召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
駕院用咩車教棍私
街師傅用echo教?
搵食囉。
街外嘅5.5係咪好多都仲係棍?
九成
棍仔好力好多同反應都快好多
我揸棍貨van h1都覺
好力好多
成日比人屌轉灣轉得差,轉彎會過左界
唔識睇線,成日走左隔離線都唔知,
同埋慣左停車入直波先再拉手制

好似變左習慣動作咁
學車時連續揸1.5hrs 都會腳軟
如果果堂齋練泊位, 掉頭, 學完果日都好攰
不停踩brake, 轉波

心諗揸貨van 仔搵食長期揸, 其實幾甘下
想學電單車,邊到學最平?有冇分自動波棍波架
好壞list有冇更新?
方嘉仁 上未夠3堂 車都未渣定淨係到屌屌屌
死火就屌你 冇做錯野又串你
成日講話自己個女10歲都渣得好過你 嘈你到都唔知做緊咩
https://www.drivingking.hk/webCoach/coachProfile/7275?pageNo=1&language=&courseOrderOperationId=&selectedCarType=&selectedCarOperationType=&orderOperationType=&district=&schoolPlaceId=&pickUpLocationId=&fromPage=bookCourse
ON9
攰係因為學神/新手唔識揸
揸熟左唔覺得係咩一會事
所有野都變到本能反應咁
同埋出面揸棍既都唔會用考牌果套棍法
不如上駕院網頁睇一睇,知嗰大概先啦
唉 合格左泊車衰路試 第三次了
呢句真,當然仍然唔會想上斜塞車

學車要慢慢搵磨擦點,仲要慢慢吊嚟起步,但揸熟咗嘅話係放少少極力子同時右腳餵啖油,好快已經入哂波
學車塞車真係逐下吊極力子,一係手掣空波,但出嚟揸係一早入咗空波溜埋去,左腳踩一下就夠,又或者停低咗就空波,唔駛吊
同樣學車停車要逐個波拖,出嚟揸係5波一嘢啪落空波溜過去

其實大把技巧,搭下小巴、得閒同啲棍波朋友吹下車經真係會快啲開竅
試過渡船街上橋去紅隧吊到極力紙出煙
衰咩? 有冇同師傅重點操返
個考官話望右盲點唔夠
想學多啲
所以話極力子真係唔係用嚟吊,樓上嗰啲吊極力子過彎真係唔知咩玩法

雖然吊到出煙都係新仔常事,新揸時有次吊到出煙堅驚
巴打P牌定學牌
兩者唔同玩法
可免則免
但塞車時真係冇辦法
我仲要裝左噸半滿貨上斜所以要比油去吊
P牌仔
P牌仔 啱啱發生左宗交通意外想問下大家意見

事源係有一日我駛入某停車場,當時我沿住條路直駛,突然有架車喺左邊出口轉右打算駛出停車場,當時佢太快我收唔切,右邊車頭撞到佢右邊尾轆位置
當時我車頭仲未駛出路口,同埋我喺正自己條線到,最緊要嘅係佢嗰個路口只可以左轉,但始終都係我車頭撞到佢車尾,想問下我勝算大唔大,同埋我會唔會俾人告不小心駕駛
示意圖:
佢錯啦 佢出路口位無讓
新手唔識有野想問
問得太on9唔好屌我
我想問下報名學車係咪一定要跟啲駕駛學校報?
去到有冇得指定師傅?
我見好師傅list入面啲巴打有留師傅電話
咁係咪即係可以自己wtsapp個師傅約時間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞