召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
轉右 收左皮 要排期等下次
忠義街棍van 1 take pass
暑假嘅天光道轉右段就易
8月尾開始會多返啲校巴
9月開始就

利申:7月轉右肥丙,幾日前復仇成功
想問下考忠義街 棍波貨van
轉入迦密村街個袋口位
如果入左去迎面無車洗唔洗係斷續線拉手制空波
定係就咁直接行入去得

同埋想問多樣就係
3波轉2波我有時吊好耐極力子架車都仲好chok
想問下有咩方法可以避免呀
我有時將車速 由25-30 一路踩極力子加brake降到10幾先放就唔太chok
但係個時架車好似係就離無動力唔郁 好似怪怪地咁
想問下大家有咩心得

求咁多位巴絲解答
時間唔差,起碼唔係放學時間
Congrats
有冇心得我就快考
袋口位望清楚對面冇車理論上就直接行得

至於拖波問題,3波踩迫力踩到20甚至更低嘅車速再轉2波就唔會chok
慢吊極力子絕對正確不過要留意吊嘅位置,要吊到磨擦點先得,如果吊得太低,未到磨擦點嘅話,吊1分鐘都冇用下次揸嘅時可以留意下

加油,練多啲就熟
唔該曬巴打
9月4號 早上11點半 考忠義街
呢個時間有無問題
無到放lunch放學時間,應該ok。決勝負通常細圈既死車
打燈望清楚對頭無車/後面無車過頭先好出,d望鏡擰頭做足d
加油
屌睇錯 係1540考..
放學時間記得入黃格(space > PCCW條路)之前肯定過到先,睇埋隔離線啲車會唔會cut 入黎迫你食黃格
exac7ly,如果前車硬cut入黎,你唔停就離物件太近
鬧唔鬧得先?我個師傅好惡,有錯一定會鬧
鬧得合理可以既 係又鬧唔係又鬧就唔好喇
絲打一take pass?
🙌🙌🙌想問下考培正道自動波有無好師傅介紹
想問ching 用1波定2波過死車
同埋想問埋 點樣判斷讓唔讓對面架車行先
有時行到一半 師傅會叫我停定讓佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞