召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
聽日幫你FC下
我30號拎到P 準備聽日去試下出牌
上網睇啲人話係得
舊年考 果陣7月暑假
因為啲官想早收工 所以好多時都大埔道

條路極少車 如果完左暑假就要小心白田啲校巴 學生
過線動作都係果幾個位 同死車位
落斜三波印住個break keep 30-40 就得
唔該 多謝你既講解
啊 打漏左 7月18 晏就4點鐘
細佬一年前考棍van肥左路試,最近打算考自動van算數,因為懶得練棍仔同埋想拿拿林拎個牌

想向巴絲們問問幾個問題
1.可否以棍van考生嘅身份,坐上自動van考試(當然只為自動波牌),因為之前聽講係可以咁做,同埋無理由重新入表排期考自動波,一排又成年後

2.同埋抽快期過程大約係點?佢係會派指定一個時間日期比你?抑或會比幾個唔同嘅日期你選擇?因為冇揸車成年,想預返啲時間pick up返

唔好衰超速
我當年考澤安大埔道落斜踩到錶板65
好彩個考官扮睇唔到
最後1 take
點先抽到快期?
成個禮拜都未抽到
請問下如果學牌過左期再去考 咁洗唔洗考返筆試同乙部?因為個陣係肥左丙部
唔使
假設我過左2年再去考 我只需要續返個學牌 就可以補考丙部?
過咗廿年考都只係續學牌考丙部
1. 可以。排期嗰陣只係揀車種(van 定係 私家車),棍定自就睇你拎咩車去試場。
2. 運吉處每朝都會放啲其他人唔要嘅期出嚟畀你。可能有得揀,亦可能冇期。最急可以係十日後就考得。
今日考忠義街迦密村街 比人剔左無望盲點咁fail
吊 明明打親右燈都90度咁望
同場講埋比佢聽 望鏡望盲點
都比佢fail 唉
想問下到底要無望幾多次先會比人剔呢個位
同埋有無咩方法下次排番忠義街

今日考油塘fail咗 衰路試
我想請教下 如果排快期 會唔會有得揀係邊度考?
如果有 係咪要早啲去運輸署揀?
出完去打返左燈入返線之後有無望?
90度可能太少 我考26同46都係擰到差唔多百幾度真係會開始側咗少少身望到斜後方先真係見緊架車個盲點

再排係隨機咖 唔一定會排得返忠義街
自膠 係準備入線之前要望
同埋迦密村街尾街尾咪要轉右入返右線落去斑馬線嗰度嘅
如果死車排到去街尾 騎咗線出嚟一直都無入返自己條線
臨轉右前都要望一望左鏡左盲點確認無嘢衝出嚟先可以轉右
都係畀完錢先知邊個考場。
衰盲點呢樣野 好唔甘心
又要重新練過路線
我估大部分丙部都係衰盲點呢個位 我個日考完個官叫我望多d右邊盲位 咁就衰左了
巴打加油
我有個fd第一次都係之前衰過完障礙入返自己條線唔記得望返就FAIL咗
第二次就PASS了
想真係學車就朝早啦,夜晚冇乜學到,悶到恰眼瞓。 日頭同夜晚條街兩個世界,同埋考試都日頭考啦
工廠區日、夜同週末真係兩個世界。
好唔該你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞