沈陣營第二百五十期 - 師父和你飛開淡倉

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁咪割𥱊 仲唔撚明呀?
一次輸贏其實好小事
要做到有耐力同垃圾政府長期對壘(可以係十年)
先至係最重要同最難
只要班勇武每一次都冇人割 佢地嘅暴力行為就會愈嚟愈升級
最終唔駛有鬼 都只會變咗班福建佬

老實講 而家大家都知有鬼嘅時候
一嚟俾咗個絕佳理由去割𥱊
二嚟喚醒番大家嘅警剔
處理得好係一個好嘅轉捩點嚟
我就覺得睇場合做咩野,今日機場就係和理非,頭先嗰兩條友真係冇做過啲乜野事,最多屌走佢就算,如果係柴灣同荃灣嗰次,武勇係冇問題,因為係保護市民同狗隊唔理,即係每次出手都要出師有名,而且唔可以主動!
我今朝都講過,對於破壞航運業,我自己好有保留
因為航運係一個極講信譽既行業
香港係出名貴,做過shipping一定知
但香港勝在快而準,交得俾香港做既貨,保證準時
呢啲係信譽黎,而且係要用幾十年時間建立同維持

所以如果機場搞到長期不能運作,啲客去哂仁川樟宜甚至白雲機場
只要鬼佬客對香港航運信心一崩潰,有排沉
而且嗰種沉法係超越政治,我當你香港隊冧老共都唔一定救得返

但你話俾鬼佬遊客睇香港人訴求,我覺得值得做,咪做囉
只係今日發生既事實在離本來既目的太遠

如果諗住癱瘓機場佢就會睬你,係你太天真
記住,介意癱瘓機場,係香港人,唔係林鄭
係政府決定晨早取消航班去打輿論戰架

繼續咁落去,恕我割蓆
迷戀前線核爆都唔割
可以繼續

818你就知個影響有幾大, 除非呢幾日有逆轉
幾肯定政府會講只係少數人冥頑不靈

老實講, 我就我想推論係錯
另外樣野就係次次都太急唔識做勢
有時d野有個勢就幫左你一半
你唔覺意癱瘓左日
之後話下星期再無回應開始無限期繼續
你唔洗真係有人我都估會小幾成機
10分1人都做到效果
好少同路人有D sad
對家做乜我都冇咩感覺,但今日見到自己呢邊咁ge質素......
只能見步行步了...
雖然事情變化好快好大
不過請巴打們記住
我地大目標, 從來都係一致既

都係要對抗個仆街政權
割唔割唔係口講就係
除非你聽日就移民飛走 唔係就講咩都無意思
呢個就係所謂共業 因為你無行出去阻止你覺得啱ge野 而係只係口講
支那人對共產黨如是 香港人對港共政府如是
變口號都要講多次
五大訴求, 缺一不可
割唔割唔係口講就係
除非你聽日就移民飛走 唔係就講咩都無意思
呢個就係所謂共業 因為你無行出去阻止你覺得唔啱ge野 而係只係口講
支那人對共產黨如是 香港人對港共政府如是
呢個係對比效果
同一件事發生係唔同背景身上可以天淵之別情況

魔鬼做番魔鬼要做既野, 合情合理, 唔會令佢形象由天堂轉地獄
天使做左魔鬼行為就成為墜天使, 一剎那成為眾矢之的要落地獄

所以唔好話對家都咁做就要做相同既野, 係不智行為
自己講係和理優集會,根本冇需要塞離境大堂,人哋停一日就當係佢問題,當初冇預呢樣嘢嘅,點會忽然變咗阻人飛係目標?屌你先第二日,咁繼續落去演變成點?
有一個唸法係 機場呢壇嘢係搞到出面嘅民意
反而對香港local唔係太切身
你今晚阻人睇容祖兒都仲可能同你嘈 但唔少人對機場係wfc
當全機場人靜止俾你捉鬼
如何起汪洋大海到咁岩又捉到想要搵既人?
一個我當佢自爆, 但捉到幾個疑似個案, 要同時發生搵到已經高難度, 仲要現實唔係靜止; 而家演完戲, 靜哂

公平D, 左膠右膠, 兩邊都係BB 班
和理非過左咁耐先開始願意向前踏多步, 勇武就係今次先開始發揮; 用一句玩笑講: 呢個係前所未預到既問題, 自然諗唔到點樣應對, 求佢地一步到位亦難免太苛刻, 可能右膠經過十幾年後成長, 可同和理非互補長短

錯就係錯呢點無庸致疑, 但以前和理非何嘗冇錯
今次運動可能會輸, 咁以前社運亦可以話被和理非害死
樂觀睇, 十幾廿年後勇武派處事手法會成熟, 而佢地世界亦唔係只得連登
錯過左今次機會, 唯有做老運動員繼續等待時機

講下笑咁
#不割蓆

一齊向警隊學習團結精神

問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,要改善。」

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險」。

問:阻止救護帶佢離開?人命嚟㗎。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。」

問:點解你地咁冇人性,濫用暴力,究竟想點?
「在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開」
Donald J. Trump

Verified account

@realDonaldTrump
3m3 minutes ago
More
Our Intelligence has informed us that the Chinese Government is moving troops to the Border with Hong Kong. Everyone should be calm and safe!
為武勇而武勇
為攬炒而攬炒
不過環時記者單野我就咁睇
你搞文宣再講番個background先
條友係帶住一件福建幫衫出現係示威者中間
被誤傷我地都只可以抱歉
因為幾日前先有大量黑社會著完全一樣嘅衫去襲擊一般市民
呢條推真係可圈可點
真攬炒
侵:Many are blaming me, and the United States, for the problems going on in Hong Kong. I can’t imagine why?

對佢冇期望,冇怪佢,已知
唔好成日諗住勇武可以一步到位,覺得有死穴要中共一定跪。如果有就唔係5大訴求。
直接要求直播梁振英屌習近平屎眼息眾怒。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞