【酒色財氣(甜呢?)都市獵奇大冒險】《誤上了黑幫老大的情婦,我只好躲在中環的職場胡混》- 第二季:龍雀篇

573 回覆
79 Like 8 Dislike

見圖
同佢做愛
男男雙導彈發射
其實男男係女主角?
咁你不如寫男主食埋個妹
邊有甜故男女主角唔搞野
第七十八話:越軌

「好明顯龍夫人嫁畀龍雲海都係想食咗『龍雀門』,佢無可能唔利用呢個大好機會去睇遺體腳趾隙上嘅秘密。」男男道。

「咁....正所謂『一夜夫妻百夜恩』....可能龍夫人真係淨係想瞻仰下自己丈夫嘅遺容啦....」我吞吞吐吐的應道,視線好不容易才抽離開男男的身上。

「龍夫人根本就對龍雲海一啲感情都無,你睇佢當知道自己嘅計劃失敗咗之後,今日就連大殮都無嚟到,試問呢啲咁嘅人又點會稀罕瞻仰自己丈夫遺容?我打死都唔信囉!」男男堅定地道:「所以龍夫人噚晚入去靈寢室,一定另有目的!」

我「唔」一聲低著頭,都不知怎回應男男。

因為我跟龍夫人在靈寢室裡面所發生的事,又怎可能在男男面前說得出口?

「龍夫人噚日喺英雄大會上,口口聲聲話自己一直喺喪禮入面打點,半步都無離開過殯儀館,所以佢一定有同黨,而我相信佢同黨就係嗰個女管家。」男男頓了一頓,再道:「龍夫人亦一早知道你會匿藏喺入面嘅密室度睇住龍雲海嘅遺體,所以佢利用瞻仰遺容嘅機會,就係要將你變成佢嘅『目擊証人』,而喺同一時間,女管家就可以入去偷睇遺體上嘅秘密,然後比阿彤更早搵到個夾萬,將入面嘅嘢掉包。」

男男果然是絕頂聰明,雖然我沒有說,但她已猜到了龍夫人的計劃。

男男又接著道:「所以我相信卡西你真係無講大話,你的確無睇到龍夫人同女管家有掂過龍雲海條屍。」

我大力的點著頭,忙道:「係呀,係呀,我真係睇唔到架,你知我就算點『古惑』都唔會敢呃你架啦!」

男男失笑了一下,然後提高聲線,道:「因為當時龍夫人入咗密室勾引你,你哋忙住搞嘢,肯定唔知女管家有入過嚟添啦!」

我啞口無言,即時「O」嘴!!!

「睇你呢個反應,我知我又估啱咗啦!」男男神情駭然,搖頭歎道:「喺我嘅偵探生涯,我都查過唔少案,自問都見過好多卑鄙無恥下流賤格嘅人,但係都無一個可以比得上你千萬分之一!」

我不滿的抗議道:「我知呢單嘢係好癲,不過你估我想架咩,又係你要我『喱』喺入面,而你又知道龍夫人咁做係為咗製造機會畀個女管家入嚟偷睇個秘密,成件事我都係被動、係無辜架喎,呢單嘢我至係受害者呀!」

「哼,我淨係知你想搞龍夫人好耐架啦,由我哋去龍家大宅你第一次見佢,你已經『生滋貓入眼』咁,無錯你係被動,但係唔代表你唔想囉,所以你唔係無辜,更加唔係受害者!」男男越說越激動:「換轉係任何一個稍為有些少人性嘅人,都肯定唔會喺殯儀館入面,當住條屍搞人哋個老婆囉!」

今天男男非常古怪,完全不像往日瀟灑自若的她,雖然之前她也經常表示對我私生活的作風嗤之以鼻,但就算有嬉笑怒罵都是點到即止,未有見過如這般認真。

這次,男男很在意。

為甚麼在意?

因為男男在妒忌。

為甚麼會妒忌?

難道,男男喜歡了我?!

想到這裡,我的心已不能自控地狂跳起來。

我一時間全身血脈沸騰,所有血液都湧到上頭頂,陡然天旋地轉,呼吸困難,頭暈的不得了。

這種感覺是從來沒有試過的。

我竟然只是單單想到男男會喜歡上我,便已緊張得要死。

不知從那裡來的勇氣,我伸手捧住男男的臉蛋兒,她沒有避開,只是一眼也不眨幽幽的望著我,她的一張絶世容顏,用任何詞語去形容都只會貶低她,如果一定要說,就算是用上「傾國傾城」都只能形容凡間裡的絕色,或者反而簡單的一句「美若天仙」大概才可比喻她的美是不應該在塵世間出現。

我霎時之間唇燥舌乾,又望到男男的嘴唇豐豔欲滴不禁看得呆了,意亂情迷下竟然膽敢吻了上去。

任男男如何的冰雪聰明,也估不到我竟然會突然吻過來,她不知所措的「呀」了一聲,我舌頭便趁機從半張開的雙唇滑過去,叩開牙關,舔舐著她口中每一個角落,她那滑膩膩的小舌無處容身,欲拒還迎又欲迎還拒,完全是進退失據,呼吸漸催急促,全身禁不住抖震,心頭混亂都不知如何是好似的。

雖然男男是一個非常能幹的偵探,富有豐富的查案經驗,但這刻的反應如此生澀,顯然是對接吻完全不在行,只見她的嬌肢不斷地扭擺,想大叫出來但又被我的嘴巴封住,眉頭緊鎖雙眼緊閉,鼻子無助地發出了「唔唔」的顫吟聲,她這種稚嫩的舉動卻勾起了另一番刺激,令我心癢難搔。

男男的上身越扭得厲害,那打斜的安全帶就越拉得繃緊,一對渾圓飽滿的肉團有如兩顆又圓又大的甜瓜一樣,呼之欲出的就像要把上衫撐得快要裂開似的,中間卻又被斜帶緊緊束縛著,貼著薄薄的衣料,也可見嫩肉在顫巍巍的晃動著。

一眼便可以看出,這分量,絕對不是雙手可以掌握得了。

記得第一次見男男,她裝扮成一個「毒男」的模樣,這都是她故意的去隱藏自己。

原來她擁有比誰都漂亮的樣貌,擁有比誰都火辣的身材。

這種豐滿在男男一副弱不禁風的單薄身軀上,簡直就是一個神蹟!

我封印不住那惡魔一樣的手,竟然已自把自為的靜悄悄地探到男男胸前,在那怒挺高聳的弧形曲線上,張開五根指頭輕輕的按了上去。

男男的打扮向來樸實,她的胸圍也肯定是毫無裝飾和承托的那種,所以雖然我的手只是輕輕的碰著,掌心還是真實的感覺得到乳球的重量和彈性、嬌嫩和細膩。

我加了一點力,五根手指便慢慢陷入了酥軟的肉團當中,才發現這大奶子不僅是豐滿到極點,而且手感是摸上柔軟、按下結實,觸感有說不出的舒服,我好像明明在抓著她的乳房,但我彷彿又被從指縫之間冒出來溫暖而幼滑的乳肉層層包圍著,頃刻將我的手指都溶化掉,我更從掌心處,感受到男男一下又一下的心跳,每一下都敲進我的心窗。

漸漸,我沉醉得連呼吸也快要忘記了。

只隔著衣衫搓揉了一下已經如此,我真不敢想像如沒有隔膜會是怎樣?

突然,男男從喉嚨的深處,低沉叫道:「我....我係你個妹....」

這句話簡直有如一個鐵錘重重的撞在我胸口上,我即時推開了男男,熱燙的氣氛瞬間換成是一陣死寂和尷尬。

我都不知道要說些甚麼,只好低聲地吐了一句:「Sorry 呀....」

男男抹掉我在她嘴角遺留下的口水,整理一下衣衫,再歎道:「應該係我要 say sorry。」

以男男的性格,還以為會對剛才作出輕薄行為的我輕則拳打腳踢,重則剝皮拆骨,但她竟然道歉?

「我應該一早就同你講,我同你都中咗毒。」男男又道。

「吓!?」我吃驚地道:「我哋中咩毒呀?」

「你記唔記得龍家大宅有陣好古怪嘅中藥氣味?」男男反問。

「我梗記得啦。」我點頭道。

「當時我已經覺得呢隻味好奇怪、又好特別,同龍夫人傾完之後,你咪上咗樓上沖涼,我就入咗廚房睇,畀我喺垃圾桶度搵到啲藥渣,我咪偷偷哋攞咗啲去一個好出名嘅中醫師度問,佢聞咗一下,二話不說就立即將啲藥渣放咗入一個密封嘅箱度,至同我講話原來呢隻嘢叫『後宮曼陀』,係催情聖藥,用嚟煲畀以前啲皇帝飲,皇帝飲咗之後就連後宮佳麗三千都可以應付到咁話。」男男徐徐地道:「女管家斟畀我哋飲嗰兩杯茶,就係水溶咗呢種『後宮曼陀』嘅氣味落去,所以我同你都中咗招。」

那天我還喝了一整杯,怪不得我這幾天那麼容易便動情,在龍家大宅中連女管家也不放過,原來是因為喝下了禁宮中的「催情聖藥」!

我急急的追問:「咁....咁點算呀?」

「『後宮曼陀』無藥可解,只能夠等自己身體慢慢排去,頭先我哋好明顯就係受呢隻藥嘅影響至....我....我哋差啲就鑄成大錯呀....」男男紅著臉的道。

原來剛才男男所有的古怪言行,也是全因為受到「後宮曼陀」的催情藥力所影響。

想到這裡,我難掩內心深處湧出來的失望感覺,卻故意哈哈大笑起來,道:「梗係差啲鑄成大錯啦,就算我哋唔係兄妹,如果畀人知道我上過你呢個『偽娘』,睇怕我以後都唔駛出嚟襯啦!哈哈哈!」

(待續)
其實啲圖係咪自己畫架?
中咗毒咁更加大條道理做愛啦
Photomontage 加 Wacom 板手繒
食埋男男
支持
姐係有真人比你影?
卡西真識食
第七十九話:神秘請帖

男男被我氣得臉兒都鼓脹起來,便即時反擊的罵道:「如果唔係啲藥喺度搞鬼,我望你多一陣都即時想作嘔呀!」

我笑得更誇張,提高嗓子道:「呵呵,大家咁話啦!」

男男「哼」了一聲,給我反了個白眼。

想起來,「後宮曼陀」真的非常厲害,只是一杯茶沾上這氣味便可以發揮藥性,不敢想像如果把這藥直接服下,效果不知會強多少千萬倍,難怪後宮三千佳麗的「性福」也是全靠這藥罷了。

記得孖二姐曾提起過龍雲海因後生時被人打傷,導致性無能,難道「後宮曼陀」就是為了讓他重振雄風嗎?

這時,男男已經繼續說:「個中醫師仲問我啲藥渣喺邊度得返嚟,因為『後宮曼陀』係唐朝有『一代草魔』之稱嘅『南宮百草堂』所創,本應一早就失傳咗,所以我都唔知龍夫人點解會有。」

只是短短兩日,男男連唐朝的失傳藥方也查到,她真的非常厲害!

男男又道:「由此我可以估到,龍雲海應該係性無能,佢年輕嘅時候同孖二姐分開之後就無再結婚,一路直到遇上龍夫人至再娶,就係為咗佢手上『後宮曼陀』嘅秘方去醫治自己嘅性無能,而龍夫人嫁畀龍雲海就係為咗『龍雀門』,所以佢哋嘅婚姻根本就係一場交易。」

雖然我還未說出來,但男男連龍雲海是性無能也推理得到,真的甚麼也瞞不過她。

我想了一會,覺得還是有疑點,便問:「其實龍雲海都性無能咗咁耐,同孖二姐散咗之後就一直專心發展『龍雀門』,阿綠都講到明話佢師父一啲都唔好女色,証明佢應該係『只愛江山、不愛美人』嘅嗰種人嚟,既然係咁,又點解無啦啦要到自己成六張嘢至想搞返嘢,仲要玩閃婚搞到引狼入室,你覺唔覺得成件事唔係太合邏輯咩?」

這時,男男拿出了一張類似請帖的東西給我,我當堂嚇了一跳,還以為她幹嗎忽然派帖?

我接過後再細心檢查,這張正方形的帖應該曾被火燒過,本應是絨布包著兩片對摺的金屬片作為封面和封底,但燒過後金屬片上只殘留一丁點寶藍色的絨布,而夾在裡面只剩低小部分的紙張,應該寫上內容的地方都已經化為灰燼。

我奇怪問道:「咩嚟架?」

「又係喺垃圾桶執到架。」男男答。

我再將這請帖翻了兩遍查看,但也看不出有甚麼值得注意的地方,便再問:「睇落似張帖,不過燒淨兩塊鐵片,裡面張紙又燒鬼埋,乜嘢都睇唔到,有咩咁特別呢?」

「無錯,呢張明顯係一張請帖,仲畀火燒過,似乎係有人想毁滅証據,雖然裡面嘅內容燒咗,之不過個封面印刷方式係絨布包住金屬片再燙字上去,所以就算表面層絨布燒咗,金屬片上面都仲會留低個印。」說罷,男男調整了我手中那請帖的斜度,道:「你試下咁睇。」

從斜放了的金屬片表面,我隱約看到本來印刷在絨布上的圖案和文字。

只見正方形的封面,中間印了一個看似來自歐洲的古老徽章,徽章主要是一個大盾牌,大盾牌正中央有一個小盾牌,小盾牌中間寫了一個「W」字,並作為盾牌的中心點,將大盾牌打了個十字分成均等的四份,跟很多其他常見的徽章一樣,這四份分別由代表四種不同含義的象徵人物所組成的圖案,這些人物圖案不是赤裸就是穿上奇怪的服飾,我想應該是神話中的人物吧?盾牌下方則放了一條有三摺的旗幟,上面寫了三句說話,但字體太小了,殘留的印又模模糊糊,只看到雖是英文字母組成,但應該不像是英文句子,所以我也看不到寫的是甚麼。

我再翻轉看看封底,這邊甚麼也沒有,只在左下方印了一個日期,是半年之前的某一天,應該是代表發這張請帖的日期。

看到這裡,我又一次忍不住要讚男男的觀察力。

一般人眼中,兩塊尋常不過的鐵片,怎會留意得到會是個線索,就算最初我拿到手上,看了一會也沒有看得出上面有甚麼特別的地方,但一切卻在男男的面前無所遁形。

但只有一個奇怪的徽章,一個發帖的日期,又代表著甚麼呢?

「龍雲海突然之間要同龍夫人結婚為咗嘅係『後宮曼陀』,目的係要盡快醫好自己嘅性無能,而令到一個一向都唔好女色嘅人忽然間有咁嘅需要,呢個至係成件事最大嘅謎團。」男男轉念又想,再道:「睇返張帖上面個發帖日期,龍雲海就係收到呢張帖之後至認識龍夫人,時間實在太巧合,加上呢張帖又畀人故意破壞過,肯定係有人想消滅呢個重要嘅線索,所以我直覺話畀我聽,呢張帖一定隱藏住一個重大秘密,而龍雲海嘅死都會同呢個秘密有關!」

「龍夫人一定知道好多嘢,只可惜佢唔會講畀我哋聽。」我歎道。

「龍雲海死嘅時候,龍夫人同女管家兩個人都有不在場証據,而龍夫人嘅出現好明顯係睇住龍雲海嘅死穴嚟打,識得利用『後宮曼陀』去引龍雲海上吊,你話呢個布局背後無人一早部署定我點都唔會信,所以龍夫人固然係呢單案嘅關鍵人物,之不過佢好可能都只係卒仔一名,唔可以排除佢背後仲有幕後黑手操控。」男男神色凝重地道。

還以為為「龍雀門」順利的推選了新「雀魁」,這案件便好應該查到了尾聲,怎料原來案中有案,聽完男男的分析後,我有感事情現在才只是剛剛開始。

送了男男回偵探社後,我心仍不斷地思巧著。

連工於心計的龍夫人也只是卒仔一名,那麼,那個在背後策劃的幕後黑手會是一個怎樣絕頂厲害的人物?

更不知道究竟是誰發那張神秘請帖給龍雲海?

這些問題都不是一時三刻可以解答得到。

忽然間,我電話收到一個來歷不明號碼的 WhatsApp 訊息,道:「Mr. 🐵,我送畀你嘅禮物令你賺咗唔少啦?😘」

「🐵」應該是指「孫悟空」,用「Mr. 孫悟空」來稱呼我的,從來只有一個人。

這訊息是來自獅子座的「Ms. Leo」,便醒起我們上次在 IM Chat Room 交談,臨下線時我把電話號碼告訴了她,之後一直都在期待著她的消息,但這刻她的話簡直就在我傷口上灑鹽。

我不好意思告訴 Leo 我買不到,卻再問她還有甚麼「堅料」給我。

「🐵真係貪心😏,不過我就係鍾意同貪心嘅人交往,之不過上次就話賀🐵升職啫,免費🍴唔係成日都有得食架喎😜」Leo 答。

「Ms. 🦁應該咩都有啦,乜🐵仲有嘢可以同🦁交易咩?加上🦁過料畀🐵都係舉👋🏼之勞啫😄」我道。

「呢個唔係缺唔缺啲咩嘅問題,而係原則嘅問題🤓,🦁擁有全🌎唔代表🦁要做慈善,相反,其實🦁仲比一般👩🏻👧🏼👸🏽更加自私同小器😈」Leo 再道:「想要堅料,🐵不如講一樣🦁會有興趣嘅嘢作為交換(hints:唔好諗住💎💰💍👑👜👠💄👗會打動到🦁,🦁已經多到通🏠都係😔)」

我想了一會,道:「有一樣嘢,🦁一定好有興趣。」

「係乜?🤔」Leo 追問。

隔了半晌,我兵行險著的打:「🐵」

靜默了好一會,Leo 才覆了一句:「🐵我的確好有興趣,不過🦁怕當🦁同🐵見面後,一切就會變得不一樣,而且就咁約出嚟又唔夠刺激喎😌」

無可否認,男女之間最夢幻而動人的時刻,就是碰見之前的曖昧關係。

我沒有即時回覆,因為我一直看著 Leo 在「typing...」

終於,Leo 又道:「不如🦁同🐵玩一個『緣分遊戲』,今次傾完之後,🦁同🐵都唔會再 text 住,而喺未來嘅一個月裡面,🦁隨時會同🐵share Location📍,由🦁所發出嘅 Location 一刻開始計起,如果🐵可以喺 10 分鐘內喺🦁面前出現,🦁唔只會將再堅啲嘅料畀🐵,🦁仲會...」

那句「🦁仲會」,弄得我心癢癢。

之後,Leo 再抛低了一句「my ✈️ is about to take off, catch me if u can👄」便再沒有回覆。

最後的「catch me if u can👄」看得我心也快要跳出來。

當我「save 低」Leo 的號碼時,發覺她 WhatsApp 中的 Profile Pic 是一張看不到全貌的照片,只見四分之一的瓜子臉上有一張性感豐厚的嘴唇,低胸吊帶晚裝把兩團古銅色的豐滿乳球露了大半出來,巨型珍珠頸鏈垂下來的吊墜竟被那深邃的乳溝淹沒,完全是極端華麗和性感的結合。

一張小小的 Profile Pic,將 Leo 的高貴和冶豔都表露無遺,我真的很期待她何時會 share 她的 Location,屆時,不管機會有多渺茫,我如何飛車也一定要趕去。

男人就是愛向難度挑戰!

而且一直以來跟 Leo 文字傳情,不得不承認我已對她產生了一種若即若離的情愫,這刻還發現原來她是一個如此吸引的女人,怎不叫我動心?

除此之外,我亦要盡快處理好「阻頭阻勢」的 Angie,因為就算 Leo 再有「堅料」給我,Angie 也肯定會出手搞破壞。

所以我便立即打了個電話給 Alex,叫他今天無論如何也要留在公司等我回來。

記得以前「做𡃁」的時候,能夠準時收工是每天上班的期盼和目標,現在做了老闆後,心態不同了,一心只想用最短的時間解決最多的問題。

這刻,我最需要解決的問題,是 Angie。

(待續)
男男應該幾好扑
又話唔係龍雲海個仔
咁男男點解唔屌得
快d扑啦屌
push
卡西唔係龍雲海個仔,唔代表卡西同男男就唔係同一個老竇生喎?
兄妹更加要親上親啦
咁點解係同一個老竇生快d講
唔講就快d扑
創作的路是孤獨、是充滿懷疑、是無止境的迷惘,尤其香港正值處於一個前所未有的艱難時刻,幸得有你們一直支持,我這一扇可暫時將現實忘卻的小天窗,才能撐到現在,如果大家喜歡卡西的故事,別忘了給予我正評、like 我 Facebook 專頁和 follow 我的 IG 吧,你輕輕的每一下 Click,都是令我堅持走下去的最大推動力。

那怕我們在社會中只是微塵般渺小,但事實証明,只要大家咬緊牙關信守理想,在各自各的位置上發揮作用,目標終歸會一步一步達成,甜美的果實已在我們的不遠處,我會加油,你們也要加油,香港人更要加油。

最後,衷心感謝每一個曾縱容我繼續發夢的你!

卡西
FB: https://www.facebook.com/iamkasai4
IG: https://www.instagram.com/iamkasai4
又無文睇
完得咁突然?
巴打多謝
下一章會幾時出?
同埋可唔可以official 講下女主其實係邊個,sorry 有d亂睇唔透
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞