【酒色財氣(甜呢?)都市獵奇大冒險】《誤上了黑幫老大的情婦,我只好躲在中環的職場胡混》- 第二季:龍雀篇

573 回覆
79 Like 8 Dislike
甜呀甜呀
又走甜
樓主好鐘意留白
唔通婷𤋮係女主角?
但佢有老公wo
睇下文,解下屈悶
我要糖尿
屌你老母又走甜?
照寫d甜出書個陣cut 左佢唔得咩
重甜?????????
屌返獲勁既先啦
卡西呀 你屌咁多女 你都唔記得邊個係yUKi,我地點記得呀?

下次有呢d幾十頁無出過場既咔呢啡可唔可以加返 dd flashback
個甜品呢?!飛左喎
以第一身寫一個多角色嘅長篇故仔係呢個小說嘅特色

Yuki 就係阿 Kim 嘅秘書, 卡西喺 second in 時已經有留意佢, 入職後再乘佢有感情問題之際趁亂搭上咗, 起初都係一個唔錯嘅炮友, 但係其後因卡西同小卡西都忙喺其他人同事上面, 又 on 咗「事業認真 Mode」要上位呢,所以都無時間再理 Yuki 喇

詳見一至四話:https://lih.kg/1281549
其實都扑過幾次 唔算咔呢啡嘅 不過做女主就不了
文呢
office情節吸啲,正呀
第五十話:突擊探訪

Angie 果然是我 Team 中「憤怒」的代名詞,一生氣上來就好像不能控制自己,臉蛋泛起一股薰紅,一口氣將話說完之後胸脯仍急促的起伏,兩包「大米」將恤衫撐到了極限,前襟的鈕扣好像會隨時吃不住勁而全部四散迸開。

雖然我的目光一直也沒有離開過 Angie 的胸口,但我是有認真聽著的,她話裡有很多我都聽不懂的 Technical Terms,所以應該是很有道理,不過這張 Order 是我作為老闆第一個發出的指令,極具意義,我怎去處理這次絕對影響我往後的管治威信。

正所謂「君無戲言」,如果我說的話可以隨時收回,以後我的下屬還會聽我的說話嗎?

如果連下屬都不服我,公司的其他人就更加不將我放在眼內!

我反問 Angie,道:「你頭先都話係『一般情況』啦,咁我而家正處於『非一般情況』嘛,咁可以點做呢?」

「如果要用嗰 230 萬嘅儲備現金,頭嗰 5% 即係 115 萬就要 approve by AR,即係 Authorized Representative - Dr. Kim,如果要用埋另外嗰一半,就要攞 Client 嘅 Approval 添。」Angie 道。

「咁我要買 200 萬貨,有 120 萬可以用,即係仲有 80 萬要攞儲備現金,80 萬都仲係 within 頭嗰 5% 內,咁即係 Dr. Kim approve 就得啦?」我再反問。

Angie 點一點頭,道:「係,無錯。」

我即時按下電話的 Speakerphone 打去阿 Kim 的內線。

電話一接通,我便道:「Dr. Kim,關於『安盈』個 Account,我收到堅料想買入一隻貨,但係楂住嗰啲『富利好』仲有排升喎,如果而家攞嚟套現會好唔抵,所以我希望你批准我用嗰 5% 儲備現金。」

「你啲料係堅嘅?」阿 Kim 問。

「仲堅過上次。」我充滿信心的答道。

「好,我批准。」說罷便掛線,阿 Kim 果然是快人快語。

其實阿 Kim 的回覆我一早就已經猜到,因為經過上次「富利好」的一役,我知道只要是有錢賺,阿 Kim 在能力範圍內一定會給我動用那筆儲備現金。

因為就算阿 Kim 是簽了,萬一我蝕掉,她總有辦法將所有過失都推到我頭上來。

「你聽到 Dr. Kim 講乜架啦,仲唔快啲準備好啲 paper work 畀 Dr. Kim 簽?」我神氣地道。

「係。」Angie 唯有無奈地應了一聲,正想轉身離開之際,我裝起一副「老闆」的模樣,勢不饒人地道:「Angie,我知你好有經驗,不過淨係識得講規矩係賺唔到錢養唔到條 Team 架,我希望你明白我咁心急叫 Alex 入貨,都係唔想錯失任何一個幫公司賺到錢嘅機會,因為喺股票世界入面,過一秒鐘就已經可以唔同晒。」

「我知道。」Angie 低聲下氣的答道。

「仲有,入房之前敲門係基本嘅禮貌,我諗喺咩情況下都應該要咁做,你好好記住啦,無嘢就返出去做嘢啦。」我再「追殺」道,說罷,Angie 晦氣地「唔」了一聲,就眼尾也沒有望我的轉身離開,最後更大力的關門以宣示對我的不滿。

正如 Yuki 的說,看來我真的要小心 Angie 這個人。

給 Angie「激一激」,我也沒有甚麼心情,這時候放在枱上的電話響了一聲,收到一個 WhatsApp 訊息。

這訊息是來自一個不明來歷的號碼,訊息中沒有任何文字,而是一張照片。

我按著示意下載的箭咀,朦朧的照片就瞬間清楚起來。

是一張看不見樣子的女性裸照!

這張相應該是 Snapshot 來的,因為對焦不太清晰,亦看不見手部,所以也有可能是 Selfie,唯一可以肯定的是,相中女主角的身材很好,粉嫩的雙峰昂然地挺立著,下半身又是一段曼妙的腰肢。

我心想:「係咪 Leo 知道我心情唔好,特意 send 佢『自己』嚟安慰下我呢?」

但未確定對方身分之前,還是保險一些,便裝輕佻的回覆了一個 Emoji:「😘」

對方以「💋😘」回敬,顯然用「😘」代表了我,意思是送我一吻。

一吻過後,對方便再一口氣 send 了三張照片來,我當然急急下載打開,這三張是跟之前那張同屬一系列,即是在同一場境拍著同一個人,只是對焦稍稍拉開了,可以見到那女的是坐在餐枱後面,枱上放著一兩碟食物,似乎正在用膳中。

Lunch Time 都過了很久吧,還在吃飯?最特別還要是光著身子的吃,認真豪放!

我回覆了「👍🏻」,心想對方既然 send 得相來,大概也不會介意拍片過來吧?便再問:「🎬?」

對方竟然很快回覆了一個「👌🏻」,之後便真的發了一段影片過來!

我立刻按了下載就想打開觀賞,竟又有人不識趣地撞入我房間,正當我想發爛之際,望真一點,原來撞進來的是我之前在私竇中稱兄道弟的富二代 Jimmy 朱祖占,便連忙堆出滿臉的笑容,道:「咦,占少,乜咁『錯盪』呀?」

這個時候,我秘書 Joyce 才邊追著進來,邊道:「對唔住呀,呢位朱生一嚟到就問卡西坐喺邊,我指一指呢間房佢就撞入嚟啦,我拉都拉唔住呀。」

「唔打緊,呢個係我嘅好兄弟嚟架,你返出去先啦。」我對 Joyce 說的話也不忘拉攏著 Jimmy。

Joyce 出去之後,Jimmy 就笑淫淫地道:「死仔包,你個秘書都好索下喎,對波駛唔駛咁撚大呀?食咗未唧?」

「咪講笑啦,講食得多好嘢點都唔係你占少嗰皮啦?」我笑著道:「係呢,今次上嚟搵小弟有乜關照呀?」

「又唔駛講到關照咁嚴重,我一陣間約咗申老闆飲嘢,諗起你咪上嚟搵埋你過去囉,你今晚得閒架呵?」Jimmy 問道。

「梗得啦,其實搵我飲嘢何需勞煩占少你專登走上嚟呀?撥個輪、上刀山、落油鍋,我都實到架!」我豪氣地道。

「唓,你仲好講,嗰晚吹咗咁耐連咭片都無派張,我咪問 Ryan 你喺邊間撈,諗住你咁高級隨時走咗去都無人『趷』你架啦,咪直接撞上嚟囉。」Jimmy 笑道。

看來 Jimmy 是不輕易相信人的,他故意來一次「突擊探訪」是要証實我的身分,幸好阿 Kim 升得我及時,換了早幾天上來望見我坐在「豬肉枱」,他還會邀我去和申老闆喝酒嗎?

「咁你行得未呀?」Jimmy 再問。

「好,不過我咁啱有個 Email 打到一半,你畀少少時間我撳埋個掣就走得架啦。」我攤一攤起手,道:「占少你喺出面等一等我啦。」

「嘿嘿,又好。」Jimmy 笑答:「等我幫你𥄫實你個秘書有無偷懶先。」

其實我那有 Email 要 send,只是想暫時使開 Jimmy 等我可以先觀賞 WhatsApp 中的影片罷了。

Jimmy 出了房門之後,我當然立即打開那段一早已下載好的影片,片段的開頭跟之前那四張相一樣,也是在同一個位置影著同一張餐枱,只是那個女主角今次是背著鏡頭,她光溜溜的背部被一雙男性的臂彎緊緊抱著,顯然這個女是面對面的坐在一個男人上面,正在進行激烈的性愛。

雖然片段中那個男人正完全被女主角的身體擋著,露出的只有僅僅一雙手臂。

但,我卻覺得那雙臂很熟悉。

女主角再騎了數分鐘後,終於站了起身走開,再沒有任何東西遮擋著,只見一個男人赤條條的坐在餐椅上喘氣,面露出滿足的笑容,似乎都滿意剛才自己的表現。

這個男人,是我。

(待續)
Leo都係高跟黨嘅人
已經屌過Leo?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞