[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
呢度有冇人用過韓國abeluna出嗰部家用aqua peel機?值得入手嗎?平時有做hydrafacial,成千蚊次,但成日hea做!所以心思思想買
但呢部爭導入功能!
好怕搵美容院/醫院
香港好多黑店

想問凹凸洞大家第一步會點處理先
我現時面上邊嘅情況大慨(下圖)
圖中唔喺我

本身成排個人好唔開心
跟著見到塊面又唔開心
好怕情況愈黎愈壞 好想快啲解決
有用過waterblend
幾乎零遮瑕度
今日想做一日港豬化個靚妝乜都唔理出去行下街
點知都係不停mon住連登睇有無突發事要出去幫手
本身想去ssp但噚日真係太攰
想問下workbitch絲 幸福肌卸妝如何?
我乾肌想一次過轉幸福肌算
買不再孔慌加美好時光就夠做?daily care既話
要唔要再加其他?我係毛孔大同埋有暗粒乾肌
偶然要俾自己放鬆下 冇人會怪你 唔好有罪惡感
個人長期緊繃會易出事
Btw 多謝你肯出黎
做得幾多得幾多!

咁要試試先知了
本身混乾就咁用waterblend 覺得唔掂
0 coverage 又好快出油
不過依加溝佢同lm嘅oil free tinted moisturizer用
又出奇地好用同夾變到我成日唔洗補妝咁濟 簡中印少少油就ok
去搵皮膚科專科醫生打laser
我走左去美上美打
任何垃圾美容院都唔好信
連專業整外醫生都有機會fail
唔好再信班垃圾
如果係乾肌但有暗粒可以用佢枝雙效卸
有暗瘡印可以搶佢今日做77折既三倍抗氧化精華
雖然偏貴但夠你用2年
去印去黃同埋生暗瘡會快啲好
不再孔慌美好時光真係百搭

不過想提多個台灣牌子叫做 好壞
佢同幸福肌同廠
啱啱先開返個網(個老闆去左進修一年)
枝深洗膠(都係洗卸合一)都好好用,平過幸福肌
不過佢運費到香港接近一舊水
感謝workbitch絲先 今日就買不再孔慌同美好時光加卸妝先
等埋我啲暗瘡平埋去搵醫生

想問少少暗瘡問題:

暗瘡(石頭瘡)點樣為之消咗?

- 佢唔再紅/已經變咗黑或者啡紅色
- 變咗平

因為佢好耐都仲有舊嘢凸起咗/硬硬地
但唔再紅/腫起

以我所知 凸起硬硬地應該仲有個濃響入面
但我用咩都清唔到 (我無"芝"佢)
workbitch 絲想問吓幸福肌防曬耐水型嗰隻會唔會好焗
因為我好大汗 額頭出一出街就出曬汗
諗緊買邊款防曬好
應該會買埋卸妝液不再孔慌同上面講支抗氧化精華
大出血但俾你地燒咗咁耐終於的起心肝買
心大心細緊
變平
紅腫係發炎
但之後發完炎啲膿會俾血液循環代謝走(粉刺唔會,一定要成粒唧出皮膚)
如果粉刺冇清到出黎就會keep住係底突左出黎
要用煥膚既酸幫手
或者搵手勢好既針清
想問,去陳年老印,幸福肌應該用邊支?
我反而覺得個精華露無乜特別
三倍抗氧
不再孔慌?
如果本身已經daily有用acid未必感覺好大
以前我媽要買果時研究過
但而家忘記得7788
淨係記得有一堆唔同form嘅維他命同抗氧化成份
而家唔知有冇加番香料 以前就冇嘅
感覺勉勉強強ok
但我覺得佢做得最好嘅係配方
即是用家感覺會好好 好易吸收 唔會痴立立一層膠嘢喺面咁
但值唔值得為佢呢樣嘢畀咁多錢
好似唔多值...
我屌原來sogo咁閪嘅
平時仲間中路過買下嘢
Bye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞