沈陣營第二百五十期 - 師父和你飛開淡倉

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
笠頭模式已經玩完,老共每次會製造更多事端

經過811 唔應該再勇武行頭, 要改和理非上場,可惜大家太激動,點勸都唔聽
蔡打擊台親共統派政黨
涉收陸政治獻金 白狼父子遭起訴

【反中滲透】綽號「白狼」的台灣中華統一促進黨總裁張安樂,昨日被台北地檢署宣佈已依違反《政治獻金法》、偽造文書等罪名正式起訴,同遭起訴還有張的兒子張瑋、媳婦王姝茵等六人。此外張安樂涉嫌「組織犯罪」部份則另案偵辦中。檢方於前年10月對本案立案偵辦,被視為民進黨蔡英文政府「反中滲透」行動一部份;統促黨為台灣親共統派政黨之一,支持中共的政治主張,經常打五星紅旗示威助陣。

檢方指,統促黨曾接受政治獻金209萬元新台幣(下同,約52萬元港幣)未依法申報,總裁張安樂之子張瑋的華夏大地旅行社以值數百萬元貨車租給統促黨使用,也未依規申報,同時旅行社資本額也有短少,涉驗資不實。另外,張瑋和妻子王姝茵的賬戶涉嫌接收來自中國的資金1,000多萬元(約250萬港幣),檢方《政治獻金法》、《銀行法》等罪起訴張安樂、張瑋夫妻及統促黨前後任黨主席李新一、張馥堂及員工張陳淑媜六人,至於統促黨接受中國政府資助,檢方仍繼續偵辦。

https://hk.news.appledaily.com/international/daily/article/20190814/20748624
割咪割囉屌
對家已經做緊野
所有支持示威既人都係鼓吹暴力
冇架啦,唔駛諗,玩爛左
佢咪塔左你返去先,藐視法庭,有咩同個官講,等官判
邊有和理非肯揹呢條罪,唔一定打得甩架喎
又去返另一個問題都只係青年人放棄自己前途去抗爭, 我地成年人做唔到, 又變相另一場文化大革命.

可能我講得大左
都係嘅,有幾多人願意去 risk,上庭心理壓力唔細,捱上終審就更加就好似 cfu 俾人挾淡倉一樣
可能而家都已經係一個另類的文化大革命,有時成就一件事就係要衝衝子的激情,如果冇呢個激情,班黑就唔會出老鼠招。而家衝衝子就係拎左200萬民意的籌碼,由612開始差唔多日日都同政府對賭,只係近排真係賭得太密同埋亂咁落注,再加上有疊碼仔開始插手。
而家要靠佢地冷靜同埋點樣再投注。
其實應該係星期一停飛導致禁制令
而唔係尋日嘅事

申請禁制令有咩可能唔使一日就搞掂?
狗狗兩日唔清
捉到環球時報先清
有刀有藍Tee
到底中壽AIA等放幾多鬼黎香港
\|/
師父早
但係琴晚件事你已經無左正當性批評佢無啦啦搞禁制
點解唔可能?法官因為佢嘅職責所在,off duty 時唔係等於真係放假可以乜都唔理,你有資深大律師寫晒狀詞,又知個法官喺邊,係可以走去佢度叫佢批,等今朝開庭蓋印就 ok
\|/
師父又要出動
師父又踩場,今次佢睇好大敵
反睇
身邊唔同黃絲預左比狗扣帽
同埋好鬼覺得肉酸左

最驚割果日係黃大仙廣法師
應該有緊急warrant
本身大case可以叫緊急法官出席
最急可以去法官住所簽

利伸:聽返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞