時要開舖啦
商業決定嚟架嘛
鐘意就聽,唔聽把就。
屌你呀 我喺現場
我係機場人 我有上嚟講咩情況
俾人屌散水撚添
而家啲人惡過狗
有客
不過上到機嘅客小過booking
上到機嘅大部分都係 transit 客
有 transit客
禁區入面 冇入過境嘅客 仲要可能多過本地客添
push ahhhhhhhh
信前線呀嘛
我地有料喺手講嘢嗰啲又俾人屌係散水撚
尋日大把地勤講啦
但啲人喺TG一味就 fc咗未 fc咗未 咁

好啦咁人哋去fc喇
由架機起飛60mins前係cancel嘅影一幅相 等到架機起飛40mins前係final call影幅相
咁又話時間唔啱

一定係時間唔啱個喎
點解要60分鐘前同40分鐘前兩幅相呀?
因為60分鐘前係acceptance open 即係仲可以check-in
40分鐘前係acceptance close 閘口直接由bonding soon跳去final call咁你地睇嗰個電視機就會見到cancel > final call 然而兩個狀態都係紅色字嘅 好多人冇細心睇就當係一樣
然後final call之後大概十多分鐘就會gate close 咁你哋睇嗰個電視機就唔會再顯示隻機
又變返成個電視機都係cancel嘅假象

唔該你哋唔明唔識就唔好亂咁屌
地勤幫你地好多
push
機管局講大話
只係唔想賠咁撚多錢
813 重點

1)
中國公安派卧底到機場示威
喬裝成記者及示威人士 直接破壞一國兩制

2)
香港政府連同機管局及各航空公司串連
企圖製造示威者癱瘓機場情況

3)
香港警察主動衝擊機場內示威人士並對女示威非禮
在機場範圍用槍指向遊客及示威人士
只要暴政仲係稱呼黑衫人為暴徒,我都唔會同勇武割蓆!反正我地放個屁你地都會話佢地暴力喇
禁區內所有運作如常
機管局同航空公司將個責任卸落去我地度
製造民怨
推到地勤集體出聲
推唔到都LM
812贏 其實同冧青馬橋一樣咁冧交通
加上機場好似敦克爾克大撤退咁
俾料出嚟
第二日俾人怒屌散水狗
乜料
機管局做分化撚嘅鐵證

機場information board show停,叫地勤收工,但apps照話比登機。
第一個係比現場睇,第二個係比冇佢嘅冷氣軍師睇
而家係機管局帶頭玩鳩啲旅客

https://www.facebook.com/buildhongkong/photos/a.1420727514896547/2096119734023985?type=3&sfns=mo
寫晒cancel 新聞圖片用途
push
根本又想推個波俾你地
我就係見大家都唔信
專登由cancelled到final call都影過相
去埋boarding gate
再影埋國泰有個board寫住flight is not cancelled
原來都係有人唔信或者今日先知
應該諗下下次點先可以有效咁比大家知道啲消息

利申好想幫大家嘅地勤
屌佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞