召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
唔洗灰心啦 我考左3次先pass泊車 仲有路試未搞掂
好難講日日唔同,

我模擬考過星期五兩點半,多車多仆街
富業街轉返入駕院條單程塞咗成個字
啲貨車落晒尾板

但考車係星期一兩點又冇乜嘢,正正常常咁就 1 take

你可以係考前同一個星期,同一時間,視察環境推算到個日情況
兜完仁宇圍之後到燈位 收慢啲 等前車遠少少就拿拿聲上三波 去到彎位前落返二波上斜 我師傅係咁教
最好機會,如你所學,係仁宇圍返出嚟嘅燈位後,如果排頭位就當然冇問題,一路俾油直上3波;如果排後面就情願起步時踩慢啲,同前車留多少少距離,跟住再俾油上3波。記住上3波唔駛好快,平路20左右已經非常足夠
真係兩樣都做唔到嘅話,大本營外係最後機會
多謝師兄指點

聽朝考
仲係暑假,人又少啲,校巴都少啲
今晚早啲休息,聽日等你好消息
基本上除非特別情況,否則都一定至少要上一次三波先合格

利申:全程二波,想上但上唔到三波,因爲考個陣太大雨同前車全慢駛,呢啲就係特別情況啦
的確係,因為路線太短,所以真係要睇準機會唔好諗俾油上三波
提提你,仁宇圍地盤一出個燈位轉燈轉得好快,平均三部車度,如果唔係排頭位同第二唔好俾太大油,廢事收唔切。
同埋如果紅轉黃但收唔切油就寧願俾油衝埋去,起碼仲有一半機會合格,但你收唔切踩線就一定肥。我師傅個陣都係咁教我,我考個陣又係咁情況但合格

加油!你得既!記住平常心
我考果陣冇上過三波都pass咗因為前面有車係路口轉出黎行得好慢
油塘3線1take pass

多謝各位
恭喜
快啲睇車,買架車操啦
恭喜哂絲打
有冇3手軚教學 唔係好掌握到回軚時機
仲有1245天光道多數覺邊條線
想問下有冇人知如果lunch時間去換車牌會唔會好多人?
我係金鐘番工,黎緊甩p,想睇下如果lunch時間去換車牌嘅話夠唔夠時間
利申有75分鐘食飯
考亞皆老街多 其次背靠壟道
好彩既就公主道
靠背壟道最正又快係多死車
你係揸咩⋯⋯
自van
無mark睇咩?
應該有mark顔色貼紙嫁?紙上談兵好難講喎
可以上youtube睇祖哥學堂,真係有幫助⋯⋯
U mean車頭mark? 我個師傅冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞