[PS4]NieR:Automata劇透討論區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
做咩姐你,我一直係根據隻GAME有講/講到明的野去推論落去,你就一直根據隻GAME冇講/冇講清楚的野推論落去,你真係覺得你合理D?就係因為佢冇花多幾十字講清講楚"所以有可能"? 你那來的自信呀,除左話人ON9就係叫人重玩,你有冇第樣呀?

人地有講個D你又要覺得一定有其他意思,跟住又要講有可能有可能,而家佢係由"射去月球的武器"變成"射出外太空的飛船", 載人上月亮同載人去火星都係載人已經攪咁耐,佢幾高科技都唔係幾分鐘上塔就改變到你都可以話合理真係冇得講啦

跟住又要講咩善惡贏左之後轉目的,佢地如果係是但一邊贏根本冇一邊會因為A2應唔應該殺呢個命題而變左去諗應唔應該射爆月球基地, 再唔好講如果真係善惡兩邊真係分出勝負之後根本唔打月球而係去新世界都係唔合理,成件事根于就講唔通

人地講到明係令佢思想停滯你就一定要講到係善惡打到你死我活,你地講左點解要改變目的你又要覺得ANDROID 可以係講A2, 咁佢點解ADAM EVE開名A2唔開名呀? 因為A2導致/促成佢改目的反而唔開A2個名?要叫佢ANDROID?你講野可唔可以用少少邏輯呀?
點解我本設定集重未寄出架
點解我本設定集重未寄出架

我果本可能假期,改左2號到達
我一早講明橫尾無寫死
我同你兩個諗法都有可能(唔信你自己拉上去睇)
你就真係哪來的自信話佢寫死,否定我既諗法啦
你拎個堆野所講既推論咪解釋左囉
仲講多次咩幾分鐘上塔點可以整大工程?
咪講撚左幾分鐘夏娃同阿當都整得出黎,外星科技有咩唔得呀?

屌你係咪低能
善個邊即係類似Pascal, 愛好和平唔想爭鬥最後咪決定走囉
惡個邊嬴咪照射爆月球囉, 拉去 END C 比A2阻止左
OPEN END 任想像,無一個既定答案
討論殺唔殺A2根本唔係重點,成日拎撚住黎講
個迷思係集中思念體原來都有善惡之分
「意思獨立左出黎,就好似人類咁樣」咁Pascal係唔係好似人類?
「兩個各走極端既意志互相鬥爭,就好似人類鬥爭咁樣」
類似呢D想帶出黎既訊息(例子)又唔諗
叫你用腦玩係叫你感受下隻GAME想講乜,表達D乜
大家都有唔同答案, 但唔係剩係你話
「純粹係講佢點樣被困係HACKING SPACE 同埋點樣走番出黎」咁撚單純

點解唔開名,用腦諗下都知啦
因為第一原因作者寫ANDROID可以包含A2同包含埋其他野
第二原因個邊係END D呀, 喺9S角度係唔知A2發生咩事架
你講野可唔可以用下腦呀? 唔好成日死牛一邊頸啦
仲話人死牛一邊頸 人地寫明係THEY SAW US ANDROIDS 呀, 點會係指A2一個呀話人ON9之前自己番睇下先啦
仲話人死牛一邊頸 人地寫明係THEY SAW US ANDROIDS 呀, 點會係指A2一個呀話人ON9之前自己番睇下先啦

點解唔可以包含晒呀?
依家A2唔係ANDROID呀?

點解唔可以包含晒呀?

而家根本唔係講緊你唔可以有另一個理論,係講緊你個理論講唔通 THEY SAW US ANDROIDS 你都可以欷硬講到係A2,咁好啦,外星人咩都得咁咩都得囉,NIER未死都有可能架

點解唔可以包含晒呀?

而家根本唔係講緊你唔可以有另一個理論,係講緊你個理論講唔通 THEY SAW US ANDROIDS 你都可以欷硬講到係A2,咁好啦,外星人咩都得咁咩都得囉,NIER未死都有可能架

原來你睇晒我D文,有埋其他巴打支持,解釋左咁耐
得出既結論就係「你個理論講唔通」
我真係服撚左你
一句野有唔同意思/多MEANING其實係唔係咁難明?
開頭
「一切事物都是為了被毀滅而設計」
「我們被困在… 重複生與死的螺旋中」
已經可以有3種解讀
Android呢個字包埋A2既行動, 有幾出奇?
何況我只係舉例
點解一定係你個解讀就正確?
仲唔係死牛一邊頸

點解唔可以包含晒呀?

我真係服撚左你
開頭
已經可以有3種解讀
何況我只係舉例
仲唔係死牛一邊頸

我一早就已經話A2令佢佢轉目的係講唔通,你一直個都只係話因為有可能,所以講得通,係架,隻GAME冇講過Kaine死左,所以可能Kaine仲未死架,我覺得PASCAL其實條村未比人攻擊就已經想殺哂D MACHINE 9S其實根本唔鐘意2B

係有可能呀,合唔合理先?

點解唔可以包含晒呀?

我真係服撚左你
開頭
已經可以有3種解讀
何況我只係舉例
仲唔係死牛一邊頸

我一早就已經話A2令佢佢轉目的係講唔通,你一直個都只係話因為有可能,所以講得通,係架,隻GAME冇講過Kaine死左,所以可能Kaine仲未死架,我覺得PASCAL其實條村未比人攻擊就已經想殺哂D MACHINE 9S其實根本唔鐘意2B

係有可能呀,合唔合理先?

話左你係鐘意將D野諗到死,死牛一邊頸
舉一D誇張例子無用架
「A2令N2分裂出善/惡兩面, 令佢最後改變左諗法」
呢個解讀唔係話絕對正確
但呢道已經唔止我覺得合理啦大佬
有冇人可以話我聽叛變個任點解,打完第一次就搵唔到班友

係咪第1次見到有兩條友之後打打下走左果個???
之後佢唔係應該俾左3個點你....你咪逐個點搵下....
我記得好似係係個大機械人頭頂

個兩個點跑左幾輪都見唔到人

舉一D誇張例子無用架
呢個解讀唔係話絕對正確

你係都要講幾分鐘就飛彈變運輸船,咩都"咁係有可能呀", "佢冇講唔係" 咁冇野唔合理架啦邊有得講

個兩個點跑左幾輪都見唔到人

3個點應該係要你去哂佢會出係最後一個點到,3個點我都撞過

舉一D誇張例子無用架
呢個解讀唔係話絕對正確

你係都要講幾分鐘就飛彈變運輸船,咩都"咁係有可能呀", "佢冇講唔係" 咁冇野唔合理架啦邊有得講

又LOOP...
幾分鐘飛彈變運輸船有幾難呀?
你唔比N2 有兩種諗法, 一早有兩手準備架?
事實佢係分裂左兩個意志呀嘛
你又唔比導彈加個SERVER變方舟已經走得呀?
加多個黑盒裝晒D野走又有幾難呀?
你又唔問點解幾分鐘生到阿當夏娃???
你又唔問點解阿當可以飛?可以空中玩方塊呀??
點解幾秒就升得起個塔呀??入面D野會唔會太大衝力震散晒呀?
點解夏娃可以變非洲人呀? 點解佢無限子彈架??
都玩到去尾啦,唔係仲係度諗幾分鐘飛彈變運輸船好難實行下嘛?
完啦好嘛
完啦好嘛

琴日到依家見到有新回覆入黎睇都係好大段文
玩到尾以為自己睇緊ff7聖子 係咁哥哥 兩隻野又係白頭髮

Se真係

Se真係

你肯定自己玩到尾?
第一次打完黑人版eve隻game只係過左1/3到

Se真係

你肯定自己玩到尾?

其實完左一周唔係有段字會講話隻GAME係多周目遊戲咩
點解咁多人玩完一周以為自己玩哂
定我記錯

Se真係

你肯定自己玩到尾?

定我記錯

佢最尾有講到好白話呢隻game係多周目體驗
叫玩家再繼續玩.....

Se真係

你肯定自己玩到尾?

定我記錯

佢最尾有講到好白話呢隻game係多周目體驗
叫玩家再繼續玩.....

我知 咁果個係1周目尾呀嘛
早知揀DHL

8號先寄到本設定集黎 molamola
想快手拎白金, 又想知劇情, 買d獎杯下面又寫住spoiler
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞