[PS4]NieR:Automata劇透討論區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我就係記得主要令個計劃失敗係因為真nier走左無佢DNA提供....

比起雙子,世界淨化機關更應該負責任,呃個痴情妹控成千年
可憐今集雙子食死貓俾人歧視
不過講到最衰一定係日本個兩粒導彈射死caim同紅龍

無有錯 所有野開端都係果2粒導彈

但無果兩下就無nier

跟本聖母出現左,你殺唔殺紅龍人類都係奶晒野
其實所謂嘅Android高層係邊到?
月球上面嘅都係準備犧牲完全唔知情

無人知,除左橫尾

會唔會其實所謂高層就好似機械果邊咁係有個main system紅衣女係背後控制咁..
因為yorha計劃每次suppose都要將所有舊android全部殺曬一次再出新....
所以我唔覺得係會有D高層android係背後......
月球其實有講過有android係上面咩???我一路以為上面係得個server room

到底Yorha全滅係為左乜

有冇高層就唔知
如果冇高層月球上應該係得個program定期扮人類sd message

Yorha係為左令android有生存既意義 (保護人類)
Yorha隊員有機會執行任務途中得知真相
全滅應該係唔想以後有人會知道真相 令android再次冇生存意義
利申9估

無人知,除左橫尾

會唔會其實所謂高層就好似機械果邊咁係有個main system紅衣女係背後控制咁..
因為yorha計劃每次suppose都要將所有舊android全部殺曬一次再出新....
月球其實有講過有android係上面咩???我一路以為上面係得個server room

有冇高層就唔知
如果冇高層月球上應該係得個program定期扮人類sd message

全滅應該係唔想以後有人會知道真相 令android再次冇生存意義
利申9估

全世界既android應該唔只yorha果d咁少

無人知,除左橫尾

有冇高層就唔知

利申9估

Bunker都有3個
我估一知應該唔會全部知曬掛

巴哈有台仔分析得幾正
今次個主題係無意義
Android and machine lifeform 嘅存在意義係乜 呢場仗又係打黎做乜

無人知,除左橫尾

有冇高層就唔知

利申9估

Bunker都有3個

巴哈有台仔分析得幾正
今次個主題係無意義
Android and machine lifeform 嘅存在意義係乜 呢場仗又係打黎做乜

係唔只咁少
本身android同外星人/機械生命體打仗
但打仗既意義係咩 贏左又點輸左又點
其實冇 所以Yorha比左個假意義場仗黎提升所有android士氣
咁呢個目的一旦達成左 就要滅哂Yorha口
令到冇android知道真相 唔會再次變得冇意義
Yorha只係Android最新既精銳部隊
有睇實體版份新聞都知除左Yorha之外仲有好多Android
Resistance已經同Yorha唔係同一樣野黎
btw有冇講到話點解Yorha型號既Android要用機械生命體既Core黎整Black Box?
d文件未睇齊晒

無人知,除左橫尾

有冇高層就唔知

利申9估

Bunker都有3個

巴哈有台仔分析得幾正
今次個主題係無意義

係唔只咁少
其實冇 所以Yorha比左個假意義場仗黎提升所有android士氣

係旁人眼中睇黎真係好無謂
Yorha部隊嘅犧牲 啲機械生命又因乜解究俾人打到身首異處

咁樣諗 其實呢集都好無奈
Yorha只係Android最新既精銳部隊
有睇實體版份新聞都知除左Yorha之外仲有好多Android
Resistance已經同Yorha唔係同一樣野黎

resistance唔係以前下降作戰既生環者咩

無人知,除左橫尾

有冇高層就唔知

利申9估

Bunker都有3個

巴哈有台仔分析得幾正
今次個主題係無意義

係唔只咁少

所以我一玩完E end已經話個故事係作者想傳遞訊息比玩家
姐係諗深一層 現實既人又到底為咩而活

無人知,除左橫尾

有冇高層就唔知

利申9估

Bunker都有3個

巴哈有台仔分析得幾正
今次個主題係無意義

係唔只咁少

冇記錯yokotaro好鐘意尼采

無人知,除左橫尾

有冇高層就唔知

利申9估

Bunker都有3個

巴哈有台仔分析得幾正
今次個主題係無意義

係唔只咁少

冇記錯yokotaro好鐘意尼采

我唔識文學家哲學家野
但之前睇過篇文話成隻game支線主線都引用左好多呢d野
我就係記得主要令個計劃失敗係因為真nier走左無佢DNA提供....

但點解班android又唔知人類滅亡左既,但又會怪雙子搞到計劃失敗

年表寫4198年人類滅亡應該係指gestalt
而成功同replicant融合嘅人類應該無事
不過絕大部分人類係個段事故死得七七八八
不過我未睇哂game入面嘅data,等其他巴打補充

原來有人成功融合到
以為死清光

無融合到, 已經死晒, 唔好亂咁估
當年Android知道人類死晒,好多Android走去自殺, 其餘既都怪責兩姊妹
Android高層先要掩飾呢個真相, 同為新一批Android「製造」生存意義
所以新個批Android係唔知情
舊個批/高層會照怪責兩姊妹/係咁點佢地做野

融合成功唔係靠估架
你嚇到我睇翻哂data同設定集

3288年 世界淨化後,gestalt醒翻並且同有個人意識嘅replicant爭肉體。
但係個別android支配較強嘅地方,gestalt成功同replicant融合,變翻人類。

3361/3465年 世界淨化機關係Devola Popola嘅programme中認定魔王Nier係救世主給予輔助。
但魔王Nier死亡加速gestalt計劃失敗。
(gestalt計劃報告書11)魔王死咗令其他gestalt走向崩壞,DNA收集中。新計劃交由次世代保存計劃準備委員會。Devola Popola型號處罰日後討論。

4198年 最後的人類(gestalt)死亡
(YoRHa計劃概略)42世紀gestalt基因及replicant構造資訊已送上月球。
人類滅亡件事嚴密防止泄密,但始終避免唔到。為咗提高android嘅戰意,YoRHa計劃執行。

無論42世紀有無成功融合嘅人類生存都好
總之都最後死清光
NieR1同2之間空白時間太多,中間細節太難估
或者資料者同DLC會再補,或者
btw有冇講到話點解Yorha型號既Android要用機械生命體既Core黎整Black Box?
d文件未睇齊晒

佢好似解釋話唔用自家制AI係因為會好殘忍...因為佢地既存在最後都係為左被消滅....所以用番D回收番黎既core算
雖然我眼中d機械同android都好似進化到同AI差唔多咁....

但無果兩下就無nier

唔係要係研究紅龍屍先有gestalt計劃要既科技咩???

無人知,除左橫尾

文件話咩收集夠資料因為要進化去下世代既android所以舊版就要bye bye

無人知,除左橫尾

文件話咩收集夠資料因為要進化去下世代既android所以舊版就要bye bye

咁樣真係死得好無謂
其實有咗感情依樣嘢已經可以取代人類
其實有咗感情依樣嘢已經可以取代人類

根本堆android除左個身體已經同人類冇分別

但點解班android又唔知人類滅亡左既,但又會怪雙子搞到計劃失敗

年表寫4198年人類滅亡應該係指gestalt
而成功同replicant融合嘅人類應該無事
不過絕大部分人類係個段事故死得七七八八
不過我未睇哂game入面嘅data,等其他巴打補充

原來有人成功融合到
以為死清光

無融合到, 已經死晒, 唔好亂咁估
當年Android知道人類死晒,好多Android走去自殺, 其餘既都怪責兩姊妹
Android高層先要掩飾呢個真相, 同為新一批Android「製造」生存意義
所以新個批Android係唔知情
舊個批/高層會照怪責兩姊妹/係咁點佢地做野

融合成功唔係靠估架
你嚇到我睇翻哂data同設定集

3288年 世界淨化後,gestalt醒翻並且同有個人意識嘅replicant爭肉體。
但係個別android支配較強嘅地方,gestalt成功同replicant融合,變翻人類。

3361/3465年 世界淨化機關係Devola Popola嘅programme中認定魔王Nier係救世主給予輔助。
但魔王Nier死亡加速gestalt計劃失敗。
(gestalt計劃報告書11)魔王死咗令其他gestalt走向崩壞,DNA收集中。新計劃交由次世代保存計劃準備委員會。Devola Popola型號處罰日後討論。

4198年 最後的人類(gestalt)死亡
(YoRHa計劃概略)42世紀gestalt基因及replicant構造資訊已送上月球。
人類滅亡件事嚴密防止泄密,但始終避免唔到。為咗提高android嘅戰意,YoRHa計劃執行。

無論42世紀有無成功融合嘅人類生存都好
總之都最後死清光
NieR1同2之間空白時間太多,中間細節太難估
或者資料者同DLC會再補,或者

融合梗係可以成功啦, 唔係個gestalt計劃點實行
我想講人類都係死晒 , 唔需要諗太多

但無果兩下就無nier

唔係要係研究紅龍屍先有gestalt計劃要既科技咩???

聖母既魔素引發白鹽病
所以殺唔殺龍都係會慢慢玩撚完
當然如果red eye係caim
你殺左佢條龍,佢組Legion軍幫你加速人類死亡
咁人類抵撚死就係另一回事
屌 終於有時間玩爆game 完e ending
呢集係好多方面都做得好好好好
不過我個人都係覺得第一集好d 故事劇情震撼性 衝擊感 以及個新鮮感 真係上一集先有
始終有唔少元素都係同上一集一樣 只係base on呢d元素再強化增加可玩性
雖然重有emil任務同一部分支線味做 不過斷估都唔會影響太多

Btw A2入塔去翻圖書館個下 真係係唯一一次流左兩滴眼淚
佢重要播翻同一首歌 真係頂唔住 因為個場景實在太重要同有回憶
Emil石化kaine yonah比魔王nier捉走 成長後nier小隊重逢之地
好似錯左感動既重點位

不過佢呢集咁收尾其實都應該意味住nier成個系列完結啦 都好難再吹後續落去 再吹落去反而有機會破壞左依家既完美
要出都可能係出前傳A2 但係又味必夠料出 更何況可能放左落dlc
唯有期待dod下集#sad#
希望本設定集會補完堆問號啦
早兩日買左pc版
屌 終於有時間玩爆game 完e ending
呢集係好多方面都做得好好好好
不過我個人都係覺得第一集好d 故事劇情震撼性 衝擊感 以及個新鮮感 真係上一集先有
始終有唔少元素都係同上一集一樣 只係base on呢d元素再強化增加可玩性
雖然重有emil任務同一部分支線味做 不過斷估都唔會影響太多

Btw A2入塔去翻圖書館個下 真係係唯一一次流左兩滴眼淚
佢重要播翻同一首歌 真係頂唔住 因為個場景實在太重要同有回憶
Emil石化kaine yonah比魔王nier捉走 成長後nier小隊重逢之地
好似錯左感動既重點位

不過佢呢集咁收尾其實都應該意味住nier成個系列完結啦 都好難再吹後續落去 再吹落去反而有機會破壞左依家既完美
要出都可能係出前傳A2 但係又味必夠料出 更何況可能放左落dlc
唯有期待dod下集#sad#

圖書館個位真係好驚喜,播埋首胃痛音樂好多回憶
入地下度門仲諗係咪打上集隻大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞