【緊急】停止互屌 開始補獲 聽日和你飛搞道歉大會 唔好再block阿!!!

1860 回覆
3951 Like 380 Dislike
721 811
以正視聽!我做旅行社,依個情怳係無可能收No show fee,亦唔會收change fee,甚至可以free cancel。其實最大損失係航空公司,因為可能被迫要成架吉機都要飛,依啲係硬蝕,無得唔飛,因為無客都要去接客,長途機更甚。
客人最多被迫坐下班機走,係唔會有收費的,損失有限,但依個情怳航空公司係無責任提供食宿,因為上唔到機責任不在航空公司,道理同打風一樣。
我想講,飛機飛唔到,傷得最直接係航空公司,之後係貨運,乘客最多係不便,其實唔會好傷。
少少唔係問題,有旅客問到大家都好樂意say sorry,而且一張相上raddit 威力都好大

但樓主個咩道歉大會就咪搞啦
無話錯
但做下公關 順手俾走/返唔到嗰班走一走先
weekend多人你唔想上都唔得啦
Push
推全城道歉,係全城道歉塞爆佢,拿,我冇阻你上機落機,係人太多咋,我黎向你道歉架,成個畫面唔同晒喇
Be water 其中一個解釋都可以係大家醒水啲既
咪即係稅局咁咋嘛
俾傳媒影幾張相唔好咩
而且我立場你都應該俾連續幾日走唔到嘅人走咗先好再搞
我唔會阻止大家道歉
不過我就唔會做
除非大家本來個目標本來就唔係「癱瘓機場」
噤我就會向旅客道歉
咁要達到同樣目的都唔一定要用今日嘅手段嘅 塞爆啲位令到機管局自動放棄都得呀
如果目標已達,就更加要做得好睇啲,等人哋知係機管局怕麻煩,唔係我哋錯
大家記唔記得登報果次係全世界有幾大迴響。呢D正正係公關嘅威力。依家聯合國,美國等等都開始向政府施壓,可見外國勢力可以係我地盟友來㗎!

遊客來香港唔係奉旨要支持我地,人地都有嘢做,有屋企要返。與其對佢地咁唔友善,甚至鬧佢哋,點解唔同佢地講聲sorry for ur inconvenience爭取支持?好似不合作果陣係各區道歉咁,事後唔係都更多人支持咩?我地唔係代政府同佢地道歉,而係為我地嘅抗爭影響到佢地而致歉。

個人認為道歉行動一定要搞,甚至要諗諗係唔係應該阻兩日,放一日比滯留旅客走。
可以解釋吓 又或者一齊派下糖
講唔出sorry咪我地講囉 有咩所謂
要軟硬兼施
仲有真係唔好塞登機個counter
佢唔開佢地事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞