沈陣營第二百五十期 - 師父和你飛開淡倉

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
割係割個種行為
你要修正重新入場可以, 我唔會知你邊個
我淨係對行為事實本身
錯咗要認,唔好學柒婆, 今次民間記者會可以代表當日示威者一字排開鞠躬道歉, 特別同兩位被示威者當場捉到嘅人士道歉, 可以講當日有部分示威者受到近日警察行為影響情緒,以致做出非常不當行為
spin比政府再道歉?
咁仲可以點樣拆? 佢哋真係冇做過啲乜嘢, 冇可能用私刑,唔畀人走
【實戰理論】短線要兩手準備(沈振盈)(14/08)
日期:2018-08-14更新時間:9:48:07

原本是成功的博反彈部署,遇上不測之風雲,自然要有兩手的準備。還幸筆者一直強調 ,這是熊市的反彈,做淡可大注,做好倉只能小注。而且,今次出擊以短期價外call為主,損害不大。反而現正要考慮的因素,是此消息導致大市回落至什麼水平,才能喘定或反彈,這兩天仍要觀察著高低波動的情況,現時恆指仍未突破八月份的波幅區間,未需要過份恐慌。

筆者今次博反彈,主力用中銀香港(2388)及騰訊(700),反而指數比重不大。兩隻個股股價,現時仍在開倉位之上,暫時未有壓力。若然情況惡化,例如恆指下破27700,便考慮做對冲。
有睇live

條金毛炒熱個場屌晒全世界老母
再推記者推醫療推鏡頭
到咁上下消失左
筆者今次博反彈,主力用中銀香港(2388)及騰訊(700)

816 㩒錢
唔係呀嘛
未睇日期
洗鬼同捉到嘅人道歉
一個公安一個帶藍衫無帶記者証嘅記者
係同記者FA旅客道歉
解釋番
公安
因為近日發現警察派出臥底係示威者中間懷疑意圖煽動示威者做出激烈行為 ,以止示威者對發現疑似臥底嘅中國公安做出較激烈行為 對受影響者致歉

記者
發現一名自稱遊客,身上無帶任何記者証的「記者」
人士,袋中裝有於811及較早前荃灣以各種武器包括刀無差別襲擊的同款的「我愛香港」藍Tee 以致示威者有利由懷疑該人士有可能為有參與以上無參別襲擊的人士
恆指下破27700
一年之後真係中
copy
記協割左

香港記者協會對於近日兩宗內地傳媒記者拍攝示威者時受阻表示遺憾,並譴責暴力對待記者的行為

過去一周,前後發生中通社記者被示威者要求刪片及環球時報記者被示威者圍困、搜身及綑綁事件。兩名記者事發時,均沒有配帶記者證。

記協呼籲市民,對於清楚展示其記者證明文件,並忠誠地履行其第四權的新聞工作者,應該予以尊重,不應阻礙其採訪,以免干預新聞自由。

為了避免引起誤會,記協亦呼籲內地新聞工作者,在港採訪大型示威活動時,應該清楚展示其記者證件,以方便市民辨認,市民亦可行使其權利決定是否接受有關機構之採訪及拍攝。

香港記者協會
2019年8月14日
尋晚立場哥哥都好感慨,佢地中立都俾人攪。
好難唔割。
打記者,點解唔割?
記協立場一直好清晰
搞記者就割
兩睇 ,總之要有個說法唔可以咁樣濫用私刑
沽一年中左兩千點

其實大家都只係太關心先會勞氣姐
講返股市,由於唔知未來本地政治會點發展,唔會買入,改變策略,適當時候減持,盡量轉移去美股,目前都唔會買入美股,適當時間先買入
仲有尋日塞鐵班人消失左

估計就係帶頭塞機場
前線被內政部滲透, 學生唔夠特務古惑, 好易被策動. 因此先會在CC台同TG睇到高暴力傾向既發言.
個「記者」冇拎工作證用個人身份黎香港
咁都當記者?!
佢講明 我支持警察just fight me

仲有嫌疑喺荃灣有份做刀手同策劃
咁都唔可以對佢有行動?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞