[PS4]NieR:Automata劇透討論區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我最諗唔明既野係Yorha成個計劃到底係邊個策劃
有d資料係司令官都唔睇得已經代表司令官唔係最高級
之後舞台劇講network都要hack入android server先知道Yorha係實驗部隊
姐係又唔係機械生命體策劃
淨番就可能得人類滅絕前plan好/某幾個android plan出黎

把男人聲應該就係主腦之一
分分鐘係用當年最高權力人類dna 所整既android
不過一切都係腦補
隻game 無詳細講我覺得都ok
主力講兩種類既爭扎已經好正

唔係

男人聲係機械生命體NETWORK 產生既概念人格

應該單純只係有班位高權重既ANDROID搞YORHA出黎姐 依個唔係重點
好想被劇透

有無巴打可以講下個真相係咩?

點解上集無晒人類今集又有? d android邊度走出黎

呢d 2周目就會講 直衝主線既話好快姐
android應該以前就有 上集個2姊妹好似都係android
之後舞台劇講network都要hack入android server先知道Yorha係實驗部隊
淨番就可能得人類滅絕前plan好/某幾個android plan出黎

不過一切都係腦補

唔係

男人聲係機械生命體NETWORK 產生既概念人格

應該單純只係有班位高權重既ANDROID搞YORHA出黎姐 依個唔係重點

無野 自膠 get 錯

原來你講通訊果個

不過一切都係腦補

男人聲係成日突然通訊同你講繼續戰鬥果個?
果個唔係月面基地program咩

N2都係program , 紅衫女都係概念禮裝
好想被劇透

android應該以前就有 上集個2姊妹好似都係android

要等4月27
男人聲有兩把
一把(中田讓治)係機械生活體個Terminal
另一把月面基地成日開speech個把,但個把睇返9S hack入server既資料應該只係Yorha計劃既偽裝黎

司令發現被HACK都直接同9S 講真相

係信得過9S 佢唔會背叛既

知真相唔代表要滅口既

司令唔殺9S 我覺得唔係信得過佢
係佢自己都認為自己做緊既野有問題
但佢作為司令 冇可能同全Android講人類滅絕既事實
所以搵到真相既人 就等佢自己決定點生存落去
男人聲有兩把
另一把月面基地成日開speech個把,但個把睇返9S hack入server既資料應該只係Yorha計劃既偽裝黎

冇印像機械生命體個terminal有男人聲
淨係記得2個幼女
好想被劇透

要等4月27

我日文都係識得小小
都照衝 遲d出中文再玩多次

我概理解係
應該係好耐以前人類創造左最初代概android先
無幾耐人類就滅亡左,
無主人order概andriod失去左生存意義
之後外星人侵略地球,但班初代android唔知做乜好
初代android最高級個幾隻想抵抗外星人(可能有人類臨死前落order要保護好地球?)
高級android為左令其他andriod有戰鬥概理由就謊稱人類仲存活,仲走左去月球,叫大家要為人類而戰,從而開發左yorha計劃

過左n年network入侵, 騎刧左yorha部隊,以前高級果班andriod已經停止哂運作,yorha部隊正式比network掌握大權。乜野司令官都係network制造出黎。
越傾越覺得 nier 個劇情同eva 一樣咁神
男人聲有兩把

淨係記得2個幼女

聲呢啲嘢都係電腦整出嚟啫
幾時都可以變聲
根本都係network扮

我概理解係
無幾耐人類就滅亡左,
初代android最高級個幾隻想抵抗外星人(可能有人類臨死前落order要保護好地球?)
高級android為左令其他andriod有戰鬥概理由就謊稱人類仲存活,仲走左去月球,叫大家要為人類而戰,從而開發左yorha計劃

過左n年network入侵, 騎刧左yorha部隊,以前高級果班andriod已經停止哂運作,yorha部隊正式比network掌握大權。乜野司令官都係network制造出黎。

一開始抵抗外星人係emil喎
舞台劇係network騎劫yorha之前已經有司令官
雖然冇講明係同一個司令
但司令應該唔係network制造
男人聲有兩把

淨係記得2個幼女

幾時都可以變聲

你地話有2把男人聲ma

我概理解係
無幾耐人類就滅亡左,

一開始抵抗外星人係emil喎
舞台劇係network騎劫yorha之前已經有司令官
雖然冇講明係同一個司令
但司令應該唔係network制造

我估emil抵抗緊果陣班高級anroid仲傾緊點做?
Btw dlc可以講明晒就好了

雖然我冇玩過上集
但就咁睇都覺得上集一路玩一路睇落去會驚訝好多
今集唔係差 不過冇乜位會睇到 哇一聲
緊湊都係緊湊既 又或者本身期望太大
男人聲有兩把

淨係記得2個幼女

幾時都可以變聲

你地話有2把男人聲ma

本身月球通訊果個應該唔係network扮既

network都係要靠本身set好既backdoor黎入侵yorha

但好似無解釋到點解hack 到份yorha係棄子文件 可能yorha 做左跳板被人打蛇隨棍上

雖然我冇玩過上集

我唔係想比1定2 , 我講nier 1同2 成個劇情都好神
1 其實玩個時唔驚訝,只係胃痛
因為都明唔晒d 野,要等出設定集先驚訝
nier2 本野未出,都可以期待下
可能橫尾痴線到講原來外星人黎係想救地球人
emil 係比android 改造黎維持android 生存意義,用完即棄都唔奇
因為original emil 未搵番

雖然我冇玩過上集

emil 係比android 改造黎維持android 生存意義,用完即棄都唔奇

設定集會唔會出中文版

雖然我冇玩過上集

設定集會唔會出中文版

應該無
不過到時重要文章實有人翻譯放上網
Yorha俾人整出黎係為左同機械生命體打 但如果佢地知道人類其實死曬既話 咁仲邊有人會打 但一個組織存在得愈耐 佢既秘密就愈大機會會穿幫 所以計劃者為左持續有android同機械生命體打 一早諗住會毀滅成個Yorha 係毀滅左Yorha之後再整過新既android 或者兵器同機械生命體打 但呢一場仗無咩可有打完既一日 機械生命體既集合體意識留意到呢點 見d android打極都仲有就覺得無聊 就起方舟射自己上宇宙尋找新天地
我估Yorha要毀滅觸發點既係當9s發覺人類已經死曬
我無玩過玩前作....但睇上面巴打D講前作既link已經覺得好胃痛好正
呢集有無以前咁胃痛????
我無玩過玩前作....但睇上面巴打D講前作既link已經覺得好胃痛好正

如果比上一集我覺得一定無 今集既角色我覺得無咩感情 上一集既白之書 kaine 性格都好突出 就係因為咁有感情係離別既時間先傷心 仲有上集既音樂太過神 播起上黎得別有感覺
但今集都唔錯 但我胃痛唔係係主要角色到

如果比上一集我覺得一定無 今集既角色我覺得無咩感情 上一集既白之書 kaine 性格都好突出 就係因為咁有感情係離別既時間先傷心 仲有上集既音樂太過神 播起上黎得別有感覺

sosad....睇完nier d ending仲好期待呢集可以感受下佢既胃痛

sosad....睇完nier d ending仲好期待呢集可以感受下佢既胃痛

無計前作太神
今集其實睇下你鍾唔鍾意9S 如果唔鍾意應該唔會係主線上覺得胃痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞