召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
剛剛李健打比我勸我唔好抽快期重考
近排有幾單路試出意外,忠義街果單好似要消防救考官
同埋近排會請新考官,即係會同時有兩個考官監考
極易肥叫我排返一般係農曆新年考
想問下有冇教車師傅會keep起自己學牌考試信?
報左重考最近開始上堂懷疑自己中伏..

事源上次考完肥左路試就貪快係fb搵左個評價好似唔錯既師傅幫我報
第一堂上堂show學牌,擺左係前座中間個area冇為意有咩問題,落堂嗰時簽名唔知佢係唔係借d二收埋左我學牌,我走左人以為自己唔記得攞返學牌

先唔講佢教學態度,約時間又難約
我怕開口問佢攞返佢又會覺得我搵第二個補鐘會玩野...

其實我係唔係可以攞返學牌考試信跟第二個師傅考?
先唔講有冇人係俾KEEP
但學牌係證明文件有身份證號碼, 點解你可以俾人KEEP住
要好好保護自己
太矮係咪唔應該考電單車?
係咪會好易肥佬
最記得第一堂就喺果到瘋狂兜圈
都好有多女仔PASS
想就去實行
我覺得唔會
有朋友考前半個月先學
結果一take pass
考試信會係師傅keep但係學牌唔會
考車想問巴士埋站突左隻角出來過唔過
千其唔好過,前面巴士的士小巴埋站上落客你都要等,

學牌抽頭過車 handle唔到,
一係後面冇啦啦有車沖出嚟,一係前車都跟住抽頭,咁就出事除時比人踩停

除非前車死火,有排都唔行
先唔講有冇人係俾KEEP
但學牌係證明文件有身份證號碼, 點解你可以俾人KEEP住
要好好保護自己

考試信會係師傅keep但係學牌唔會

Thanks, 諗住約佢攞返d野但佢帶我遊花園好似唔想比返我咁
"淨係練轉右都食左2 日,好識拖慢黎教!
第一堂頭果5堂係嘅頭半個鐘係由佢揸去學車路線,但明明都係九龍塘上落車。
每論去學車路線定係揸去考車路線,佢每次都要提早半個鐘就返要返九龍塘
仲有再離譜啲係每次學緊果時都會去廁所(食左5分鐘),
走去入油又計落我啲鐘數到,只會準時上堂提早落堂。
口講就話補返比我,但咪又係照早落堂"

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P3ULTCnAeMVaZBseRkVgEQCKMRTTjUfzIxwtNeA69Hk/edit#gid=1215044423

呢位巴打講得 鄭國X 呢個師父 真係早走成半粒鐘
另外排快期可以搵急考皇 但唔好搵呢個師父 61字頭電話 車牌TK3635
兩樣都應該自己 keep,最多畀個考試信副本畀人哋參考。
今年開始 van 快期難抽係真嘅,但之前有咁多意外咩?
佢唔夠師傅/車姐
間唔中就會聽到呢個理由
用極都有學神中招
搵過第間抽同學啦
sosad, 比左錢,算
可以叫佢hold住,佢都唔會咁快同你搞
攪左,農曆新年
我想講唔見農曆新年有幾易合格囉

要pass就會pass到架啦,

唔洗理人話邊日邊區咩極易肥
唉,怕隔太耐生手
月頭先考完快期培正道pass喎
有聽過話美國嗰邊啲司機唔興拉手掣 淨係入P波
不過三藩市嗰啲多斜路嘅城市又興拉手掣
正正係我所講嘅後者
理論上平路咁做都冇問題嘅,因為架車本身就唔會溜,入P波鎖波箱已經好穩陣

三藩市咁斜就一定要拉手掣,齋靠P波嘅話多多波箱都唔夠死
我明顯斜路果d就拉手掣入一波/後波
eg域多利皇后街,大隴街
普通斜同平路都係齋拉手掣算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞