2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想問問大家去一年總共預洗幾多錢 ? (學費、住宿、來回機票、旅行開支、生活洗費等等...全部計晒)

廿萬港幣一年

有無可能得

Double應該得,又要睇係London定其他城市
淨係學費都2X萬
Hello 各位巴絲
今年fg 做緊mt
諗住儲夠三年工作經驗去讀mba
想問下大家英國mba收生情況如何
唔該曬

Dllm考唔切IELTS是咪收得皮

幾時deadline?

9月中開學啦 最近果個考期係9/9# 有無巴絲試過negotiate

我同你一樣情況 佢幾時比個Offer 你?你邊間,我都想試下negotiate

有冇Warwick嘅朋友 講下你報左邊間Hall

住出去Coventry

第一年住過heronbank. 之後都係住coventry.
你地搞左tier 4 student visa 未?你地有無交financial proof(因為係optional嘅)。
有無人無交proof成功申請visa嘅分享下?謝!
你地搞左tier 4 student visa 未?你地有無交financial proof(因為係optional嘅)。

我有交
上到去centre我問係咪可以唔駛交 佢叫我交埋

香港optional㗎,唔交都得,好似話因爲香港人信譽良好

香港optional㗎,唔交都得,好似話因爲香港人信譽良好

因為香港屬於low risk所以未必一定要交,但好似會隨機抽樣check
https://www.gov.uk/guidance/immigration-rules/immigration-rules-appendix-h-tier-4-documentary-requirements
求教 黎緊會去nottingham
但未買機票
巴打會建議飛邊個機場?
希望平+交通方便

我無交 批左

我無交 批左

無交 我果個係咩pilot program
有冇倫敦踢波JJ?
想問下你地去邊間照肺 大約等咗幾耐拎得報告?

Bachelor 讀邊咩科先

只可以講唔係G5 但係Russel Group既A&F
得High 2:1 honour

已經好唔錯架啦

我知meet到最低要求
但入唔入到就... and plus冇錢

Cambridge 可能有困難
點解唔報下其他科其他學校既?

報晒先囉

master就揀Top U啦
唔通仲讀雞U咩
London 果 3 間其實都麻麻地
我嫌唔夠top 寧願唔讀

咁要Cambridge 收你先得架, 2.1 LSE 都not that safe, 要睇科
有冇 ICL JJ??
有冇想瘋狂睇英超巴打??
有冇 ICL JJ??
有冇想瘋狂睇英超巴打??

英超巴打👋🏿 留個tg?

佐敦果間 900 兩個工作天
想問各位LSE 2017/18 offer holder :
交晒所有文件,拎埋CAS之後,LSE FOR YOU左手邊紅色bar係寫 Student 定係 Prospective student?

thx
想問各位LSE 2017/18 offer holder :
交晒所有文件,拎埋CAS之後,LSE FOR YOU左手邊紅色bar係寫 Student 定係 Prospective student?

thx

Prospective student, 我未交學費

佐敦果間 900 兩個工作天

Thanks
想問吓各位ucl 係唔係學店
taught master 收得濫唔濫
有冇倫敦踢波JJ?

有!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞