召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
排左期啦 下年5月 抽中左油塘 所以先想問係咪難
迴旋處啫
你有渣開私家車既 都唔係咩問題
cut線方法到時唔好用就得
如果我係個官 見你1a考2a 一定手鬆D俾你喇
咩係cut線方法冇考7年
唔好見人慢就抽頭出 巴士埋站要等佢等等
朋友考18牌 當普通咁渣
雖然無俾官踩停 返黎問佢仲記唔記得當時1.2點考
cut線有車都唔出得
廻旋處考車係咪要內線cut外線出?
外線長期有車咪唔使cut
真係要轉多個圈
唔可以做外圈L?
考車行得咁慢 真係想cut都難
睇間間唔同,大公司個幾間多數
25歲up 有正式牌
我會開窗申個頭出去睇位
眼望住車尾同側面條地線半度門位
手就keep住扭軚修正
對於我嚟講咁泊係最輕鬆
盡量睇一邊位,右邊入到左邊就自然入到
話說有冇巴絲識睇tire啲生產年分?
google咗話係4 digit 但係屋企嗰條個code係3 digit
非常同意
開頭望兩邊入 成日都要十幾手軚
唔知幾時開始剩係望右邊條線
就易泊咗
但係都要注意一開始你倒車個位置
如果太埋啲車
你扭軚扭到盡都重會有機會撞到左右兩邊果啲車
我諗最少都要同右邊啲車留半米多少少先好後入個L位
利伸啱啱揸返車 有錯屌得輕力啲
我都係咁,之前兩邊望,而家專㨂右邊有車既位泊,只顧一邊,開始捉到路搵到個感覺
只顧一邊哩個term好似係喺一個講車既youtuber度出嚟
不過真係好有用

https://youtu.be/CUaVhBSFO28
學車考私家車冇學泊L位
之前第一次泊 感覺伸個頭出去望右邊後面個人安心好多
其實右邊貼住入 左邊就應該唔會撞到? 扭到咁上下都係靠後車cam睇下有冇過界
但左邊泊位就真係唔知點玩了
既然你都抽中咗,我話難到核爆你都係要考咖啦
咁驚不如練多兩堂熟下路面環境,睇真啲自己有咩細節要留意同培養下考試揸法好過
除非個車位本身完全唔夠闊,否則你嘅泊法原則上唔會撞,不過有時泊車場都要留意下有冇消防喉、柱位嗰啲嘢

泊左邊嘅道理一樣,只係冇得伸個頭出去咁解,望實左邊鏡入基本上冇問題
我考棍van,拎p牌嗰陣好似填咗1、2、A,
我係咪填錯咗?有冇得睇返
張車牌上面咪有囉
應該俾1A 2A 你
寫1 2,我仲以為係指12個月
駕院好似去邊都得
港駕院貴到仆街

練車純粹想搵車揸定真係要師傅教先
我想問下 11月尾考棍van 9月尾先上堂會唔會太遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞