召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
其實你P 牌70, 俾你搏多少少都係踩到80, 佢80 你最多同佢一樣快je

過前面車都係踩20 秒鐘快線以內就夠,如果你夠膽超80, 咁你冇理由驚依20秒俾人捉架?
兩者風險不能相比
我的確堅決唔行快線
同埋我仲有3個月,唔想搞咁多
70果到除左攞牌頭一個月on99跟之外都冇再埋過,知道d快相位同白鴿籠再睇埋後面有冇bmw同audi跟尾就ok
其實個風險分別係邊,師兄可唔可以講下,真心求教
其實你留意大車就知
佢地一樣唔行得3線以上快線同限70
留意下佢地都係唔會理70
但大部份都係唔會行快線
所以我每次見到佢地推中線d跟牌行既車都表示理解同情(我都會咁做)
係人都知70係一個好慢同好唔合理既速度
加上要取證關係,係難捉好多
祇要你記熟d位唔好中白鴿籠同bbq就得
鐵馬同一般警車(格仔車例外,佢車上有測速)跟你尾都唔洗驚,因為佢地都明,唔通用電子眼捉你超速咩,但最好都比比面收一收慢唔好太過份比比面佢
但快線唔同,捉你好易好簡單同埋呢家野冇得當睇唔到,你永遠唔知行行下唔知邊條線後面會殺左部鐵馬警車過黎,或者本身人地企埋一邊捉人用電話/冇扣安全帶之類
比佢見到真係冇得講即衰
其實過車快超速高好多
後面有cam報你都麻煩
超速真係難睇D
試過我仲係P牌落斜過百都唔覺
但你一cut線就明顯好多
車速真係高風險D
有冇人知考完 停車之後要做咩
阿sir唔肯同我講
係咪拉手制 空波 熄匙就得
邊個呀蛇咁有趣咁考返個學生,要上黎問返人

望咩盲點
熄完再入返1波呀
拉手制>空波>熄匙>望盲點>落車?
係 就嚟考 佢成日考鳩我
熄完入一波就完晒全部流程?
停左車仲睇咩盲點
去到考官指定位置
停車 手制 空波 熄車 入返1波 等考官落車再解安全帶
咪心急 不過通常考官都好快會落車
明白 唔該ching
原來咁,唔該哂師兄你咁詳細既解釋

即重點係捉70比較模糊,但捉快線就太清楚顯而易見
當時你係邊個位過百落斜都可以唔覺?
原來中線跟牌行都唔得
我就算掛P都係跟牌行
好似元朗去大埔個段我都係行9X 廢時太慢
不過個排有段整路限70我跟就係咁比人爬頭了
我依家P 牌最唔慣就係中環灣仔繞道個度行70...個度全部雙白線,冇人cut 得線,但條路又長,搞到成日好似阻住地球轉咁,隔離兩線d 車又係咁過你,真係有少少壓力...
隧道入面跟牌行鬼理你咩
白鴿籠又唔識分P牌,隧道更加唔會有BBQ,唔好cut線唔行快線咪冇事
今日考油塘肥左,想問下觀駕出去報快期補幾多堂好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞