[PS4]NieR:Automata劇透討論區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有冇人知邊到買到包8BIT BONUS CD的SOUNDTRACK?
有冇人知邊到買到包8BIT BONUS CD的SOUNDTRACK?

無得買
Ost早期特典黎

無得買
Ost早期特典黎

頂.................... 好想買

無得買
Ost早期特典黎

旺角見過$400

無得買
Ost早期特典黎

旺角見過$400

包埋8BIT BONUS我接受到,但係而家冇哂
上twitter睇人講大阪朗讀劇
下面劇透注意
劇情內容大概就係講2E殺咗9S六次
9S:2B 拜託你今後也請你把我殺掉
2B:9S 對不...起
然後9S其實一直知道自己會俾2B殺嘅命運
亦都有表示自己對2B有特別嘅感情
2B殺死9S果陣嗌咗句ナインズ
9S話你終於肯咁嗌我

仆街無諗過橫尾會咁玩
遊戲裏面2B遲遲唔肯嗌ナインズ可能係因為有陰影
對9S黎講2B係光 接近佢如同飛蛾撲火但9S又甘之如飴
引用番weapon story 2B同9S嘅最好距離係一方不復存在
下面劇透注意
9S話你終於肯咁嗌我

仆街無諗過橫尾會咁玩
引用番weapon story 2B同9S嘅最好距離係一方不復存在

其實GAME本身已經好多HINT 2B 殺過佢好多次 同埋佢係記憶戰打2B個陣其中一個畫面係佢地一開波係部大機上面自爆個陣的畫面,佢冇時間UPLOAD,但係佢有方法拎番記憶,估計一係佢一直有BACK UP, 一係就好似幾個支妓任務咁其實受到有關刺激 ANDROID 係可以拎番記憶

老老77,隻GAME大部分支線都係HINT 緊佢地的故事
下面劇透注意
9S話你終於肯咁嗌我

仆街無諗過橫尾會咁玩

呢段故仔之前唔係有巴打已經講過啦咩???話係短小說
下面劇透注意
9S話你終於肯咁嗌我

仆街無諗過橫尾會咁玩

其實GAME本身已經好多HINT 2B 殺過佢好多次 同埋佢係記憶戰打2B個陣其中一個畫面係佢地一開波係部大機上面自爆個陣的畫面,佢冇時間UPLOAD,但係佢有方法拎番記憶,估計一係佢一直有BACK UP, 一係就好似幾個支妓任務咁其實受到有關刺激 ANDROID 係可以拎番記憶

老老77,隻GAME大部分支線都係HINT 緊佢地的故事

game有個支線任係講個失憶女人其實係E型號仲殺咗佢至親嘅人好幾次(明明一開始接任睇2B呷醋好甜 轉個頭知道真相不了 )
下面劇透注意
9S話你終於肯咁嗌我

仆街無諗過橫尾會咁玩

呢段故仔之前唔係有巴打已經講過啦咩???話係短小說

劇情同記憶之籠一樣都係睇9S俾人處刑
朗讀劇心理獨白多啲9S又死多幾次
9S
黑盒Sony獨家唔撚係呀
中文版消息出黎之前已經搵人落定訂
依家咁樣玩鳩人
依家咁樣玩鳩人

姐係之前鋪頭落哂訂都唔會有
依家咁樣玩鳩人

依家見前面d巴打同fb好多人都話撻訂
我仲問緊自己訂左嗰間係咪真
中文版一出 相信會有唔少人衝入黎諗住討論

點知無睇清楚標題 係劇透討論區

出果日大大隻紅字寫住人類已經滅亡
依家咁樣玩鳩人

依家見前面d巴打同fb好多人都話撻訂
我仲問緊自己訂左嗰間係咪真

雖然我冇訂 但如果sony真係咁做都好仆街

其實人類滅亡唔係劇透 有玩前作就會知

佢就係扮哂野話人類未滅亡
同埋有玩上集既我諗都玩左日版

人類早就已經滅亡 外星人比機械生命體收晒皮
2B比A2插死左 9S痴左線搵A2尋仇

如果玩過上集既人 基本上都會估到月球基地重有人類係fake
始終上集都講明人類最後希望比個妹控隊林左
今集我玩去到司令講人類滅亡個個位我心諗鬼唔知咩 唔洗懶神秘
個朗讀劇情好黑好虐 橫尾開始發力
微博有人po埋第二場翻譯
我稍微劇透一下

第二場內容同寄葉計劃(偽造人類會議)同基地嘅後門有關
ジニア係負責開發寄葉部隊嘅技術人員
佢擬定寄葉計劃嘅草案 但風險係大話遲早有一日俾人揭穿
寄葉9號(非9S注意)發現咗自己嘅黑盒子係用機械生命體嘅核心做 亦都知道ジニア嘅寄葉計劃
9號變得狂氣 隊冧ジニア同其他同伴 背刺2號(非2B非A2)失敗後就揭穿ジニア嘅計劃
9號仲幫手減少風險整咗後門
2號見9號已經癲咗就殺咗佢

簡單黎講搞到遊戲嘅バンカー末落嘅幕後黑手就係9號
ジニア係乜水
ジニア係乜水

應該係新角色 遊戲個陣好似無見過呢個名
但android嘅高層另有其人 佢只係負責開發
唔好咁衰 個故事真係值得多D人感受下,提下人都好,其實最好再開一個新POST比新人知多D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞