2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有無人讀engineering geology master
反而想知 3大2nd low(應該追到2nd up) 報lse Msc management and strategy 有無機
睇個網好似講到好多人爭咁 但寫到明要考gre
真係好想讀 有咩可以預先準備

唔該哂

我2:1都唔敢報lse

三大 即係UST啦

我唔係三大都報左 有offer
一千蚊搏一搏係值得架巴打

想問巴打報個陣嘅詳情 例如gre考幾多 gpa幾多咁
如果想讀係咪應該而加開始準備

報果陣CG 3.6
IELTs 7.5

不過我估自己profile 應該係差過median

越早報越快有result LSE係rolling admission 大部分都無特定due date

Gpa咁高
想問gmat work exp同專業牌cum唔cum到second low
bachelor係cu讀的 但成績唔好 fyp有A
去完imperial exchange之後好想過來讀master
如果係香港讀多個19master刷番好gpa有無用
反而想知 3大2nd low(應該追到2nd up) 報lse Msc management and strategy 有無機
睇個網好似講到好多人爭咁 但寫到明要考gre
真係好想讀 有咩可以預先準備

唔該哂

三大 即係UST啦

報果陣CG 3.6
IELTs 7.5

越早報越快有result LSE係rolling admission 大部分都無特定due date

Gpa咁高
想問gmat work exp同專業牌cum唔cum到second low
去完imperial exchange之後好想過來讀master

我見LSE 都唔少offer holders 有working experience 再讀,值得試下

聽香港prof講佢係學術界係幾出名既高級學店,認錢唔認人
有無kcl master 巴絲
英國business master邊間比較出名?

本身cityu 1st hon grad 想來年試下報英國master
除左LSE仲有咩推介 唔該

三大 即係UST啦

報果陣CG 3.6
IELTs 7.5

Gpa咁高

我見LSE 都唔少offer holders 有working experience 再讀,值得試下

聽香港prof講佢係學術界係幾出名既高級學店,認錢唔認人

D taught master minimum requirement都要2:1
2:2不如send email去問下先再決定報唔報
話晒佢都要收application fee
有冇人知imperial MSc Transport 收幾多
accept 咗ww

有無LSE Master巴絲?

有offer但唔夠錢讀,打算give up the offer. 想問lse master係咪難入?放棄左今次機會係咪好難再有機會?
imperial master收唔收second up
Book 左9月18 CX飛 heathrow
單程4100

有無巴絲差不多時間過去

同一日喎

有offer但唔夠錢讀,打算give up the offer. 想問lse master係咪難入?放棄左今次機會係咪好難再有機會?

我係LLM,我覺得應該唔難入
不過其他科我唔太清楚

不過其他科我唔太清楚

我有Econ offer

難唔難入, 可以參考個科既admission rate, 我諗文科相對易D

不過其他科我唔太清楚

難唔難入, 可以參考個科既admission rate, 我諗文科相對易D

咁你地有無scholarships?

不過其他科我唔太清楚

有無scholarships?
想問下可唔可以accept咗offer先 最後再決定比唔比錢
因為仲等緊第二間U覆
但呢間又要accept咗offer先簡得accommodation
想問下可唔可以accept咗offer先 最後再決定比唔比錢
因為仲等緊第二間U覆
但呢間又要accept咗offer先簡得accommodation

我都試過
我喺限期之前冇俾deposit ,佢仲自動 extend左
不過最後簡左另一間
對你嚟講冇問題,係衰格姐
因為仲等緊第二間U覆

Accept左最後決定左先再send email去decline啦
佢都會放人係waiting list等補你個位

不過其他科我唔太清楚

咁你地有無scholarships?

no
HKU 2:2 Business 係唔係無英國Master報架啦
因為仲等緊第二間U覆

Accept左最後決定左先再send email去decline啦
佢都會放人係waiting list等補你個位

唔該曬各位巴絲 依家accept先
HKU 2:2 Business 係唔係無英國Master報架啦

2:2好多英國大學都收喎
利伸 undergrad 2:2,就讀完master

係咪得野雞
cu it狗 2-2
想兩年後去uk/au讀business analytics master

想問巴打邊間
本身有間U收咗 但想報番Russel Group果d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞