沈陣營第二百五十期 - 師父和你飛開淡倉

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
呢排唔出公海了,太多民智未開睇唔過眼 得閒幫沈門巴絲推post算
問題係隔離鄰舍唔關事嘅,你走去人哋喥兩公婆互打,咁隔離鄰舍點解唔出聲

關遊客、外國人撚事咩?
彈唔起
係沈門內堂,聽下師父同一眾師兄弟既高質評論,人自然冷靜唔會行錯路
尋晚有蘋果、立場記者俾熱氣勇武搞,勇武唔係想搞記者,但搞到記者
冇拎正式工作證黎香港開工既黑工
個袋有警司卡片
唔帶記者證

擺明同警方配合去搞事喎
咁都唔綁得?
唔通要笑笑口畀佢影大頭?
咁搞到香港記者係唔啱

好似個警察捉個女仔咁
記者第一時間衝去影 啲勇武推開記者去救人
呢啲程度既搞到記者係冇辦法
畀你全部都講得通, 但佢喺現場有冇做過啲乜嘢 ,令到你要咁樣對嗰兩條友
立場嗰位又點解釋? first aid呢?錯咗就認,打就企定,係鬼做好係on9仔做好,set 條底線,唔係狗同黑底呢個level就要升級同一level
問題係一問佢係咪記者,佢就逃走
完全冇時間圍佢,慢慢諗點處理
大家,唔洗割席,無需要割席
反正無論點做,我地都唔會輸
結果已經釘死,我地一定嬴,係睇會點嬴
由得衝衝子做佢地認為合適既野

打tbb都算了
呢樣我覺得要同本地記者致歉
其實大家和理非唔想事情惡化應該一齊參與
喺現場多啲理性發言話唔定件事唔會咁發生
佢唔係記者就綁得佢?
仆你個街咁撚到肉既
其實無乜點割,啲字詞好取巧

兩名記者事發時,均沒有配帶記者證

記協呼籲市民,對於清楚展示其記者證明文件,並忠誠地履行其第四權的新聞工作者,應該予以尊重,不應阻礙其採訪,以免干預新聞自由。

記協亦呼籲內地新聞工作者,在港採訪大型示威活動時,應該清楚展示其記者證件
初心justify唔到手段同結果
認錯你都可以理解係手段
行動識升級 點解心理關口唔識?
想贏定想威?
唔係覺得自己有無錯而認唔認錯
係覺得會距離贏近一步定遠一步而決定認唔認錯
認錯係唔洗錢 都無後果(睇你點玩)
SOR, 無仔細睇
但唔好次次老奉唔割
最忌老奉
我就諗緊咁多位師兄嘈乜, 睇完都唔似割左
因為比人圍果兩個支國記者冇戴證
tbb都唔應該,佢編頗報道可以屌佢,佢採訪新聞未出街,係記者,做乜打佢? 咁係講立場不問是非,恕我無法認同,隨你講乜嘢政治潔辟,自己玩撚飽佢

就正如成立臨時立法會啲on9嘢一樣,點奉陪?
我認同唔應該打記者

打立場更不能忍受。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞