2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有冇巴打知birmingham city university既 advanced computer science係咪伏?
4月1號apply 4月4號收到unconditional offer
三大 2.5gpa 2nd low 淨下upload左transcript only. Reference letter 同personal statement都唔洗upload就收左

Birmingham CITY university 同 Birmingham University 係唔同架

唔怪得咁快收我

我真係笑撚左

bham 其實都快,個陣我有封ref未交都已經出左

請問ching 咩bg?
我等左勁耐

econ low2:1 報pol sci
個陣好似仲要未有2:1
有冇巴打知birmingham city university既 advanced computer science係咪伏?
4月1號apply 4月4號收到unconditional offer
三大 2.5gpa 2nd low 淨下upload左transcript only. Reference letter 同personal statement都唔洗upload就收左

Birmingham CITY university 同 Birmingham University 係唔同架

唔怪得咁快收我

我真係笑撚左

bham 其實都快,個陣我有封ref未交都已經出左

巴打大約等咗幾耐?果陣有ielts result未?

我諗兩個禮拜到,有呀

Thanks巴打 我冇
之前問過可以後補 淆緊佢要我交咗先開始睇
上個月27號先apply, 今日收到newcastle conditional offer
十日都冇
上個月27號先apply, 今日收到newcastle conditional offer
十日都冇

btw ielts未考,ref未send
出offer係讀communication 會唔會有伏
CITY MSc FIRM OFFER
CITY MSc FIRM OFFER

十日都冇

我2月9日apply,2月13號出unconditional offer
second low a&f 有咩好揀
十日都冇

我2月9日apply,2月13號出unconditional offer

都係newcastle ?
十日都冇

都係newcastle ?

London city
收到aberdeen offer鳥
小弟諗住2018報LSE MSc Social Policy 或者 MSc Political Science and Political Economy 但驚後者太政治唔知可以做咩工
求指教

同好喎我諗住報後者
留名 我都有報到
想問大家點解揀係英國讀唔翻香港讀?

香港有錢就讀得,收得勁濫。

Psychology都係?

點解咁多Psy人 香港second up就一定有啦

E個岩呀
香港一定有

利申2:1 香港唔收Warwick收左但係最後揀左返工做狗無讀到
前幾日收埋king's offer 終於搞掂
十日都冇

ielts係咪一定要考
我之前報嘅時候填左first language係英文, 香港啲大學又真係用英文教, 佢有追我叫
十日都冇

ielts係咪一定要考
我之前報嘅時候填左first language係英文, 香港啲大學又真係用英文教, 佢冇追我叫我交ielts certificate
十日都冇

ielts係咪一定要考
我之前報嘅時候填左first language係英文, 香港啲大學又真係用英文教, 佢冇追我叫我交ielts certificate

HK resident Visa都要IELTS la
十日都冇

ielts係咪一定要考

唔係寫明非英美EU既大學都要english proficiency test架咩

HKu果個都差不多40萬

可唔可以講下原因

本身係英國讀緊定香港?
我覺得hku 好啲

香港

如果想體驗外國讀書咪durham 不過有啲遠, hku mfin個名一定勁啲好聽啲架啦 我都有hku mfin offer 都係諗緊點好

唔該巴打

到我想問呢 你知唔知hku mfin course d detail 我唔太了解 所以都係唔識揀

100%durham。 佢同local u無得比,啲人係香港讀先話local u..唔好比人fake
十日都冇

ielts係咪一定要考

我要考呀 好撚緊張
十日都冇

ielts係咪一定要考

唔係寫明非英美EU既大學都要english proficiency test架咩

我都唔清楚我本身都以為要交但係Manchester同Warwick都冇追我交
十日都冇

ielts係咪一定要考

我要考呀 好撚緊張

加油,ielts好易考到
十日都冇

ielts係咪一定要考

我都唔清楚我本身都以為要交但係Manchester同Warwick都冇追我交

Man我唔知但warwick應該要 我有報見佢有講
小弟諗住2018報LSE MSc Social Policy 或者 MSc Political Science and Political Economy 但驚後者太政治唔知可以做咩工
求指教

同好喎我諗住報後者

想考AO或者財政司辦工室

可唔可以講下原因

本身係英國讀緊定香港?
我覺得hku 好啲

香港

如果想體驗外國讀書咪durham 不過有啲遠, hku mfin個名一定勁啲好聽啲架啦 我都有hku mfin offer 都係諗緊點好

唔該巴打

到我想問呢 你知唔知hku mfin course d detail 我唔太了解 所以都係唔識揀

100%durham。 佢同local u無得比,啲人係香港讀先話local u..唔好比人fake

可唔可以野下分野起邊 唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞