2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有冇bio撚?

有冇bio撚?

讀緊邊間?
有冇bio撚?

讀緊邊間?

Sorry復得太快
係bio撚但係唔係英國
對唔住大佬
有冇bio撚?

讀緊邊間?

Sorry復得太快
係bio撚但係唔係英國
對唔住大佬

邊到呀咁
有無psyc嘅ching啊?
一齊討論下去邊間讀好
想去英國讀psyc master
但係我想問2nd up有無機會報到UCL啊?
一齊討論下去邊間讀好

報左先
一齊討論下去邊間讀好

報左先

三大?
有冇bio撚?

讀緊邊間?

Sorry復得太快
係bio撚但係唔係英國
對唔住大佬

邊到呀咁

德國,年尾開學
有冇bio撚?

讀緊邊間?

Sorry復得太快
係bio撚但係唔係英國
對唔住大佬

邊到呀咁

德國,年尾開學

non major都收左
要過paper application (first round) written exam (second round) interview (third round) 已經派左offer
所有德國u都唔使學費
有stipend,每年成差唔多十萬hkd
過到去仲可以申請其他船/grant
有冇bio撚?

讀緊邊間?

Sorry復得太快
係bio撚但係唔係英國
對唔住大佬

邊到呀咁

德國,年尾開學

要過paper application (first round) written exam (second round) interview (third round) 已經派左offer
所有德國u都唔使學費

之前有去過UK exchange,環境好
有唸過報UCL / imperial college london
不過學費太貴,未必比得起
有冇bio撚?

讀緊邊間?

Sorry復得太快
係bio撚但係唔係英國
對唔住大佬

邊到呀咁

德國,年尾開學

所有德國u都唔使學費

咁正架咩

讀緊邊間?

Sorry復得太快
係bio撚但係唔係英國
對唔住大佬

邊到呀咁

德國,年尾開學

所有德國u都唔使學費

咁正架咩

真係唔知,原來德國咁正。我知免學費。但stipend就真係唔知,你嗰個係master定PhD先
一齊討論下去邊間讀好

報左先

三大?

山城啊
下年last year唸住chur上去2nd hon睇下博唔博到入master
一齊討論下去邊間讀好

報左先

三大?

山城啊
下年last year唸住chur上去2nd hon睇下博唔博到入master

我覺得睇你嗰科讀成點多,佢地好似分唔到香港啲大學。同埋好似幾睇Personal Statement
一齊討論下去邊間讀好

報左先

三大?

山城啊

我覺得睇你嗰科讀成點多,佢地好似分唔到香港啲大學。同埋好似幾睇Personal Statement

其實認真要點寫自己份statement先會令到佢地有興趣d?
btw讀成點咪即係hon咯,唔係咩
一齊討論下去邊間讀好

報左先

三大?

山城啊

其實認真要點寫自己份statement先會令到佢地有興趣d?
btw讀成點咪即係hon咯,唔係咩

我諗要specific...比如你對psy邊個subfield有興趣,又點解。

你UG有無做過啲乜related to 呢個field等等

一齊討論下去邊間讀好

有ucl 有d廢既psy master
Btw 乜field 先係重點
WW offer LM
比agent呃左由1年master變2年 重諗緊讀唔讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞