【酒色財氣(甜呢?)都市獵奇大冒險】《誤上了黑幫老大的情婦,我只好躲在中環的職場胡混》- 第二季:龍雀篇

573 回覆
79 Like 8 Dislike
重甜呀
第五十四話:有故事的人

「咁你頭先一直都係扮挑逗我架?」我問。

「申老闆吩咐架嘛。」Rionna 答。

「連你當眾咀落嚟嗰下都係佢吩咐?」我再問。

「呢啲咪演技囉。」Rionna 再答。

「頭先你拉我摸你嗰度,『濕立立』咁架喎?」我再三問。

「Hand Cream 嚟架啫....」Rionna 再三答。

「即係連嗰啲記者都係假嘅?」我再追問。

「咁啲記者係真架喎,申老闆就係借呢個機會試下你之餘又可以練下我啲演技,不過就難為咗你多咗我呢個『有得睇、無得食』嘅『女朋友』啦,哈哈。」 Rionna 一雙眼珠靈巧地轉了一個圈,再道:「其實我都好矛盾架,勾引到你就好似害咗你咁,勾引唔到你我又好似無吸引力....」

「邊關你啲吸引力事....係我太過正人君子啫....」我苦笑道,心多麼渴望 Rionna 能告訴我那群記者也是申老闆找來給我測試的一部分。

如今,我相信網上的即時新聞已廣泛地報導我是 Rionna 男朋友的消息。

「咁我哋走啦,你會送我返屋企架呵?」Rionna 笑著問道。

「乜你唔係住呢度架?」我訝異地反問。

Rionna 搖一搖頭,答:「呢度係申老闆其中一間炮房嚟啫,佢自己都唔係住呢度嘅。」

這位處顯赫地段的一幢高級豪華公寓,在我來說,我住十世也嫌太短,但這不過是申老闆其中一間炮房,他有一個韓國十大財閥的家族支持,財力之強勁顯然不是跟一般富二代能相題並論。

重臨大堂時,那兩位客服小姐連忙又站起身躹了個躬,從她們的眼神可以看出驚訝的神情,似乎都不相信我竟可以抵得住「G 奶乳神」的誘惑,通過申老闆對我的考驗。

沿回頭路去取車時,我趁 Rionna 不留神,便靜悄悄地將微濕的指頭放在鼻子上聞了一下,嗅到確是濃郁的騷腥味道,心想:「哼,唔通我連 Hand Cream 同閪水都唔識分咩,真係呃我『膝頭哥唔食辣椒醬』呀?」

在送 Rionna 回家的途中,跟她說話多了,對她的了解亦深入了不少。

她是來自一個單親家庭,父親在她小時候已經跑掉,嗜賭成性的母親沒有盡母親的責任,所以她跟姐姐和妹妹是婆婆養大的,婆婆過身後,就只跟母親和妹妹同住在一個公屋單位裡。

「我呢啲屋邨妹,屋企無錢書讀唔成得個殼,係男人見到我都淨係想同我上床,畀人玩得多仲唔學『精』啲咩?而家我要畀人玩都揀個可以捧紅到我嗰個啦,同申老闆一齊都係為咗咁啫,唔係咁仲可以點?妹妹要我交學費,媽媽又唔知幾時掙人一身債要我救,總之邊個畀機會我上位我就畀邊個上,唔識得付出又點會有收獲?no pain no gain 嘛!」Rionna 以成熟老練的口吻道。

想不到年紀輕輕的 Rionna 這麼看得開,所以成長是需要經歷的。

但如果可讓我選擇,我寧願不成長。

我相信 Rionna 也是一樣。

「不過今晚打破咗呢個定律,你係男人,但係你唔想同我上床。」Rionna 又伸一伸舌頭,笑道:「唔係我有摸過知道你硬晒,我真係會以為你係性無能架!」

由「G 奶乳神」的口中說出這句話,簡直就是對小卡西作出最大的挑戰和侮辱,如果沒有發生過「淫片事件」,我想我已把車停在路旁立即將她就地正法!

「聽你頭先講,你唔係仲有個家姐架咩?點解頭家好似要你一個人孭晒咁嘅?」我奇怪問道。

「你知唔知邊個王禹伊?」Rionna 反問。

「哦,之前係名主播嚟,跟住嫁咗入朱家,做咗朱祖杭老婆嗰個嘛?」我道。

「王禹伊本來係叫張瑀伊,我叫張瑀晨,張瑀伊係我親家姐。」Rionna 歎道。

「吓?朱家大少奶係你家姐!?」我失聲叫道。

原來 Rionna 的名字叫「瑀晨」,果然是「G 奶乳神」,比起「主播 E 神」的「E 乳」還大了兩個 Cup,兩姊妹都擁有尺寸驚人的巨乳,真是同出一脈的最佳証明!

「你梗係覺得好奇怪點解我哋有個豪門襯家,但係都要住公屋?」Rionna 一語道破我內心的疑問。

「因為家姐一早已經同我哋脫離咗關係,外面嘅人都唔知有我哋嘅存在....」Rionna 頓了一頓,再續道:「一日都係我媽媽衰爛賭,喺家姐仲讀緊書時已經幫媽媽還咗好多次錢,但係媽媽勸極都唔聽,點都搣唔甩鋪爛賭癮,啲大耳窿三日唔埋就上嚟追數,家姐話如果再留喺呢個屋企一定會畀媽媽累死,所以就同媽媽脫離母女關係,連自己個名都改埋,仲要我同妹妹揀,有家姐就無媽媽,有媽媽就無家姐,但係嗰個始終都係我媽媽,婆婆臨死前都楂實我隻手叫我睇實佢,我可以點揀喎?唯有同自己講,我一定要大紅大紫,我要用我嘅本錢,以最短嘅時間賺最多嘅錢,咁我就可以畀到好日子佢哋過,所有問題都可以解決。」

原來表面風光的「𡃁模」,背後有一個這樣的故事,比起 Vivi,Rionna 更清楚自己的目標和要走的路,難怪她可以紅那麼多。

「點解講咁多嘢畀我聽?」我好奇的問。

「我都唔知點解,可能因為我覺得你個人信得過啩。」Rionna 笑道。

突然,Rionna 的手機響起,她接過這個來電之後,臉色大變。

「媽媽....媽媽佢出咗事呀....」

(待續)
重甜
加速
頂,又話有女主角?
到依家都未出?
我係話過女主角會喺第二季出, 之不過第二季都未完喎
咁耐都未出,女主角變女配角
佢想已經出咗場定係未出場先
頂,又話有女主角?
到依家都未出?
我係話過女主角會喺第二季出, 之不過第二季都未完喎
佢係已經出咗場定係未出場先
好睇
正,有文
如果明確地回答難免會劇透,我只可以講,如無意外,女主角是誰下週自有分曉
甜呢
又要等,等唔到咁耐
屌住曉葵先
屌住山葵先啦
屌wasabi 咁激
標題要改名叫走甜
茶兄啲口味都幾激下喎
推咗先慢慢睇
邊個係汶汶呀? is it 同屋一齊住果個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞