(親情/社會)我個仔被老屈藏有炸藥

441 回覆
175 Like 26 Dislike
美欺巴
各位讀者大家好,如無意外下一集係結局,而且字數會比之前多,所以今晚未必update到,但如無意外應該呢個星期可以出埋佢。

另一個update得慢既原因,係因為我同大部分既香港人一樣,經歷左呢個十一國殤,心情低落。

另外,樓主身邊有人被捕,被控暴動,今朝響西九提堂。唔係冇預計過呢個情況,但當真係發生左既時候,果種難過根本冇辦法形容。

大家加油,我地一定要好好打贏呢場仗
加油,攰就唞下先再出文啦
樓主加油 全香港人都加油
樓主我地一齊加油,我都有朋友被告暴動
今日聽咗半日審,大家都攰
休息完再出發
多謝大檸樂巴
冇錯,我地一定要打贏呢場仗
果種感覺真係好難受…
佢地既犧牲實在太大…
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭800咋
點解唔可以苦中作樂
故中情節好大機會
已經係事實係現實生活中發生
樓主都係想鼓勵下手足
你唔中意睇可以唔睇
希望你尊重返樓主
唯有多啲陪下佢地 等佢地知道有人支持佢
樓豬振作
呢幾日個人都好撚灰
不過我明既,休息過後再上路
和理非都有佢既用處
多謝絲打
一定要
不過感覺到佢地都好灰…
放心,我ok
我擔心我朋友多啲
之前幾單工廈拉人都係類似
會唔會到時被消失
下集應該真係堅。結局,到時就知架喇
師兄,我一直有追你既故仔
我想問大結局前你可唔可以update其他人物既樣?
比如劉uncle同劉學禮之前你都有貼圖比大家代入
我好想知道Jason個樣呀
好呀!
不過比小小時間我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞