2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
MKU BBA first hon報LSE Msc Business科有無機?
幫朋友問
讀三大science gpa 2:2 做兩年野再報 cranfield master in aviation management 難唔難
Cranfield聽講呢科出名
兩年都係做航空業

另外冇business底去讀會唔會跟唔上??
雖然如果收嘅都諗住自修一輪先再讀

master aviation/aerospace related嘅科黎講,cranfield係英國數一數二嘅選擇
實際科目排名係點我就唔清楚,我仲讀緊ug MEng,第日想再讀都會考慮Cranfield
有無下年 Bristol 同學?
想問問有無巴絲讀緊UCA或者UAL,我報左呢兩間嘅MA in Fashion Photography, 兩間都收,上網睇啲資料又覺得唔夠中肯,想問下有讀嘅巴絲覺得呢兩間點

香港非三大acct grad想報LLM
有無巴打熟行情?
Postgrad 想去英國讀master
但無乜科好揀
自己讀文科
得communication , history , philosophy
讀完返黎好似對做野無乜幫助
去到純粹為浸下英文又好似.....
求屌醒

英國master讀一年姐,不過預左會辛苦,除非你係想hea下去旅行
屋企又肯比幾十萬既,why not?
仲未出offer
黎緊去LONDON讀一年MASTER
但煩緊住宿方面
有冇巴絲有recommendations?
學校係south kensington 附近, 唔洗太近, 地鐵巴士一個鍾內都接近到

我睇過好多(gradpad, student.com... etc)
大概都係GBP 200-300 per week
窮JJ想睇下有冇D更加平既地方(定係呢個係LONDON正常價 )
但煩緊住宿方面
學校係south kensington 附近, 唔洗太近, 地鐵巴士一個鍾內都接近到

我睇過好多(gradpad, http://student.com... etc)
窮JJ想睇下有冇D更加平既地方(定係呢個係LONDON正常價 )

好似都要大概呢個價,望下大學果邊有冇介紹?
LSE offer holder here
有無巴絲?

絲打 咩bg

紅巴,ECON

Hk or uk bachelor

HKU

邊個programme?
PolyU engine仔 16FG
first hon 宜家做緊big4 consulting
想報2018 Cambridge 或 LSE Msc in data analytics
有冇機
PolyU engine仔 16FG
first hon 宜家做緊big4 consulting
想報2018 Cambridge 或 LSE Msc in data analytics
有冇機

可以試下既
但煩緊住宿方面

我睇過好多(gradpad, http://student.com... etc)

好似都要大概呢個價,望下大學果邊有冇介紹?

個RANGE已經包左佢介紹果D
點解LONDON住宿會咁貴, 剩係住都要成十幾萬
但煩緊住宿方面

IC? GradPad係咁send email 黎煩...
不如student.com
但煩緊住宿方面

不如student.com

係 BTW GRADPAD唔好咩?
Postgrad 想去英國讀master
但無乜科好揀
自己讀文科
得communication , history , philosophy
讀完返黎好似對做野無乜幫助
去到純粹為浸下英文又好似.....
求屌醒

英國master讀一年姐,不過預左會辛苦,除非你係想hea下去旅行
屋企又肯比幾十萬既,why not?

辛苦係指?
幫朋友問
讀三大science gpa 2:2 做兩年野再報 cranfield master in aviation management 難唔難
Cranfield聽講呢科出名
兩年都係做航空業

另外冇business底去讀會唔會跟唔上??
雖然如果收嘅都諗住自修一輪先再讀

master aviation/aerospace related嘅科黎講,cranfield係英國數一數二嘅選擇
實際科目排名係點我就唔清楚,我仲讀緊ug MEng,第日想再讀都會考慮Cranfield

巴打Cranfield讀緊??
唔知Cranfield環境方面點樣? both讀書and居住環境
聽講間學校附近好荒蕪 一定要揸車出入
但煩緊住宿方面

不如http://student.com

係 BTW GRADPAD唔好咩?

好貴
想問uk Econ taught master
除左堆神校oxbridge lse ucl外
但有邊間比較易入又出名的
但煩緊住宿方面

我睇過好多(gradpad, student.com... etc)

西倫敦嚟講Fulham Hammersmith 比較受學生歡迎
想租金再平d嘅可以試吓Ealing (Broadway) 或者Acton吖,平均租金大約係160打上,交通上咁當然就無住得近嘅咁方便架喇
如果上Gumtree 都睇唔啱嘅話,不妨同大學傾吓住宿問題啦
想問warwick msc management大約收咩成績
三大engine 得2-2有無機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞