2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
留名 我都有報到
想問大家點解揀係英國讀唔翻香港讀?

香港有錢就讀得,收得勁濫。

Psychology都係?

點解咁多Psy人 香港second up就一定有啦
留名 我都有報到

E個岩呀
香港一定有
有無人收到offer
有無人收到offer

你收到啦咩?
有無人收到offer

你收到啦咩?

有啦,我好早報,12月
有無人收到offer

你收到啦咩?

有啦,我好早報,12月

邊間?
有無人收到offer

你收到啦咩?

有啦,我好早報,12月

邊間?

咩科
想讀文科Master
uk undergrad,都係文科,勁難拎到first hon
唔知點先至考得入top uni
佢哋下下都收first hon
(聽講理科可以成一半人有first hon)

你點為之top uni 係咪要oxbridge
倫敦四大好多都2:1咋嘛
有無人收到offer

你收到啦咩?

有啦,我好早報,12月

邊間?

G5又有,red brick 又有
工程
留名 我都有報到

E個岩呀
香港一定有

我undergrad係英國讀
留名 我都有報到

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩
留名 我都有報到

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出
新手一問

咩叫 2:1 ?

同埋有無人讀IT (conversion course)
新手一問

2:1 = second upper

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳
新手一問

新手一問

新手搭問
非三大second up會唔會都好蝕?
有無人報左 ucl 要做maths test?

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳

英國啲大學除左最top果幾間 我覺得大部份都係學店 英文唔夠分都入到 但係其實你英文或者其他野唔夠跟本就應付唔到佢啲課程 跟住學校就可以迫你讀例如英文班或者要你retake係咁要你比錢 所以易入難出 (純粹個人意見)

E個岩呀
香港一定有

咁唔係仲易咩

唔係 英國大學易入難出

願聞其詳

英國啲大學除左最top果幾間 我覺得大部份都係學店 英文唔夠分都入到 但係其實你英文或者其他野唔夠跟本就應付唔到佢啲課程 跟住學校就可以迫你讀例如英文班或者要你retake係咁要你比錢 所以易入難出 (純粹個人意見)

有點誇。你試吓英文/DSE唔夠分入Warwick Durham Bristol 俾我睇,Sheffield nottingham呢啲都起碼ielts6.5 同唔係咩人都收啦
小弟入左msc forensic science university of Strathclyde 而家係us last sem bachelors
仲等緊ucl
求指教
小弟入左msc forensic science university of Strathclyde 而家係us last sem bachelors
仲等緊ucl
求指教

會唔會ucl好少少
祝大家快快有offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞