沈陣營第二百五十期 - 師父和你飛開淡倉

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
未睇喎sor
轉去美股但又唔買美股,成龍r 頭
(立場新聞)核彈都唔割,唔代表支持放核彈 楊天帥
https://lih.kg/1469288

唔鐘意聽講割呢個字, 就睇唔支持批評既字眼
都唔接受唔到, 我無野講
唔係呢個時間入,我估計會跌,有目標價買入,未到咪等,一向我主張寧可錯過,都唔要做錯
愛之深,責之切
支共係唔係出左數據,個市突然向下走?
中國7月工業增加值增4.8% 零售升7.6% 齊遜預期
08月14日(三) 10:00

中國統計局公布,7月份工業增加值按年增長4.8%,預期升6%,6月升6.3%。

7月份社會消費品零售總額按年增長7.6%,預期升8.6%,前值升9.8%。首7月社會消費品零售總額按年增長8.3%,預期升8.4%,前值升8.4%。

首7個月的城鎮固定資產投資按年增長5.7%,預期升5.8%,前值升5.8%。

------
仲有, 所有落場衝既人都要記住, 你笠得豬咀, 你任何行動都唔係你一個人負責
係集體負責
因為我連你係邊個都唔撚知
所以邊個打記者打救護, 馬上趕佢走, 佢打人即係你地所有人打人
原理同一個黑警打人, 就係成個警隊打人一樣
唔好同人講人地做乜唔關你事, 政治行動永遠係集體負責

要明白一樣野, 你地一個二個清一色黑衫豬嘴口罩
就係著制服, 著得制服你就要守團體紀律
呢個無論係差佬黑社會衝衝子都係一樣, 有紀律既紀律部隊至會攞到公眾認同
又中
呢個真

真係唔好再講咩撚割唔割,次次一批評一唔啱聽就話係割係分化,真係咩事都唔駛講唔駛討論

好多時行動完唔去做檢討,做錯嘢就咁一句唔割而唔係以事論事,只會令個運動無以為繼,大家都係摸著石頭過河,就要去試,去摸清規律,不斷調整策略先可以成功,我批評D人做錯嘢,俾建議唔代表我唔支持個運動,咪撚一下將人定性為鬼
明顯靠房地產同公共開支拉動GDP,製造業出口不斷收縮,支共嘅三頭馬車唯一真正賺到外匯嘅出口情況惡化,港股唔會有運行,有波幅冇升幅
但A股比尋日升左喎(好似係)
市場對於冥幣嘅睇法,仍然係逢彈加沽,方向不變,貿易戰問題冇解決過,只係延遲,股市乘勢炒一輪波幅係咁

中產收縮了
你話我馬後炮都好
我神撚早都講過,我最撚憎人利用不割蓆呢三個字後黎淡化自己錯誤。同你唔同意見,就屌你老母,反問有乜好建議,冇就收皮啦屌你老母。呢樣野我一早領教過。
咁既行為唔係我割佢,係佢割我地。
咁老老豆豆,批判一定容易過構思整個行動。批判只涉及觀察同價值觀同知識判斷。班友又玩小學雞邏輯,我批評人之前一定要比你班人投入更多? 資格論?
提出相反意見就係分化,屌佢地就係割蓆既話,你班友自取滅亡。老豆老母屌自己仔女好閒,唔通即係同仔女斷關係?
樓上講得好呀,豬唔豬都唔緊要,但做野要講原則,底線。
簡單D舉個例, 即係你講乜都得,唔準講老母,講老母就玉王大帝都冇面俾。
冷靜一下,用下個死人腦。大家咁話。
帶著仇恨同情緒做野好多時都唔會有好結果。
\|/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞