召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (50)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
棍van考完筆試抽中永孝街
d人話永考街... 係咪好難架
我想問下,考試嗰陣考官俾指示,例如叫你地泊位調頭、前面轉左轉右or直行,你地會唔會答佢知道
個難度同油塘差唔多
相對油塘冇咗個迴旋處
但係行嘅路段長好多
主要係難在出入試場嗰個路口,其餘路段唔算太難,係路線長咗啲啫。
一嚟係禮貌,二嚟 readback 一次可以確定佢冇講錯而你亦冇聽錯,個心會定啲。
我上網見佢有好似三條路線
係咪考果陣阿sir話行邊就行邊,但就一定會係依三條線範圍入面?
棍Van

15堂 每堂1.5鐘
考天光 乙合格 丙肥佬 (比的士閘頭

3堂 每堂1.5鐘
考澤安 輕鬆pass

$13000輕鬆考完
正常情況個官會喺呢三條線揀一條考你,但唔會 crossover。
到考嗰陣一般唔會講考邊條線,只會同你講下個路口轉左定轉右。
丙部重考多數考興盛路,我重考兩次都係果條
睇錯以為係重考
正常冇咩交通意外條考線係固定既
第一次考永孝街多數行大圈轉左轉右都有機會斑馬線讓行人過死車讓對頭車就冇問題
岩岩抽到快期考澤安道下午3點
呢條路線算難定易
興盛路應該冇位做乙部斜路停車、斜路開車?
我個師傅話真係考興盛路既話會係返試場果條斜路度做,不過多數考官都唔會咁做
我琴日第一次考,就係消防局呢條
返試場出面叫我斜路停開車

依家一出試場個路口整路,有紅綠燈所以好易出入

遲啲考既就小心啦,睇定左右啲車
棍Van 9月18 號 1515 天光道,學咗6節(每堂45min), 今日師傳叫我改期or 伸請過路試,天光道重要放學時間好難考,惡補鍾佢都拒絕我...

我唔想放棄,想揾過個師傳
有冇俾咩係個師傅手上
係咪每堂俾錢 俾左考車錢未?
咁on9 佢應該個日有另外學生考呀???
最緊要搵到架車係個日考就ok
技術既 開始操 應該都得既
快D搵過個師傅啦
沒有任何野係師傳手,每堂俾錢未俾車錢,好似俾人放飛機咁。好多都一次過收十節加車錢,係咪正常?
咁快D搵過個師傅
學車王 或者 第一頁都有D師傅
而家好搵 你上得3堂 應該只係識泊位同掉頭
路面仲有好多野要注意
睇多D YouTube 片 睇下祖哥唔錯
未教泊位同掉頭,只是路面行
我想問下重考 丙部,
係咪唔洗做 三手調頭?
平日要番工
想問下補鐘既話揀平日晚上/周未日頭定周未晚上好
有冇乜原因
有無港島自van 師博介紹? 謝謝
唔使
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞