召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
想問下甩P後,去申請正式牌個一日可唔可以同時申請國際牌?
定要正式牌到手後先可以申請國際牌?
Thanks
琴日油塘棍van 2 take pass
祝各位巴絲都快d考到
我個時 佢一次過收晒我兩張form 國際同正式牌 一齊搞。。。。
巴打諗住攞哂所有牌?
落斜3轉2點先控制得好
落迫力踩慢架車先,極力子比平時放得更慢
係泊車先咁樣定係出街都會咁
有無師傅推介? 我岀年2月考 諗住11月揾師傅
轉數配合車速
除左殘廢牌
P 牌仔啱啱同班朋友遊車河兼操下車
好想瘋狂揸車
學自動波是否不智
睇自己需要
練下過對面海同斜路
識同肯揸香港到時搵食好殺食
唔係個個司機敢/肯/接/揸香港野做
岩岩西九龍走廊北行全程快線比架benz女司機(車住女乘客)拉龍跟牌行同慢線平排,慶到辣雞
驚就死返入慢線啦屌你個閪
已經一路傾向右邊打住右燈都唔醒水
一路比佢拉到入葵涌道(美孚橋)
去到蝴蝶谷彎位時仲踩慢到50過彎
到美孚橋時忍唔住中線爬頭狂呠佢開窗屌佢老母同送左隻中指比佢
真係好僧呢d撚樣
每次發夢揸車時都係110左右快線飛住行西九龍走廊同70過蝴蝶谷個彎
先唔講「係男人就棍波」依d 千年古語。純講實用性棍波實用性係低,但當你揸d 非全自動車既時候,就算自動波車牌可以揸到都好,你都未必有信心揸;但考棍波既人就個個都有信心揸,香港有好多半自動波車,你只要換車就總有機會會揸到
我就係跟牌行既P 牌仔, 但by the way, 仲咩唔cut 中左邊過佢?

利申:永遠行左線,行中線都驚阻到人既人
佢同慢線平排
之後行行下已經係雙白線
所以我係快速公路都好僧跟牌行中線頂住哂既人
因為我仲有3個月先甩p仲係唔行得快線
星期四又考澤安 第三次了
一言驚醒夢中人,聽完你講先醒起唔行得快線,發夢個時試過行快線過車

利申:仲有10個月P
十個衰加p九個衰快線同唔掛p
所以我發夢揸車時除左唔行快線之外其他都會做
因為超速你識d例位同白鴿籠位根本唔會有事
一般警車中線吊你尾佢都冇測速設備
但行快線除時轉個彎後面唔知幾時黎左部警車就仆街
所以我堅持死都唔行快線
一直相安無事
西九龍走廊同龍翔道呢d非快速公路係可以行快線的
我阿哥就考掍波既
佢話而家大部分車都自動波
而且自動波易考啲 咁我就去學
應該ok既 驚仲有掍波車姐
如果你考既自動波係指私家車自動,咁其實係乙部考試,係反而難過棍波Van,因為睇位較難,速度亦較難控制

至於話棍波難考,其實頭10次,除左頭3次要多d時間適應外,去到第4次打後,其實已經分別唔大

同埋如果你細心留意依到既分享,依到d 人肥襯都唔係棍波個問題,而係肥路面應付狀況,依點就算係私家車都避免唔到

依家係少棍波車,但仲有好多半自動波車,d 朋友一話想揸我架車,我一講係AMT 波箱,考自動波既朋友就有少少淆...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞