(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
有就實有架啦,係睇邊個去追究嘅姐,同埋佢要諗點射走個波好易
no
只要航空公司公佈左cax
隻機就係cax
咁個問題來了
佢假設睇到取消既客入唔到禁區,咁但係而家係無任何補償計劃,照當個客no show咁去處理,咁問題係咪AA同airlines溝通不足?
但點解有啲航空公司賠有啲唔賠
係睇航空公司點定義佢為左咩而cax
有啲航空公司係唔包公眾活動
咁佢真cancel,點解上面有手足話佢朋友上唔到飛機,但當咗佢no show無任何補償?
cax左唔會係no show
點解有啲航空公司賠有啲唔賠
機管局有預謀頼落示威者度 誤導乘客

今日眼見好多客都以為自己班機cancel 左
但有啲客係網上預先check in 左
就係差在無counter 開搵唔到ground staff 幫手
唔知應唔應該去immi

有個旅客網上checkin 出左boarding pass 但塊板show cancel flight
佢拖住一個check in bag 無counter 開 無得check in 行李
唔知個客最後點算 但岩岩睇返架機係準時起飛

如果聽日都有係有咁既情況 又無ground staff
應該教啲客直接行去禁區位置 有boarding pass 就show 無就講自己搭咩機 等機場入境啲staff比唔比啲客過境 起碼知道無cancel 可以9沖入去gate

但如果有check in bag 又無counter 開真係唔知點
推!

真係要人多!
唔係先塞爆機場!
唔係先塞爆機場!
唔係先塞爆機場!

係塞爆所有陸路路線入機場!

塞爆陸路之後,狗想出幾多多鬼鼠招任佢出~
721 811
係啦,但有巴打話,有飛個啲機出面係無出取消呢層我唔清楚,因為我今日9成時間係禁區入面。
但如果好似你咁講,機走左,但航空公司當你no show,咁只可能投訴了。
咁aa或者cx本身5點都彈弓手過半個鐘啦,咪又係飛返
去到8點幾先係以下呢個情況

話左取消就係取消,有乜準則?邊個作準?
如果aa or cx即係水牌話取消但airlines繼續有上客咁化點計?
機管局有十鳩幾十萬個contingency plan
佢有方法令到成個機場 發生任何情況都唔會停
所以812封撚咗個天
係超級不尋常到離曬大譜
直頭要七婆落柯打先做到 犬頭都冇咁嘅guts
事後而家就俾人屌散水撚
又話流料又話fake news
真係好撚嬲
等大家鬆懈遲撚早狼來了
聽日唔好再塞,有旅客連續2日都上唔到機,聽日都上唔到真係會癲
唔塞嘅話正路會有返staff掛
同問
姐係以後搭飛機唔洗睇板
睇你呢張圖,咁樓上個巴打就好似講錯了,佢話如果出canx就真係canx,但隻nh822正常飛左
多謝巴打講人話
再重複一次
只要航空公司話過cax
佢就會按cax去處理張票
有啲航空公司係唔包公眾活動,有啲直頭cax左未必有責任賠
飛左可以係空機飛
討論重點應該係有無上客
但我個問題真係要知答案
我地每個人都有可能會中伏
雖然我無屌過散水撚,但唔好意思先因爲我諗好多人都唔知要封個天咁難,大家一廂情願諗住泰國都跪低咗,香港都應該可以
咁我而家又諗緊另一個問題,就係竟然塞機場啲飛機同貨運都照常運作,係啲遊客上唔到機,政府812咁驚做咩?
咁我地咪問緊你邊個講嘅取消先可以作準
如果水牌唔能夠作準,咁機管局又叫旅客盡快離開機場?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞