2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

點解咁多Psy人 香港second up就一定有啦

E個岩呀
香港一定有

我undergrad係英國讀

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳

英國啲大學除左最top果幾間 我覺得大部份都係學店 英文唔夠分都入到 但係其實你英文或者其他野唔夠跟本就應付唔到佢啲課程 跟住學校就可以迫你讀例如英文班或者要你retake係咁要你比錢 所以易入難出 (純粹個人意見)

有點誇。你試吓英文/DSE唔夠分入Warwick Durham Bristol 俾我睇,Sheffield nottingham呢啲都起碼ielts6.5 同唔係咩人都收啦

你係果度讀foundation就好大機會收翻 除非你成績差得真係好離譜

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳

英國啲大學除左最top果幾間 我覺得大部份都係學店 英文唔夠分都入到 但係其實你英文或者其他野唔夠跟本就應付唔到佢啲課程 跟住學校就可以迫你讀例如英文班或者要你retake係咁要你比錢 所以易入難出 (純粹個人意見)

Master無呢隻歌仔唱啦
你都係讀番你UG既進階版
小弟入左msc forensic science university of Strathclyde 而家係us last sem bachelors
仲等緊ucl
求指教

會唔會ucl好少少

Ucl overall排名高過university of Strathclyde
但係科排名university of Strathclyde 係U.K 第3名 ucl後好多
求指教唔識揀
小弟入左msc forensic science university of Strathclyde 而家係us last sem bachelors
仲等緊ucl
求指教

會唔會ucl好少少

Ucl overall排名高過university of Strathclyde
但係科排名university of Strathclyde 係U.K 第3名 ucl後好多
求指教唔識揀

UCL 有啲科有名無實,比得咁多錢梗係去間勁啲
仲等緊ucl
求指教

會唔會ucl好少少

求指教唔識揀

我個department head係果到既phd 真心想問下點解university of strathclyde咁勁?

其實英國揀u好睇科目
就好似我之前報food sci
Queens uni belfast都係全英food sci第二啦

但係我都會讀間u名響d o既u
仲等緊ucl
求指教

會唔會ucl好少少

求指教唔識揀

我個department head係果到既phd 真心想問下點解university of strathclyde咁勁?

我有professor係university of strathclyde畢業msc forensic science 佢recommend依間多過ucl
仲等緊ucl
求指教

會唔會ucl好少少

求指教唔識揀

其實英國揀u好睇科目
就好似我之前報food sci
Queens uni belfast都係全英food sci第二啦

但係我都會讀間u名響d o既u

Ucl overall ranking高好多 但係科排名唔高 應該點揀ching

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳

有點誇。你試吓英文/DSE唔夠分入Warwick Durham Bristol 俾我睇,Sheffield nottingham呢啲都起碼ielts6.5 同唔係咩人都收啦

佢應該仲係大學freshmen,對英國大學既印像停留係 中學升UG既階段 而家佢仲拉埋foundation黎講

明明呢個post講緊master/pg

除左最top果幾間其他都係學店 你求其搵個pg係英國讀既prof,睇下係咪個個phd/Msc都係最top果幾間

純粹我係度讀左幾年既睇發
可能我讀緊果間係所以我咁諗
我唔係fresher
我報左5間既pg有2間有offer其他3間未有
祝各位都有心儀學校既offer
MA Translation 邊間好
UCL 已有conditional offer
Bath差interview
Manchester IELTS 未meet到requirement

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳

佢應該仲係大學freshmen,對英國大學既印像停留係 中學升UG既階段 而家佢仲拉埋foundation黎講

明明呢個post講緊master/pg

除左最top果幾間其他都係學店 你求其搵個pg係英國讀既prof,睇下係咪個個phd/Msc都係最top果幾間

純粹我係度讀左幾年既睇發
可能我讀緊果間係所以我咁諗
我唔係fresher
我報左5間既pg有2間有offer其他3間未有
祝各位都有心儀學校既offer

Sorry我頭先語氣好似太重 (無心)都好多謝你講自己係英國讀ug既體會同經驗 有offer果兩間係唔係你dream schools?

我都唔好意思 我岩先可能有啲以偏概全
有offer果2間1間係心儀 另一間係報尼保險一下
大家有咩offer不妨講下

Leicester master of finance
仲等緊其他
本身係non finance degree
有幾年banking exp
但有幾間都reject

香港有錢就讀得,收得勁濫。

Psychology都係?

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳

易入易出 就真
間間都係學店

UCL MA Translation Studies & MSc Specialized Translation 要二揀一
其他學校未有
間間都係學店

Yes, MIT都係學店 master學費貴到
點睇cass

UCL MA Translation Studies & MSc Specialized Translation 要二揀一
其他學校未有

會唔會後者專d?
點睇cass

算新學校喎

其他學校未有

會唔會後者專d?

MA 讀既野幾悶下
但MSc 無得讀 Theory

想問下MSc有無得上返MPhil Translation架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞