2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
巴打們
小弟而家Poly BBA year 2
諗住遲d grad去UK讀master
如果預second up grad
有咩top u business master可以報
巴打們
小弟而家Poly BBA year 2
諗住遲d grad去UK讀master
如果預second up grad
有咩top u business master可以報

好多,實有岩心水既
想問下有無讀音樂既巴絲打?
小弟engine仔,有曬音樂相關既證書,
有無邊間U會收我讀Music related既master?
有無邊間U會收我讀Music related既master?

你試下間間都報睇下佢地有冇offer
呢啲野真係好難講,自己唔試過真係未必有人知
btw 都可以直接搵你想讀果啲學校問左先

絲打讀音樂?
我都有咁既打算,
唔理3721報曬先算

可唔可以講下原因

本身係英國讀緊定香港?
我覺得hku 好啲

香港

如果想體驗外國讀書咪durham 不過有啲遠, hku mfin個名一定勁啲好聽啲架啦 我都有hku mfin offer 都係諗緊點好

唔該巴打

到我想問呢 你知唔知hku mfin course d detail 我唔太了解 所以都係唔識揀

100%durham。 佢同local u無得比,啲人係香港讀先話local u..唔好比人fake

但係durham finance ... 你話london個幾間就話姐

絲打讀音樂?
我都有咁既打算,
唔理3721報曬先算

我以前讀表演,中途轉左讀BA,其實都追得有少少辛苦,不過係開心既
有冇巴絲係讀environmental studies/geography?
以家三大讀緊environmental science 同geography
下年畢業 想報oxford/LSE 嘅Msc in Env Change and management
有諗過UCL 但係唔知好唔好
應該可以搵陣2:1 但係唔strong
有英國exchange, 香港intern, research experience
但係好驚入唔到
有冇人知佢地通常睇咩收人
scholarship 難唔難拎?
求高人指點
有冇巴絲係讀environmental studies/geography?
以家三大讀緊environmental science 同geography
下年畢業 想報oxford/LSE 嘅Msc in Env Change and management
有英國exchange, 香港intern, research experience
但係好驚入唔到
求高人指點

驚咩,英國好易入......Oxford可能會難少少(但對比其他國家唔算難),最後都係睇interview/reference letter....你LSE 2:1應該有錢就有得讀...
Master 你要scholarship 應該得政府嗰個,oxford好似都有自己既,但LSE唔多覺有....
但係好驚入唔到
求高人指點

驚咩,英國好易入......Oxford可能會難少少(但對比其他國家唔算難),最後都係睇interview/reference letter....你LSE 2:1應該有錢就有得讀...
Master 你要scholarship 應該得政府嗰個,oxford好似都有自己既,但LSE唔多覺有....

姐係reference letter 搵個prof 寫好啲機會就大啲?
我諗住試吓政府果高
但係gpa 唔高唔知得唔得
所以想搵定其他
但係好驚入唔到
求高人指點

姐係reference letter 搵個prof 寫好啲機會就大啲?
我諗住試吓政府果高
所以想搵定其他

如果prof係UK識人既話會好有用,其實內面寫乜都係其次,當然唔好寫衰你
但係好驚入唔到
求高人指點

我諗住試吓政府果高
所以想搵定其他

如果prof係UK識人既話會好有用,其實內面寫乜都係其次,當然唔好寫衰你

GG 我啲prof 全部都係美國人
有imperial MSc conditional offer
不過master好似唔係好有用

咩科

Life sciences 嘅,咩科唔詳講啦,太少人會自爆

life science PhD
LSE offer holder here
有無巴絲?
IC RMFE 在讀生路過
半年HK/UK 搵工經驗
你問我答
你問我答

MEng grad
係英國做二兩年半
你問我答
幫朋友問
讀三大science gpa 2:2 做兩年野再報 cranfield master in aviation management 難唔難
Cranfield聽講呢科出名
兩年都係做航空業

另外冇business底去讀會唔會跟唔上??
雖然如果收嘅都諗住自修一輪先再讀
你問我答

Hi 同學
你問我答

Hi 同學

日日9fingfing去賭場燒錢
你問我答

MEng grad
係英國做二兩年半
你問我答

想問英國BEng+MSci 同MEng 出黎分別係咩?
對於考牌影響大唔大?
LSE offer holder here
有無巴絲?

絲打 咩bg
點解樓上個個都係london撚咁有錢架
你問我答

Hi 同學

日日9fingfing去賭場燒錢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞