2017英國master討論

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想問warwick msc management大約收咩成績
三大engine 得2-2有無機

2:1係基本?
有冇人報左bath taught master 等左個半月都冇offer係咪皮已收
仲有冇人報左birmingham有offer
大家田睇lancaster uni? 好似無咩人討論
小弟都想了解下MSc information management or information technology邊間會出名d...
上網睇過下Warwick 好似出名

我都未有

我都未有

幾時報
報咩科?
MKU BBA first hon報LSE Msc Business科有無機?

邊間係MKU
冇人理我

我都未有

幾時報
報咩科?

3月尾 cs
btw 今日有bath offer 點睇呢間

我都未有

幾時報
報咩科?

3月尾 cs

人地話birmingham d 設備新過bath
但比我就老閪都bath
Btw點解咁耐都仲未有offer

我都未有

幾時報
報咩科?

3月尾 cs

但比我就老閪都bath

Bath排名好似冇咁高

本身係英國讀緊定香港?
我覺得hku 好啲

香港

如果想體驗外國讀書咪durham 不過有啲遠, hku mfin個名一定勁啲好聽啲架啦 我都有hku mfin offer 都係諗緊點好

唔該巴打

到我想問呢 你知唔知hku mfin course d detail 我唔太了解 所以都係唔識揀

100%durham。 佢同local u無得比,啲人係香港讀先話local u..唔好比人fake

可唔可以野下分野起邊 唔該

聽durham嗰名同名氣好多外資公司已經勁濕曬 ,佢finance其實好過好多學校,排名都唔低,如果你話要對比oxbridge咁緊係差啲啦。純粹建議下你地

我都未有

幾時報
報咩科?

3月尾 cs

但比我就老閪都bath

點解老西都bath
小弟都想了解下MSc information management or information technology邊間會出名d...

CITY 同 UCL都有類似IM既MASTER

有無留意過

我都未有

幾時報
報咩科?

3月尾 cs

但比我就老閪都bath

點解老西都bath

因為bath出名好多
排名都高好多

有無留意過

呢類master要收咩成績
三大it 2-2
fyp a range報有無機入到
public policy UCL同CUHK有offer點揀好

有無留意過

呢類master要收咩成績
三大it 2-2
fyp a range報有無機入到

佢地通常只係寫min要second class,我自己就2-2 CITY都收
有冇international development/development studies嘅朋友
是咁的,收到bath 同st. Andrews psychology master offer, 大家認為邊間好啲

香港

如果想體驗外國讀書咪durham 不過有啲遠, hku mfin個名一定勁啲好聽啲架啦 我都有hku mfin offer 都係諗緊點好

唔該巴打

到我想問呢 你知唔知hku mfin course d detail 我唔太了解 所以都係唔識揀

100%durham。 佢同local u無得比,啲人係香港讀先話local u..唔好比人fake

可唔可以野下分野起邊 唔該

聽durham嗰名同名氣好多外資公司已經勁濕曬 ,佢finance其實好過好多學校,排名都唔低,如果你話要對比oxbridge咁緊係差啲啦。純粹建議下你地

1. Durham只係喺英國叫做好啲,香港唔會有咩著數
2. Durham間business school冇咩reputation, 間嘢係新開, 同埋收生收得好濫, 衰啲講句, 唔少都係讀唔成書+屋企有啲錢嘅人
大家點睇UCL finance?
如果2:1 有冇機會入到?

利申: 英國undergrad top10 uni
是咁的,收到bath 同st. Andrews psychology master offer, 大家認為邊間好啲

一齊讀bath
but st.andrew係咪排名高d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞