【緊急】停止互屌 開始補獲 聽日和你飛搞道歉大會 唔好再block阿!!!

1860 回覆
3951 Like 380 Dislike
我係旅客,打柒佢地
我唔敢上電視 周圍say sorry派下嘢算啦
或者可以咁理解外國人對塞爆機場同阻人登機嘅觀感分別?

人多塞爆機場,係民怨爆發,9成9係政府垃圾。人少少攔人登機,係示威者主動行為。遊客有可能理解,但長久落去都好有可能會嬲,甚至覺得示威者出師無名。

當然,唔係話一定唔阻得,而係阻還阻,都要阻得有禮貌,等人地條氣順D。可以嘅話亦要時不時放人走。盡量減少遊客嬲豬嘅情況。文宣,報紙同連署嘅時候大家都識講啦,外國施壓對我地都真係幾重要㗎。

見到唔少人攞機場同之前地鐵不合作運動做比較,我覺得有幾個關鍵分別一定要指出來。

第一係地鐵阻嘅主要係香港人。唔關心政治係佢地豬。但係機場阻嘅好多係外國人。人地唔係奉旨要撐你就算人地無鬧,阻到人講聲唔好意思都好應該姐。

第二,阻地鐵最多都係遲幾個鐘或者要去搭巴士。塞機場人地係完全返唔到屋企啊。將心比己,你去完旅行臨走比當地人困左幾日,仲要日日講到個地方咁唔安全,你都想走啦。唔好睇輕今日個外國人果句嘢啊。

最後想講句,地鐵不合作我地都識air drop唔好意思圖同去稅局道歉啦!機場阻旅客有咩理由唔講啊
係叫得停就好!
阻住人入閘係咪喬裝狗! !
唔係對唔住
係唔好意思啊
做cs都識射個波出去啦
唔係割蓆但要識包裝
如果叫唔停用人阻人果班,點道歉都無用
手足聽日見啦
因為英文都係sorry
我急住打無研究過應該點道歉
即刻學識反擊救人救己,借位一用

[幫手置頂]即學如何對付癲狗
https://lih.kg/1451659
推 721 軟硬要兼施
Agger
因為唔夠人 求下你地去機場
道歉真係有用㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞