(親情/社會)我個仔被老屈藏有炸藥

441 回覆
175 Like 26 Dislike
以前讀書唔明白屈原點會憂國憂民到跳海 亦覺得d史書吹大左
但當而家到左呢一步 我越黎越深感受 原來唔係講假的

文寫得好好 不過結局似乎係bad end
同路人,共勉之
而家真係會明白果種心痛
所以有乜唔開心大家傾下
唔好諗埋一邊…
唔想再有人做烈士…
如果今次bad ending 都唔知點行落去
多謝 共勉之
同為文人 總係思緒更敏感
唔好做傻事
thx火機巴
最壞既結局…end game…
所以有必要時搵同路人傾下,甚至乎離開幾日唔睇新聞…

最緊要大家互相鼓勵,至少感覺會好啲
其實我都預咗
完全唔覺得中共會讓步
唔會喇,佢地而家既策略咪又係拖,跟住再打經濟牌等民意轉向?屌佢老母
點解你覺得今次做唔到 就以後唔駛做
推 寫得好好
多謝!
我冇咁講過呀

不過,如果今次都唔成功既話,我個人暫時都唔知可以點解,其實大家都係見招拆招,好似今次咁,大家其實都一直響度進化緊

老實,雖然呢個政府唔係民選,但係我冇想像過淋奠同佢班走狗仲班黑警可以仆街到咁。

都係果句,大家互相扶持,不割,不督灰,唔好放棄希望
多謝凋零巴!
btw樓主今日休息一日,敬請留意
你問下你自己真正想要咩野先 阿威
如果你真係問我想要咩既,我諗我會答你我唔止想淋奠同佢班垃圾走狗下台,仲想佢地得到應有既懲罰

好似班黑狗畜牲咁,應該係要將所有使用過份武力同埋濫權既黑警繩之於法,坐返幾年監

仲有,所有義士都冇事,而未來都唔會有義士有事

當然…初心既撤回逃犯條例絕對唔可以忘記…

諗起都覺得遙遠…
點解政府唔理五大訴求先
諗起都覺得攰
佢班撚樣根本唔係民選,佢地眼中理所當然當然唔駛理我地
係啦 咁即係我地真正需要咩野?
極攰…不過我地要頂住!
政府用拖字訣就係想更加多人放棄…

有時我同朋友傾計其實大家都好攰。不過最重要既係大家一齊屌9完政府之後至少響果一刻會精神返小小

所以,搵返同路人傾下,總係會有效果!

大家共勉之
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞