[PS4]NieR:Automata劇透討論區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
啱啱玩到c route devola同popola果度,佢地只係上集果兩個相同型號既機體?
原本上集果兩個做過乜黎?

我無玩過上集...但睇劇情片...佢兩個最後要打...之後姐姐死左之後妹妹失控....
但我唔明點解今集要話1果陣個計劃失敗係佢兩個既錯....
怪佢兩個咩事...就算無失控佢個計劃本身都因為真nier真左開始失敗啦

當年地球太亂,人類變做靈魂體(gestalt)沉睡,並製造複製人(replicant)平定混亂同作為gestalt嘅容器
而DevolaPopola呢個型號負責監視replicant
負責Nier(replicant)個區嘅姊妹打算透過黑白書融合令所有gestalt翻去容器到,但失敗咗
之後引導Nier(replicant)到魔王城同魔王Nier(gestalt)融合,點知引引下整死自己又整死魔王
無咗魔王Nier嘅魔素提供,其他gestalt變崩壞體死同時replicant黑文病死
=人類全滅
於是呢單野就係DevolaPopola慘孭鑊,除咗今集個對其餘嘅都消滅哂
啱啱玩到c route devola同popola果度,佢地只係上集果兩個相同型號既機體?

我無玩過上集...但睇劇情片...佢兩個最後要打...之後姐姐死左之後妹妹失控....
怪佢兩個咩事...就算無失控佢個計劃本身都因為真nier真左開始失敗啦

當年地球太亂,人類變做靈魂體(gestalt)沉睡,並製造複製人(replicant)平定混亂同作為gestalt嘅容器
而DevolaPopola呢個型號負責監視replicant
負責Nier(replicant)個區嘅姊妹打算透過黑白書融合令所有gestalt翻去容器到,但失敗咗
之後引導Nier(replicant)到魔王城同魔王Nier(gestalt)融合,點知引引下整死自己又整死魔王
無咗魔王Nier嘅魔素提供,其他gestalt變崩壞體死同時replicant黑文病死
=人類全滅
於是呢單野就係DevolaPopola慘孭鑊,除咗今集個對其餘嘅都消滅哂

咁呢對原生兩姊妹又真係柒柒地
今日訂九中文版
今日訂左中文版

=人類全滅

我就係記得主要令個計劃失敗係因為真nier走左無佢DNA提供....
我就係記得主要令個計劃失敗係因為真nier走左無佢DNA提供....

比起雙子,世界淨化機關更應該負責任,呃個痴情妹控成千年
可憐今集雙子食死貓俾人歧視
不過講到最衰一定係日本個兩粒導彈射死caim同紅龍

=人類全滅

但點解班android又唔知人類滅亡左既,但又會怪雙子搞到計劃失敗

無有錯 所有野開端都係果2粒導彈

但點解班android又唔知人類滅亡左既,但又會怪雙子搞到計劃失敗

年表寫4198年人類滅亡應該係指gestalt
而成功同replicant融合嘅人類應該無事
不過絕大部分人類係個段事故死得七七八八
不過我未睇哂game入面嘅data,等其他巴打補充
我有個疑惑
今集序章工廠話係整機械生命體p33同另一個型號
但上集p33保護人類而且2xxx年製造
大膽啲推測外星人早係一萬年前係地球做據點同整緊機械生命體
不過點解又會調翻轉殺人類
我有個疑惑

p33係超大型機械人?
其實有冇提過外星人黎地球有乜目的?侵略?

原來有人成功融合到
以為死清光
我有個疑惑

p33係超大型機械人?
其實有冇提過外星人黎地球有乜目的?侵略?

好簡單
就好似YoRHa被入侵咁樣
外星人可能黎到地球控制左地球d機械人, 變成機械生命體殺人類
佢地架船d外型同科技推測已經有好高科技
無理由又整番d 古老外型既機械野出黎

原來有人成功融合到
以為死清光

無融合到, 已經死晒, 唔好亂咁估
當年Android知道人類死晒,好多Android走去自殺, 其餘既都怪責兩姊妹
Android高層先要掩飾呢個真相, 同為新一批Android「製造」生存意義
所以新個批Android係唔知情
舊個批/高層會照怪責兩姊妹/係咁點佢地做野
今集有無del save ending
其實所謂嘅Android高層係邊到?
月球上面嘅都係準備犧牲完全唔知情
另外我係網上睇到有人估計外星人間接完成gestalt
同replicant融合,所以機械生命體咁人性化,另外可以製造出Adam

無人知,除左橫尾
同replicant融合,所以機械生命體咁人性化,另外可以製造出Adam

唔會
無左魔王,gestalt 全部會變崩壞體之後死亡
根本頂唔到成萬年咁耐
除非橫尾用番有一句,有人偷過紅屍體龍既伏線

爆機之後有份文件講左機械生命體點解會咁似人類

我記得由9s口中得知
除左某幾個特殊個體外
大部分機械生命體只係模仿人類舉止
佢地係零學習能力

我記得由9s口中得知
除左某幾個特殊個體外
佢地係零學習能力

パスカル村自殺果d呢 ?
好似係因為學識恐懼?

我記得由9s口中得知
除左某幾個特殊個體外
佢地係零學習能力

パスカル村自殺果d呢 ?
好似係因為學識恐懼?

Pascal教識佢地恐懼
但佢地唔識點去面對所以選擇自殺
或者咁睇
無斷網絡果啲只係遵照指令行事
斷左網絡果啲開始自行演化出新既AI

無有錯 所有野開端都係果2粒導彈

但無果兩下就無nier

無人知,除左橫尾

會唔會其實所謂高層就好似機械果邊咁係有個main system紅衣女係背後控制咁..
因為yorha計劃每次suppose都要將所有舊android全部殺曬一次再出新....
所以我唔覺得係會有D高層android係背後......
月球其實有講過有android係上面咩???我一路以為上面係得個server room

無人知,除左橫尾

會唔會其實所謂高層就好似機械果邊咁係有個main system紅衣女係背後控制咁..
因為yorha計劃每次suppose都要將所有舊android全部殺曬一次再出新....
所以我唔覺得係會有D高層android係背後......
月球其實有講過有android係上面咩???我一路以為上面係得個server room

到底Yorha全滅係為左乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞