(突發)航空公司 民航處 機管局講大話

1001 回覆
1769 Like 5 Dislike
推到aa要交代
上面有多個事例
要幫手推比記者朋友
原來成個都係劇本, 等黑衫同遊客有打鬥場面其實根本飛到
叫你朋友事後可以telegram我,仲未知可以做到啲咩,但我會keep住揾受害者,人夠多先有機會追究

@Trekker Po
已fact checked

有fd今晚夜機
入到機場counter冇晒人
去離境個位搵staff幫手
一開始話唔入得 之後搞搞下又話ok

屌佢老味 aa係度放流料 正仆街
但佢冇得比人check in 又話可登機
遊客覺得係我地既問題就仆街。。。
係 一係等佢安排隻機比你 如果佢肯的話
最濕9係起飛左而被no show個d
咁佢最後飛唔飛到?
好簡單,叫你朋友下載flight radar app,睇吓原本坐嗰班漢莎而家係咪飛緊。仲有個app可以顯示過去幾日嘅航班起飛、到埗時間同飛行路線

今晚絕大部分所謂嘅cancelled flight都有起飛
真係慘過取消班機
人在機場,11點時水牌寫cancel,依家係機艙等起飛
爭d改左機票時間...所有野自己撞自己摸,冇人幫你手
宜家都走左啦班機,佢宜家煩緊改機票行程,我就幫佢揾受害者睇下之後點
就係有旅客覺得係我地問題
但係佢嘗試屈落霸住出口?
有旅客係CHECK IN左

咁睇就係唔知係霸住左出口
定係
機管局講大話話取消左令旅客CHECK IN左但唔登機
有無香港人真係因為咁而no show 咗?
可以組織一次大型質詢
好似太古站 葵芳站咁
今次對象就係機管局
今日我都見 解釋d遊客都唔接受
佢無得check in又俾人登機,我係遊客會覺得係你個香港機場痴線。
佢地可能都會覺得示威者係擾民,但佢一係唔好飛,一飛就要make sure乘客既check in到,正常遊客會屌機場多。
所以呢個欺騙位其實可以煲大 一定好多人呢兩日都奶左
你問我 如果我係飛個個 你比我改期or claim番小小 我會接受 但如果係隻機走左我唔知所以冇上到機 我一定拆左成個機場有幾多人會早勁多入禁區姐講真 人online check到都要寄baggage啦
我明白當務之急係諗吓點走
之但係證明到航班並非如機管局所講真係取消,你朋友就有理據向當局追討賠償
所以cancelled 係呃外界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞